חם לי רק לחשוב על מרקים עכשיו ...
אבל מרק כרובית
מטגנים בצל לבן, שום, שופכים חצי כוס יין לבן. מאדים.
מוסיפים 4-3 כוסות ציר ירקות
ראש כרובית אחד מפורק לחלקים.
מוסיפים מלח, פלפל, אגוז מוסקט.
מבשלים עד שמתרכך, ואז מרסקים למחית.
מרק דלעת ובטטה = אותו דבר, רק במקום כרובית, שמים חצי דלורית חתוכה לקוביות, וקוביות בטטה. ומוסיפים לציר ירקות גם חצי כוס מיץ תפוזים.
מרק שעועית לבנה = אותו דבר,רק מוסיפים שעועית לבנה (שבושלה קודם עד שהתרככה).
אני אוהבת במרק הזה, לחמם רבע כוס שמן זית, להכניס לתוכו שום פרוס, וגרגרי פלפל צ'ילי יבש. לתת לשום להתרכך (אבל לא להשרף!) והוסיף כף מהתערובת הזו על כשמגישים את המרק (כלומר, להוסיף לכל סועד בזמן הגשה).