מרק אפונה חבל"ז

lseugy

New member
מרק אפונה חבל"ז

יש לי כמה כללים שאני ממש לא בטוח שהם נכונים – אבל זה מה שאני עושה כשאני מכין משהו פעם ראשונה (ולפעמים גם בשניה).
כלל ראשון: מחפש אישור מאחת הבנות לפחות. אחרת, אני אצטרך להתמודד עם התוצרת לבד ולא בא לי.
כלל שני: מחפש מתכונים ברשת, רצוי שיש בהם סרטוני הסבר/הדגמה).
כלל שלישי: מחפש את המתכון הכי פושטי (יעני – פשוט).
כלל רביעי: מכין כמות קטנה לנסיון.
כלל חמישי: מכל מתכון שמצאתי ברשת ועונה על הכללים האלה, אני לוקח את מה שמתאים לי, כולל שינוי כמויות לפי מה שנראה לי. רק במאפים זה לא טוב וחייבים לדייק.
אז אחת הבנות בקשה מרק אפונה. בפעם הראשונה הלכתי על סיר קטן של ½2 ליטר וגם לא עברתי ⅔ מנפחו.
הלכתי עם מתכון של שגב משה.

http://yummies.reshet.tv/recipes/recipe/peas_soup/?n=5
זה הקישור אך לא עשיתי את זה בדיוק.

כיון שבפעם הראשונה קיבלתי מאחת הבנות ציון טוב (השניה לא טעמה), היום כבר היתה הפעם השניה והרשיתי לעצמי קצת חופש מחשבתי. לנוחותכם סימנתי בכוכבית את מה שהוספתי היום. מה שללא כוכבית היה גם בפעם הראשונה.

כרגיל אצלי, נוסף לזה שאני לא באמת יודע לבשל, גם המרכיבים והכמויות לא קדושים. איך שבא לכם.

המצרכים:
שמן לטיגון. רצוי שמן זית.
בצל די גדול (בינוני++) קצוץ גס (ממילא נטחן אותו).
גבעולים של 4-5 מצרור סלרי (לא כולל העלים), קצוצים גס.
4-6 (תלוי בגודל) שיני שום פרוסות דק.
כחצי קילו אפונה קפואה.
כ-½ כוס פטרוזיליה קצוצה דק (שהוצאתי מההקפאה ואז לא מפשירים. ישר לסיר ולכן מוציאים מההקפאה רק כשהגיע הזמן להכניס לסיר).
*4-5 גזרים. אחד מהם פרוס והשאר חצויים לשני קטעים.
*2 כפות גדושות קמח (לרביכה. מי שלא יודע להכין רביכה או שיבדוק ברשת – יש סרטוני הסבר – או שיוותר).
*קצת פחות מרבע חבילה מרגרינה לרביכה (מי שלא יודע להכין רביכה או שיבדוק ברשת או שיוותר).
*קופסא קטנה 250 מ"ל, קרם בישול צמחי (מה שנקרא גם שמנת צמחית רק שזו לא באמת שמנת כי שמנת לעולם אינה צמחית). מי שלא שומר כשרות יכול להשתמש בשמנת לבישול.
*ציר ירקות (אני שמתי כוס אבל אפשר גם יותר) או כף קצת גדושה אבקת מרק בצל או בטעם עוף.
מלח.
פלפל שחור.
טימין (ממש קוצים בודדים, שייראה כאילו כמה נמלים בודדות הצליחו לחדור לתערובת. אם שמים יותר זה משתלט על הטעם).
קצת (אבל קצת. מקסימום רבע כפית) כורכום.
*קצת (אבל קצת. מקסימום רבע כפית) אגוז מוסקט טחון (לא חובה). אין לי מושג מה זה עושה לטעם אבל שמתי.
כף (בערך) מיץ לימון מעדן מעט את הטעם (בפעם השניה ויתרתי).
קרוטונים (קנויים או תוצרת עצמית כמו ששגב מסביר, או – הכי פושטי – שקדי מרק).
שגב אומר כמה עלי מנגולד בלי החלק הלבן. בשתי הפעמים לא שמתי.
קצת כמון (הפעם ויתרתי).
הצעת שדרוג (שלא קיבלתי אישור מהבנות ולכן לא עשיתי – קבנוס או איזה בשר מעושן או נקניק מעושן).
מרתיחים בקומקום או סיר 1 ליטר מים (או ליטר וחצי). אנחנו נשתמש בפחות אבל שיהיה אם נצטרך.
לקראת רתיחה מחממים בסיר אחר 3-4 כפות שמן זית.
מכניסים את הטימין (ממש טיפונת) וקצת נותנים לו להיפתח ולתת טעם וגם ריח שאני אוהב.
מאדים/ מטגנים בו את הבצל כשתי דקות. לא יותר משקיפות.
מוסיפים את גבעולי הסלרי ומטגנים עוד 2 דקות או 3.
מוסיפים את השום ומטגנים עוד כ-2 דקות.
מכניסים את האפונה ואת פרוסות הגזר האחד ומטגנים עוד כ-3 דקות (שגב לא שטף אותה כי כנראה זה מקשה מאד על הטיגון).
מוסיפים את ציר הירקות ו-1 ליטר מים רותחים (בזהירות, הכל עלול לקפוץ בסיר). כמות – שתכסה את התערובת בסיר ועוד קצת. מי שמעדיף אבקת מרק – מוסיפים רק אחרי רתיחה.
מביאים לרתיחה ואחר כך מורידים להבה לקבלת ביעבוע עדין.
מוסיפים את הקרם הצמחי.
מוסיפים את הכורכום, הכמון (מי שרוצה), אגוז מוסקט טחון, קצת מלח וקצת פלפל שחור.
מכינים את הרביכה ומוסיפים לסיר.
כל זה צריך להתבשל כ-½ עד ¾ שעה (שגב אומר 20-25 דקות. אני אומר – יותר, עד שהאפונה והגזר רכים למאכל).
תוך כדי הבישול טועמים מדי פעם ובוחשים. מקפידים על ביעבוע עדין.
מדי פעם מוסיפים מים מהרותחים אם חסרים (אצלי לא היה חסר).
אחרי כ-10 דקות מוסיפים את הפטרוזיליה.
בסוף, מי שרוצה – כף או כף+ מיץ לימון. אני לא שמתי הפעם.
טוחנים בבלנדר מקל או אם יש לכם משהו אחר – בכבוד. לא לטחון לגמרי. שישאר קצת קצת גרגרי (אלא אם אתם רוצים לגמרי חלק).
יצא ממש ממש טעים. רק שעכשיו צריך להגיש לחבר השופטות. נראה מה יגידו.
בתאבון.
 
ממליץ לך פעם לנסות ככה

מצרכים
אפונה ירוקה (600 גר)
בצלוני שלוט לבן (100 גר)
150 מיל' שמנת / חלב קוקוס לפרווה
מלח
פלפל לבן
כף שמן חמניות

הכנה
מטגנים קלות את הבצל
מוסיפים את האפונה ונותנים טיגונון קל
ממלאים מים לכדי כיסוי
מבשלים עם שהאפונים מוכנים
טוחנים הכל עם מיקסר יד
מוסיפים מעט מלח ופלפל
וכמובן את השמנת / או חלב קוקוס
טועמים ומתכנים טעמים (מלח + פלפל לבן)

לא מורכב, ובעל טעם עשיר של ... אפונה

לשידרוג אפשר להוסיף מעט (רבע כפית) קמון בשלב טיגון הבצל

בתאבון

 

Maldini Girl

New member
כמה שאלות על המתכון שלך

1. אולי סתם אשלייה אבל בתמונה נראה שאתה מסנן את המרק אע"פ שזה לא כתוב במתכון שנתת. האם אתה מסנן?
2. לכמה מנות מספיקה הכמות שכתבת?
אני שואלת כי אני בדר"כ מכינה כמות של כ800 גר' אפונה ועוד מוסיפה תפוח אדמה גדול, אחרי סינון מספיק בקושי ל4-5 מנות.
 

נטעליג

New member
כל הכבוד על המתכון הצמחוני! הכוונה לאפונה טריה\קפואה נכון?

לא לאפונה היבשה שבד"כ מכינים ממנה מרקי אפונה?
 
למעלה