מרק בצל, יין לבן יבש

CapitanMorgan

New member
מרק בצל, יין לבן יבש

אני מעוניין להכין מרק בצל.
מצאתי מתכון.
http://mycookbook.co.il/מרק-בצל/
כתוב במתכון שצריך יין לבן יבש, אני בחיים לא קניתי יין ואני לא מבין בזה.
של איזה חברה אני צריך לקנות ומה המחיר בערך?

חנהפ

Active member
המון יין במתכון..

יש הרבה יקבים, תבחר לפי עומק הכיס, למטרה זו אפשר יין לבן זול

CapitanMorgan

New member
מגיב

אני באמת לא מבין ביין
אם יין זול עולה 15 שקל, אבל אם אני אשקיע 30 ואקבל תוצאות הרבה יותר טובות. אין לי בעיה.
למטרת בישול יין מתקלקל במקרר? אין לי בעיה להשקיע עד 40-50 שקל ושישכב לו במקרר למתכון הבא

אז ככה...

הכלל בבישול הוא ש"לא עושים טוב עם רע". אין צורך ביין יקר מאיכות מעולה אבל אין להשתמש ביין גרוע. יין ממוצע יספיק בהחלט והעיקר שיהייה יבש!
מה שתשקיע הוא מה שתקבל.
עיצות נוספות: וותר על הקמח. זה מרק, לא רביכה. את הסמיכות תקבל מהגבינה שתוסיף ומהלחם (רצוי קלוי)
שמן זית בהחלט מיותר ומקומו לא במרק זה. את הבצל טגן טיגון איטי בחמאה ( יש להביא את הבצל למצב שקוף/זהוב, לא בדיוק "טיגון"). השתמש בציר של מרק עוף או מרק בשר. אל תוסיף ירקות, לא שורשים ולא עשבים ואגלה לך סוד, קוביית מרק תעשה את העבודה ואפילו סתם מים...
היזהר בהמלחה. הגבינות מלוחות וכך גם קוביות/צירים וכד' אז הוסף לפי הטעם בסוף הבישול.
בהצלחה

חנהפ

Active member
את הגבינה ולחם הקלוי שמים ע"פ המרק

כך שהם לא מוסיפים סמיכות. אז כן ממליצה קמח אם אתה מעדיף מרק לא מימי.
צבע שקוף זהוב יתן מרק בצבע חיוור ולא מגרה לאכילה, דווקא כן כדאי להגיע בסוף להשחמה קלה

המתכון נראה לא רע

ולגבי היין אני מכין על בסיס שמפניה....
או כל ינות מבעבעים אחרים (רק שיהיה לבן)

חנהפ

Active member
נשמע מעניין השמפניה, אולי סופסופ

יהיה לי מה לעשות עם כל הבקבוקים שנתקעים אצלי במזווה

אפרופו

אפשר בבקשה מתכון לדים סאם ולרטבים שלך ?

תודה

חנהפ

Active member
דים סאם ורטבים

המרכיבים (לכ-30 יחידות):
2 כוסות קמח רגיל
1/2 כוס מים רותחים
1/4 כוס מים מהברז
1 כף שמן צמחי כלשהו (לא שמן זית)
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל המרכיבים יחד עד לקבלת בצק אחיד.
2. עוטפים בניילון ושמים במקרר לשעה לפחות.
3. מרדדים על שטח מקומח, עד שהבצק ממש דק (כ-1 מ''מ).
4. קורצים עגולים בקוטר של 10 ס''מ, ומקמחים אותם
5. שמים במרכז כל עיגול כפית מילוי. לא להתקמצן על המילוי, כי הוא משמש כ"בסיס" לצורתו הנכונה של הדים סאם. אם לא יהיה מספיק מילוי, הדים סאם לא ייצאו יפים.
6. מקפלים את הבצק סביב המילוי. כאמור, יש 11 צורות קיפול שונות, על מנת להבדיל בין המילויים השונים
7. מבשלים באידוי: את קערת האידוי מרפדים בעלי כרוב כדי למנוע מהדים סאם להדבק לתחתית. מרתיחים כמות קטנה של מים בסיר, מעמידים מעליו את קערת האידוי, מניחים את הדים סאם בפנים וסוגרים. מאדים למשך 15 דקות לפחות. את הדים סאם המוכנים אפשר לשמור בקערת האידוי עד להגשה, אחרת, הם מאבדים את מרקמם הרך.
8. שימור: את הדים-סאם המוכנים אפשר להקפיא. אין צרך להפשיר אותם לפני הבישול, אפשר להכניס אותם לאידוי הישר מהמקפיא.

מילוי:

מילוי פטריות שיטאקי

חומרים למילוי 30 יחידות:
125 גרם פטריות שיטאקי יבשות
בצל קטן
רבע כפית פלפל לבן
מעט ג'ינג'ר קצוץ
כפית מלח
1/8כפית פלפל

אופן ההכנה:
1. משרים במים את השיטאקי 24 שעות. רצוי להניח משהו כבד מעל כי הפטריות נוטות לצוף
ורצוי שיישארו למטה בזמן ההשריה.

2. מסננים את המים ומעבירים למעבד מזון.

3. מטגנים את הבצל במחבת עם מעט שמן ומקפיצים כרבע שעה עם פלפל לבן.

4. מערבבים את הפטריות והבצל וממלאים.

בהכנת המילוי חשוב לשים לב שבמידה והוא רטוב, יש לסנן אותו. רטיבות יכולה להרוס את הבצק.

מילוי ירקות

חומרים למילוי 30 יחידות:
2 גזר בינוני
1 בצל קטן
1/2 כפית מלח
כף סויה
1/4כפית פלפל לבן
כף שמן שומשום
1/4 כוס בצל ירוק

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים, מנקזים נוזלים אם יש והמילוי מוכן.

מילוי דלעת לדים סאם
250 גרם דלעת מקולפת ומגורענת
2 שיני שום כתושות
1 כף סויה
1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר במגררת
1/2 כפית סוכר
2 בצלים ירוקים פרוסים דק, רק החלק הלבן
חותכים את הדלעת לחתיכות גדולות ומאדים אותה בסלסלת אידוי מעל מים רותחים עד שהיא רכה אבל לא מתפוררת, בערך 10 דקות ( תלןי בגודל החתיכות).
מקררים את הדלעת המאודה. חותכים אותה לקוביות קטנטנות. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב.

רטבים:

טריאקי
חומרים 
(לצנצנת של 150 מ"ל):
חצי כוס (120מ"ל) 
סויה יפנית איכותית (יאמאסה)
חצי כוס (120 מ"ל) מירין
4 כפות (60 גרם) סוכר לבן
הכנה:
שמים את כל החומרים בסיר קטן ומרתיחים על להבה נמוכה, מנמיכים את האש ומבשלים על בעבוע עדין 20 דקות. בזמן הבישול מערבבים מידי פעם ומסירים את הקצף שצף על פני הנוזל. מקררים.

רוני1955

Active member
הצעה

כתבו לך שמרק בצל חיוור הוא לא מגרה, וזה נכון. כשאני מכין מרק בצל, אני מכהה אותו. כשאני קולף את הבצל, אני לוקח את הקליפות החומות ומבשל אותן לחוד עם בערך ליטר מים. את המים האלו אני מוסיף למרק. זה נותן למרק בצל צבע מהמם.
לגבי ציר, אני מכין ציר בערך לפי המתכון, ומשתמש בו. מה שאני עוד עושה, אני לוקח את שורש הסלרי וטוחן אותו. זה מוסיף למרק סמיכות במקום הקמח, כי אחת הבנות שלי לא אוכלת גלוטן, ובכל זאת אני רוצה להסמיך אותו קצת. אני בדרך כלל מכין ציר בכמות לשני סירי מרק, משתמש בחצי למרק עכשיו, וחצי שומר בהקפאה למרק הבא. אני משתמש בציר הזה גם למרק בצל וגם למרק ירקת.

CapitanMorgan

New member
הכנתי את המרק

יצא מאד טעים אך לצערי היין השתלט על המרק.
הוצאתי צנצנת ציר בקר לעשות תיקון למרק.
&nbsp
לכמות שהכנתי סיר של כ-4 ליטר, הייתי צריך לעשות לפחות 2קילו בצל.
&nbsp
- אכלתי את המרק הזה בדוכנים לכיוון שער הניצחון בפריז לפני שבועים- לדעתי הם מוסיפים שם אבקת מרק/בצל. במרק אצלם היה טעם מאד דומיננטי של בצל.

CapitanMorgan

New member
היום עשיתי תיקונים ויצא מעולה

הוספתי בנוסף לציר גם בצל לבן טחון יבש

למעלה