דים סאם ורטבים
המרכיבים (לכ-30 יחידות):
2 כוסות קמח רגיל
1/2 כוס מים רותחים
1/4 כוס מים מהברז
1 כף שמן צמחי כלשהו (לא שמן זית)
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל המרכיבים יחד עד לקבלת בצק אחיד.
2. עוטפים בניילון ושמים במקרר לשעה לפחות.
3. מרדדים על שטח מקומח, עד שהבצק ממש דק (כ-1 מ''מ).
4. קורצים עגולים בקוטר של 10 ס''מ, ומקמחים אותם
5. שמים במרכז כל עיגול כפית מילוי. לא להתקמצן על המילוי, כי הוא משמש כ"בסיס" לצורתו הנכונה של הדים סאם. אם לא יהיה מספיק מילוי, הדים סאם לא ייצאו יפים.
6. מקפלים את הבצק סביב המילוי. כאמור, יש 11 צורות קיפול שונות, על מנת להבדיל בין המילויים השונים
7. מבשלים באידוי: את קערת האידוי מרפדים בעלי כרוב כדי למנוע מהדים סאם להדבק לתחתית. מרתיחים כמות קטנה של מים בסיר, מעמידים מעליו את קערת האידוי, מניחים את הדים סאם בפנים וסוגרים. מאדים למשך 15 דקות לפחות. את הדים סאם המוכנים אפשר לשמור בקערת האידוי עד להגשה, אחרת, הם מאבדים את מרקמם הרך.
8. שימור: את הדים-סאם המוכנים אפשר להקפיא. אין צרך להפשיר אותם לפני הבישול, אפשר להכניס אותם לאידוי הישר מהמקפיא.
מילוי:
מילוי פטריות שיטאקי
חומרים למילוי 30 יחידות:
125 גרם פטריות שיטאקי יבשות
בצל קטן
רבע כפית פלפל לבן
מעט ג'ינג'ר קצוץ
כפית מלח
1/8כפית פלפל
אופן ההכנה:
1. משרים במים את השיטאקי 24 שעות. רצוי להניח משהו כבד מעל כי הפטריות נוטות לצוף
ורצוי שיישארו למטה בזמן ההשריה.
2. מסננים את המים ומעבירים למעבד מזון.
3. מטגנים את הבצל במחבת עם מעט שמן ומקפיצים כרבע שעה עם פלפל לבן.
4. מערבבים את הפטריות והבצל וממלאים.
בהכנת המילוי חשוב לשים לב שבמידה והוא רטוב, יש לסנן אותו. רטיבות יכולה להרוס את הבצק.
מילוי ירקות
חומרים למילוי 30 יחידות:
2 גזר בינוני
1 בצל קטן
1/2 כפית מלח
כף סויה
1/4כפית פלפל לבן
כף שמן שומשום
1/4 כוס בצל ירוק
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים, מנקזים נוזלים אם יש והמילוי מוכן.
מילוי דלעת לדים סאם
250 גרם דלעת מקולפת ומגורענת
2 שיני שום כתושות
1 כף סויה
1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר במגררת
1/2 כפית סוכר
2 בצלים ירוקים פרוסים דק, רק החלק הלבן
חותכים את הדלעת לחתיכות גדולות ומאדים אותה בסלסלת אידוי מעל מים רותחים עד שהיא רכה אבל לא מתפוררת, בערך 10 דקות ( תלןי בגודל החתיכות).
מקררים את הדלעת המאודה. חותכים אותה לקוביות קטנטנות. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב.
רטבים:
טריאקי
חומרים
(לצנצנת של 150 מ"ל):
חצי כוס (120מ"ל)
סויה יפנית איכותית (יאמאסה)
חצי כוס (120 מ"ל) מירין
4 כפות (60 גרם) סוכר לבן
הכנה:
שמים את כל החומרים בסיר קטן ומרתיחים על להבה נמוכה, מנמיכים את האש ומבשלים על בעבוע עדין 20 דקות. בזמן הבישול מערבבים מידי פעם ומסירים את הקצף שצף על פני הנוזל. מקררים.