מרק בצל
חומרי גלם:
6 + 2 בצלים רגילים גדולים
6 בצלים סגולים גדולים
חמאה בלי מלח 100 גרם
כוס יין לבן
כוס יין אדום
אגוז מוסקט שלם 1
מלח ופלפל
לציר:
שורש בלרי וגם הגבעולים באבוקה.
שורש סלרי
(2) הבצלים
3-4 גזרים
2-3 עלי דפנה
פלפל אנגלי
להרתיח בסיר מים כ-40 דקות.
אופן הכנה:
להמיס חמאה ולהוסיף כף שמן קנולה.
לטגן בחמאה המומסת את 12 הבצלים פרוסים לפרוסות דקות וחצאים. (חצי אמנסה), עד לשקיפות (עם מלח להגרת נוזלים).
להוסיף את היין הלבן ולאדות 2-3 דקות
להוסיף ציר
להכניס לכלי את השורש פטרוזליה המבושל, את הבצלים וציר, לרסק בבלנדר מוט ולרסק למחית. להוסיף למרק.
להביא לרתיחה.
לגרד במגרדת את האגוז מוסקט לנוזל, להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם
לבשל על אש קטנה כ-20 דקות.
להוסיף את היין האדום (לצבע).
לבשל 5-10 דקות נוספות.
להגיש עם גבינת פרמזן מגורדת או עם קרוטוני בגט וגבינת פרמזן מעל.
בתיאבון.
הכנתי בשישי ולא נשארה טיפה (סיר 10 ליטר). יצא ממש טעים.
חומרי גלם:
6 + 2 בצלים רגילים גדולים
6 בצלים סגולים גדולים
חמאה בלי מלח 100 גרם
כוס יין לבן
כוס יין אדום
אגוז מוסקט שלם 1
מלח ופלפל
לציר:
שורש בלרי וגם הגבעולים באבוקה.
שורש סלרי
(2) הבצלים
3-4 גזרים
2-3 עלי דפנה
פלפל אנגלי
להרתיח בסיר מים כ-40 דקות.
אופן הכנה:
להמיס חמאה ולהוסיף כף שמן קנולה.
לטגן בחמאה המומסת את 12 הבצלים פרוסים לפרוסות דקות וחצאים. (חצי אמנסה), עד לשקיפות (עם מלח להגרת נוזלים).
להוסיף את היין הלבן ולאדות 2-3 דקות
להוסיף ציר
להכניס לכלי את השורש פטרוזליה המבושל, את הבצלים וציר, לרסק בבלנדר מוט ולרסק למחית. להוסיף למרק.
להביא לרתיחה.
לגרד במגרדת את האגוז מוסקט לנוזל, להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם
לבשל על אש קטנה כ-20 דקות.
להוסיף את היין האדום (לצבע).
לבשל 5-10 דקות נוספות.
להגיש עם גבינת פרמזן מגורדת או עם קרוטוני בגט וגבינת פרמזן מעל.
בתיאבון.
הכנתי בשישי ולא נשארה טיפה (סיר 10 ליטר). יצא ממש טעים.