מרק גריסים
מרק גריסים
4 מנות
3 כפות שמן
1 בצל קטן קצוץ דק
1 גבעול סלרי קטן קצוץ
1/2 כוס גריסים רגילים או פנינה
6 כוסות מרק בשר/עוף/ירקות
1 תפו"א בינוני חתוך לקוביות 2 ס"מ
1 גזר בינוני פרוס 1 ס"מ
4 פטריות שמפניון גדולות פרוסות
3 קישואים קטנים פרוסים
1/2 כוס אפונה קפואה
2 כפיות פטרוזילה קצוצה
12 קציצות בקר/עוף (לא חובה)
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מרק גריסים
4 מנות
3 כפות שמן
1 בצל קטן קצוץ דק
1 גבעול סלרי קטן קצוץ
1/2 כוס גריסים רגילים או פנינה
6 כוסות מרק בשר/עוף/ירקות
1 תפו"א בינוני חתוך לקוביות 2 ס"מ
1 גזר בינוני פרוס 1 ס"מ
4 פטריות שמפניון גדולות פרוסות
3 קישואים קטנים פרוסים
1/2 כוס אפונה קפואה
2 כפיות פטרוזילה קצוצה
12 קציצות בקר/עוף (לא חובה)
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- שוטפים את הגריסים ומסננים.
- מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל והסלרי ומטגנים רק עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הגריסים והמרק, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית עד לריכוך הגריסים.
- מוסיפים את תפו"א, הגזר, הפטריות, הקישואים, האפונה והפטרוזיליה ומביאים לרתיחה, מבשלים בכיסוי חלקי של הסיר עד להתרככות הירקות, מוסיפים מים לפי הסמיכות הרצויה.
- טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מוסיפים את הקציצות מערבבים, נבשלים עוד 5 דקות ומגישים.
