מרק גריסים

  • פותח הנושא TCHM
  • פורסם בתאריך

TCHM

New member
מרק גריסים

מרק גריסים

4 מנות

3 כפות שמן
1 בצל קטן קצוץ דק
1 גבעול סלרי קטן קצוץ
1/2 כוס גריסים רגילים או פנינה
6 כוסות מרק בשר/עוף/ירקות
1 תפו"א בינוני חתוך לקוביות 2 ס"מ
1 גזר בינוני פרוס 1 ס"מ
4 פטריות שמפניון גדולות פרוסות
3 קישואים קטנים פרוסים
1/2 כוס אפונה קפואה
2 כפיות פטרוזילה קצוצה
12 קציצות בקר/עוף (לא חובה)
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

  1. שוטפים את הגריסים ומסננים.
  2. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל והסלרי ומטגנים רק עד להזהבה קלה.
  3. מוסיפים את הגריסים והמרק, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית עד לריכוך הגריסים.
  4. מוסיפים את תפו"א, הגזר, הפטריות, הקישואים, האפונה והפטרוזיליה ומביאים לרתיחה, מבשלים בכיסוי חלקי של הסיר עד להתרככות הירקות, מוסיפים מים לפי הסמיכות הרצויה.
  5. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מוסיפים את הקציצות מערבבים, נבשלים עוד 5 דקות ומגישים.


 
למעלה