מרק דגים

jen711

New member
מרק דגים

מתחשק לי להכין מרק דגים.
הבעיה היא שכשאימא שלי מכינה מרק דגים, היא שמה דגים מקופסת שימורים ושם זה בא עם עור ועצמות.
אומנם זה בסדר לאכול את זה והעצמות הן עצמות קטנות שאפשר לאכול, והיא לפעמים גם מנסה לנקות מעור ועצמות כדי שאני לא אתלונן, אבל עדיין נשאר קצת עור ועצמות וזה מגעיל אותי ולא נעים לי לאכול.
אני אשמח למתכון מרק דגים(לא מסובך מדיי) שאפשר להכין מפילה.
אני אוהבת מרקים יותר לכיוון הסמיך ולא צלול.
תודה מראש לכולם
 

Maldini Girl

New member
יש לי עצה אחרת

אני מציעה ללכת למוכר דגים ולבקש שיפלט לך דג ויתן לך גם את העצמות וגם את הפילטים.
מהעצמות להכין ציר ועל בסיסו לעשות את המרק, ואת הפילטים לשים בסוף בתוך המרק.
הכנתי לפני כשבועיים מרק דגים עם כיוון אסייתי, מעוניינת?
 

jen711

New member
מעולם לא הכנתי ציר

זה משהו שצריך להכין עם עצמות?
אשמח למתכון.
 

Maldini Girl

New member
אני חושבת ששווה להכין מעצמות כי

יש בהן הרבה טעם, והרבה פעמים אפשר לקבל אותן בחינם.
המתכון לציר:
בסיר גדול שמה עצמות דגים עם בצל, הרבה כוסברה, הרבה פטרוזיליה, גזר ומבשלת בערך שעה-שעה וחצי (בהתחלה עם מכסה סגור עד לרתיחה ואז מחלישה לאש הכי נמוכה ומשאירה פתוח שיצטמצם תוך כדי הבישול)
בשלב הזה מסננת, ואז את יכולה לקחת את זה לאיזה כיוון שאת רוצה.
&nbsp
אני בשלב זה הוספתי למון גראס, עוד כוסברה, גלנגל, כפיר ליים, ובישלתי עוד כ-20 דקות.
&nbsp
במקביל, חלטתי עגבניות (כ4 עגנביות בשלות מאד), חתכתי גס. קצצתי 2 שיני שום. במחבת נפרדת עם מעט שמן אידתי את העגבניות והשום על אש נמוכה עם מכסה, עד שהן החלו להתמוסס. הוספתי להן 2 פחיות של קרם קוקוס (ולא חלב קוקוס).
&nbsp
סיננתי שוב את הציר, ואת הנוזל מזגתי על העגבניות עם הקרם קוקוס. תיבלתי ברוטב דגים, מלח, פלפל וסוכר דקלים. בישלתי עוד כ20 דק' להתגבשות טעמים.
ב5-10 הדקות האחרונות של הבישול לקחתי את הפילטים של הדג וחתכתי לרצועות, הכנסתי אל תוך המרק כמו שהן ונתתי להן להתבשל את מספר הדקות האלה בתוך המרק.
כשמגישים אפשר לפזר למעלה קצת כוסברה אם אוהבים.

 
למעלה