מרק חומוס בשר ועצמות
מרק חומוס בשר ועצמות מרק עשיר וסמיך המשלב גרגרי חומוס , בשר בקר ,עצמות וירקות שורש , מרק שבושל בבישול ארוך של 5 שעות . הכנת המרק בעצם מתחילה כהכנת צלי בקר ע"י סגירת הבשר וניצול שאריות הבשר שנדבקו לתחתית הסיר עם הבצל המטוגן המביאים את המרק לטעם מדהים . את נוזל המרק הסמכתי בתחילת ההכנה עם קמח שהפך את נוזלי המרק למרק פצצה . חומרים חבילת גרגרי חומוס קפוא 500 גר` בשר בקר 2-3 עצמות בקר 4 בצלים קצוצים גס 6 גזרים פרוסים דק 6-8 שיני שום קצוצות צרור פטרוזיליה קצוץ עלי סלרי שלמים גבעולי עלי סלרי קצוצים 1 קופסה רסק עגבניות שמן רגיל 3 כפות קמח מלח , פלפל שחור כמון פפריקה מתוקה חוויג` למרק 12 כוסות מים הכנה לסגור את הבשר מכל צידיו בשמן חם עד שמשחים היטב , להוציא את הבשר מהסיר ולהוסיף לסיר את הבצל . לטגן את הבצל תוך כדי גרוד מיצי הבשר שנדבקו לתחתית הסיר ,לטגן את הבצל עד שקיפות וקבלת צבע שחום. להוסיף את הקמח ,לערבב במהירות עד הסמכה ולהוסיף מחצית מכמות המים תוך כדי בחישה מהירה של הנוזלים שמסמיכים מאד בגלל הקמח . להחזיר לסיר את הבשר ,העצמות ,גרגרי החומוס ,רסק העגבניות הגזר והסלרי . לתבל בנדיבות ולהוסיף את יתרת המים .להוסיף מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ועלי הסלרי . להביא לרתיחה ולהמשיך את הבישול על אש נמוכה מאד . אני בישלתי את המרק כ 5 שעות למרות שגם פחות זה מספיק . הבישול הארוך הביא את המרק לטעם מדהים של גרגרי החומוס ונתחי בשר נימוחים ביותר כשנוזל המרק יצא סמיך ועשיר בטעם.
מרק חומוס בשר ועצמות מרק עשיר וסמיך המשלב גרגרי חומוס , בשר בקר ,עצמות וירקות שורש , מרק שבושל בבישול ארוך של 5 שעות . הכנת המרק בעצם מתחילה כהכנת צלי בקר ע"י סגירת הבשר וניצול שאריות הבשר שנדבקו לתחתית הסיר עם הבצל המטוגן המביאים את המרק לטעם מדהים . את נוזל המרק הסמכתי בתחילת ההכנה עם קמח שהפך את נוזלי המרק למרק פצצה . חומרים חבילת גרגרי חומוס קפוא 500 גר` בשר בקר 2-3 עצמות בקר 4 בצלים קצוצים גס 6 גזרים פרוסים דק 6-8 שיני שום קצוצות צרור פטרוזיליה קצוץ עלי סלרי שלמים גבעולי עלי סלרי קצוצים 1 קופסה רסק עגבניות שמן רגיל 3 כפות קמח מלח , פלפל שחור כמון פפריקה מתוקה חוויג` למרק 12 כוסות מים הכנה לסגור את הבשר מכל צידיו בשמן חם עד שמשחים היטב , להוציא את הבשר מהסיר ולהוסיף לסיר את הבצל . לטגן את הבצל תוך כדי גרוד מיצי הבשר שנדבקו לתחתית הסיר ,לטגן את הבצל עד שקיפות וקבלת צבע שחום. להוסיף את הקמח ,לערבב במהירות עד הסמכה ולהוסיף מחצית מכמות המים תוך כדי בחישה מהירה של הנוזלים שמסמיכים מאד בגלל הקמח . להחזיר לסיר את הבשר ,העצמות ,גרגרי החומוס ,רסק העגבניות הגזר והסלרי . לתבל בנדיבות ולהוסיף את יתרת המים .להוסיף מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ועלי הסלרי . להביא לרתיחה ולהמשיך את הבישול על אש נמוכה מאד . אני בישלתי את המרק כ 5 שעות למרות שגם פחות זה מספיק . הבישול הארוך הביא את המרק לטעם מדהים של גרגרי החומוס ונתחי בשר נימוחים ביותר כשנוזל המרק יצא סמיך ועשיר בטעם.