מרק חומוס בשר ועצמות

baronm10

New member
מרק חומוס בשר ועצמות

מרק חומוס בשר ועצמות מרק עשיר וסמיך המשלב גרגרי חומוס , בשר בקר ,עצמות וירקות שורש , מרק שבושל בבישול ארוך של 5 שעות . הכנת המרק בעצם מתחילה כהכנת צלי בקר ע"י סגירת הבשר וניצול שאריות הבשר שנדבקו לתחתית הסיר עם הבצל המטוגן המביאים את המרק לטעם מדהים . את נוזל המרק הסמכתי בתחילת ההכנה עם קמח שהפך את נוזלי המרק למרק פצצה . חומרים חבילת גרגרי חומוס קפוא 500 גר` בשר בקר 2-3 עצמות בקר 4 בצלים קצוצים גס 6 גזרים פרוסים דק 6-8 שיני שום קצוצות צרור פטרוזיליה קצוץ עלי סלרי שלמים גבעולי עלי סלרי קצוצים 1 קופסה רסק עגבניות שמן רגיל 3 כפות קמח מלח , פלפל שחור כמון פפריקה מתוקה חוויג` למרק 12 כוסות מים הכנה לסגור את הבשר מכל צידיו בשמן חם עד שמשחים היטב , להוציא את הבשר מהסיר ולהוסיף לסיר את הבצל . לטגן את הבצל תוך כדי גרוד מיצי הבשר שנדבקו לתחתית הסיר ,לטגן את הבצל עד שקיפות וקבלת צבע שחום. להוסיף את הקמח ,לערבב במהירות עד הסמכה ולהוסיף מחצית מכמות המים תוך כדי בחישה מהירה של הנוזלים שמסמיכים מאד בגלל הקמח . להחזיר לסיר את הבשר ,העצמות ,גרגרי החומוס ,רסק העגבניות הגזר והסלרי . לתבל בנדיבות ולהוסיף את יתרת המים .להוסיף מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ועלי הסלרי . להביא לרתיחה ולהמשיך את הבישול על אש נמוכה מאד . אני בישלתי את המרק כ 5 שעות למרות שגם פחות זה מספיק . הבישול הארוך הביא את המרק לטעם מדהים של גרגרי החומוס ונתחי בשר נימוחים ביותר כשנוזל המרק יצא סמיך ועשיר בטעם.
 
ברון צ'מע קבל עצה

לעולם אבל לעולם אל תסגור בשר בבישול ארוך.... ואןלי אני טועה כמו תמיד... צ'י
 
ברון עצה ב

לעולם אל תקצוץ פטרוזיליה למרק . הכנס את הצרור של הירק ולאחר דקות מספר הוצא אחרת המרק שישאר יחמיץ... שלך צ'י נ.ב. אני ממש לא טבח בקושי חובב
 

baronm10

New member
לגבי הפטרוזיליה ממש לא מסכים איתך

כשמדובר במרק צח כמו מרק עוף אני מניח צרור בבישול ומוציא אותו לאחר הבישול במרקים כבדים ומורכבים כמו מרקי קיטניות /בשר/ירקות במפורש מפוצץ את הסיר עם המון פטרוזיליה קצוצה משדרג את הטעם משמעותי וממש לא מחמיץ את המרק
 

baronm10

New member
מוכן תמיד ללמוד ולקבל עצות../images/Emo9.gif

אבל מבקש הבהרה /הסבר למה שאתה כותב
 
ברון הסבר

אצלי המרק מחמיץ אם אני משאיר את הירק.שמיר פטרוזיליה במרק ביחס לבישול ארוך אתה רוצה שהטעמים יספגו בבשר בבישול ארוך סגירת הבשר מיותרת לגמרי.. זו דעתי וכנראה שאני טועה כמו תמיד... צ'י
 

Master Stav

New member
אם אתה נהה מהלקאה עצמית

אני יכול להפנות אותך לפורום שם זה מקובל פה אנחנו מחליפים דיעות לא חיביים לקבל את דעתך לא חייבים גם שלא לקבל יש כאלו וכאלו חייב להודות שמעיק לגמרי לקרוא משפט מטופש כמו :ואןלי אני טועה כמו תמיד... כולם פ חברים מי וירטואלית ומי כמכרים כולנו לומדים אחד מהשני ככל שניתן חולקים בפורום את המידע שיש לנו ולומדים , רוצה להשתתף סבבה אבל חלא סםע רגשי הנחיתות מחד ו/או "הסודות" המקצועים מחד יש לך מה לומר תגיד ....יש לי אלרגיה אישית למשגל נסוג !!!
 

א פרח

New member
וואו, כל כך אוהבת מרקים כאלה בחורף ../images/Emo3.gif

עושים חשק שבחוץ תיהיה סערה ובבית חם, נעים וטעים.
 
למעלה