מרק חמוץ מתוק תאילנדי

merywho

New member
מרק חמוץ מתוק תאילנדי

שלום.. אתמול הזמנתי במסעדה מרק חמוץ מתוק, שבא עם המון ירקות (נבטים פטריות, תירס ננסי, גזר ועוד) אבל המרקם של המרק היה סמיך כזה והיתה לי תחושה שיש בזה חומרים לא מי יודע מה בריאים.. מישהו יודע להגיד איך מסמיכים מרקים כאלו (קורנפלור? ג'לטין?) תודה !
 
אני מתה על המרק הזה!

לא מזמן נתנו מתכון להכין אותו בבית בפורום 475. משום מה אני לא מצליחה למצוא את הקישור, אבל אני אחפש שוב אחר כך ואביא
 
המרק נמצא!

(קרדיט לדובית26) מרק סיני חמוץ מתוק: שני שליש כרוב חתוך לרצועות, 7-8 פטריות טריות חתוכות לרצועות, 2גזרים חתוכים לרצועות, סלק חצי מבושל חתוך לרצועות, 1 בצל 2-3 שיני שום, 4 כפות סויה, כף סילאן (דבש תמרים) , רבע כוס חומץ , ללא שמן במעט מים מטגנת את הבצל והשום מוסיפה את כל הירקות. לאחר חצי שעה בישול, מוסיפה את הסילאן והסויה. עוד חצי שעה בישול ואז את החומץ, ואפשר להוסיף בשלב זה נבטים. מבשלים עוד רבע שעה. טעים בצורה מדהימה. כדאי לנסות למרות ריבוי החומרים."
 
למעלה