מרק חמים וטעים לימים הקרים:

ויוי 25

Well-known member
אתמול בערב הכנתי לנו מרק ברוקולי מוקרם ממש טעים: (קל להכנה: 10 דקות עבודה.)
מרק ברוקולי מוקרם עם שמנת-לבישול, בצל -מטוגן, ותבלינים.

המצרכים הדרושים:
שקית ברוקולי קפוא.(800 גרם)
ליטר מים
בצל בנוני קצוץ.
מיכל שמנת לבישול. (חשוב שתהיה קרה מהמקרר.)
כפית מלח, מעט פלפל-שחור.
כף שטוחה שום גבישי
אגוז -מוסקאט מגורר.

אופן ההכנה:
1) מבשלים את הברוקולי - הקפוא בסיר עם ליטר מים חמים ,
לבשל במשך 5 דקות בלבד עד להפשרה.
להוציא בעזרת כף מחוררת את הברוקולי לקערה למשך 2 -3 דקות לצינון,
ולאחר מכן, להעביר לכלי קטן 3 פרחי ברוקולי גדולים ולפרק אותם לפרחים קטנים,ולהניח בצד .

2) מטגנים בצל קצוץ מחבת עם 2 כפות שמן - לטגן עד לשקיפות.

3) מכניסים למעבד -המזון את הברוקולי שהצטנן בינתיים ,
ויוצקים מעליו את מיכל שמנת -לבישול הקרה ,ואת הבצל המטוגן,
להוסיף למעבד - 2 כוסות ממי -הבישול שבסיר.
ולתבל בכפית שטוחה מלח, מעט פלפל שחור,וכף שום גבישי,
1/4 כפית תבלין אגוז-מוסקט טחון .

4) מפעילים את מעבד -המזון ב-8 -10 פולסים קצרים, עד לקבלת מרקם טחון - עד למרקם גס, (ולא דליל מדי. )
וטועמים, אם יש צורך מוסיפים מלח ועוד אגוז מוסקאט, לפי טעמכם.
מי שאוהב מרקם פחות סמיך יוסיף קצת מי -בישול שנותרו בסיר.
מעבירים ל-ספלים קטנים ומקשטים מעל בפרחי -הכרובית החתוכים ששמרנו בצד.
ומקבלים מרק ברוקולי מוקרם חמים ומעודן במיוחד.
תכינו גם אתם ותהנו !
 

משתפרת1

Well-known member
אתמול בערב הכנתי לנו מרק ברוקולי מוקרם ממש טעים: (קל להכנה: 10 דקות עבודה.)
מרק ברוקולי מוקרם עם שמנת-לבישול, בצל -מטוגן, ותבלינים.

המצרכים הדרושים:
שקית ברוקולי קפוא.(800 גרם)
ליטר מים
בצל בנוני קצוץ.
מיכל שמנת לבישול. (חשוב שתהיה קרה מהמקרר.)
כפית מלח, מעט פלפל-שחור.
כף שטוחה שום גבישי
אגוז -מוסקאט מגורר.

אופן ההכנה:
1) מבשלים את הברוקולי - הקפוא בסיר עם ליטר מים חמים ,
לבשל במשך 5 דקות בלבד עד להפשרה.
להוציא בעזרת כף מחוררת את הברוקולי לקערה למשך 2 -3 דקות לצינון,
ולאחר מכן, להעביר לכלי קטן 3 פרחי ברוקולי גדולים ולפרק אותם לפרחים קטנים,ולהניח בצד .

2) מטגנים בצל קצוץ מחבת עם 2 כפות שמן - לטגן עד לשקיפות.

3) מכניסים למעבד -המזון את הברוקולי שהצטנן בינתיים ,
ויוצקים מעליו את מיכל שמנת -לבישול הקרה ,ואת הבצל המטוגן,
להוסיף למעבד - 2 כוסות ממי -הבישול שבסיר.
ולתבל בכפית שטוחה מלח, מעט פלפל שחור,וכף שום גבישי,
1/4 כפית תבלין אגוז-מוסקט טחון .

4) מפעילים את מעבד -המזון ב-8 -10 פולסים קצרים, עד לקבלת מרקם טחון - עד למרקם גס, (ולא דליל מדי. )
וטועמים, אם יש צורך מוסיפים מלח ועוד אגוז מוסקאט, לפי טעמכם.
מי שאוהב מרקם פחות סמיך יוסיף קצת מי -בישול שנותרו בסיר.
מעבירים ל-ספלים קטנים ומקשטים מעל בפרחי -הכרובית החתוכים ששמרנו בצד.
ומקבלים מרק ברוקולי מוקרם חמים ומעודן במיוחד.
תכינו גם אתם ותהנו !
אנחנו משתדלים לא להשתמש בשמנת. מכינה מרק כרובית או ברוקולי די דומה. משתמשת בירקות טריים אם יש.
מזהיבה (לא משחימה) קוביות של בצל גדול. מוסיפה 2-3 שיני שום (תלוי בגודל השינים), מוסיפה את פרחי הכרובית/ברוקולי (כק"ג) השטופים ומקפיצה מעט. מוסיפה מים לכיסוי. כעת מגיע זמן התיבול: מלח, (אפשר להחליף את המלח או חלק ממנו באבקת מרק), פלפל, מעט אגוז מוסקט (בעדינות, התבלין מאד דומיננטי), 2-3 עלי דפנה שיסולקו מהמרק בתום ההרתחה ואפשר גם 2-3 גרגרי פלפל אנגלי.
כשהירקות רכים אני טוחנת בבלנדר מוט (אחרי שסילקתי את עלי הדפנה). בגלל כמות המים הגדולה המרק סמיך, אם במקרה הוא לא סמיך מספיק אפשר לרסק תפ"א בינוני, להוסיף ולהרתיח שוב.
כדי שהמרק לא יהיה חלק לגמרי אפשר לשמור חלק מהפרחים ולהוסיף אחרי שטוחנים, אפשר גם לבשל ביחד עם הכרובית 2-3 גזרים (תלוי בגודל שלהם), לשלוף לפני שטוחנים, לחתוך לקוביות ולהחזיר למרק.
כמעט כלום עבודה.
 

תמר שרוני

Active member
היי ויקי , ולכל מי שמציץ .
יש לי היה סיפור עם המרק של אתמול .
לכתוב את הסיפור לוקח יותר זמן מלהכין את המרק .
בעקבות מצב הקורונה בשבוע האחרון ובנוסף מזג האויר הסוער והסופה אלפסי , למרות שעשיתי ארבעה חיסונים ושתי בדיקות DDT שיצאו שתיהן שליליות , החלטנו לעשות משלוח מהסופר . לרוע המזל שחכנו לרשום בהזמנה גזר וקישואים למרק .
מחוסר ברירה לקחתי קופסא של תירס , קצצתי אותו במוט בקוצץ ירקות , הוספתי בערך 4 כוסות מים שתי פרוסות של חזה עוף חתוך למרובעים קטנים , כפית 1 של אבקת מרק , [אבקת מרק מכילה בעיקר מלח , ובמלח אני משתדלת לא להשתמש ] , הוספתי קצת פפריקה מתוקה וקצת פלפל שחור , ובישלתי . יצא מעולה וכלום זמן .
 

ויוי 25

Well-known member
את מרק הברוקולי לא מכינה בקביעות אולי פעמיים בחודש.
השמנת -לבישול מוסיפה עידון מיוחד למרק הברוקולי,אני אישית לא הייתי מוותרת עליה.
אגב,
יש לציין שתפו"א הוא עתיר בפחמימות, אומנם טעים ,אך לא מיועד לשומרי דיאטת -דלת פחמימות.
(אפשר להחליפו עם בטטה מהזן הלבן .(בטטה לבנה אין בה הרבה פחמימות.)
 

משתפרת1

Well-known member
את מרק הברוקולי לא מכינה בקביעות אולי פעמיים בחודש.
השמנת -לבישול מוסיפה עידון מיוחד למרק הברוקולי,אני אישית לא הייתי מוותרת עליה.
אגב,
יש לציין שתפו"א הוא עתיר בפחמימות, אומנם טעים ,אך לא מיועד לשומרי דיאטת -דלת פחמימות.
(אפשר להחליפו עם בטטה מהזן הלבן .(בטטה לבנה אין בה הרבה פחמימות.)
בטטה לא תסמיך את המרק. תפ"א בינוני של 150 גרם מכיל כ-130 קלוריות שמתחלקות על סיר מלא.
בטטות נהדרות במרק כתום.
 

ויוי 25

Well-known member
מרק ברוקולי עם בצל ושמנת מסמיך היטב לאחר הקיצוץ במעבד- המזון ,וללא תוספות של ירקות נוספים.
ואם שומרים אותו במקרר לילה אחד, למחרת הוא ממש סמיך וצריך להוסיף כוס מים ולחמם.
 

משתפרת1

Well-known member
מרק ברוקולי עם בצל ושמנת מסמיך היטב לאחר הקיצוץ במעבד- המזון ,וללא תוספות של ירקות נוספים.
ואם שומרים אותו במקרר לילה אחד, למחרת הוא ממש סמיך וצריך להוסיף כוס מים ולחמם.
כך גם מרק ללא שמנת, אם לא מוסיפים הרבה מדי מים.
שמנת בתבשילים זה ענין של טעם אישי. רבים מקרימים פטריות עם שמנת, אנחנו מעדיפים ללא.
שלא לדבר על כך שאם הקלוריות של תפ"א אחד מפריעות לסועדים מה אפשר להגיד על הקלוריות של שמנת? מיכל של 250 סמ"ק מכיל כ- 300-400 קלוריות (תוי אם משתמשים ב-10% או 15% שומן).
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה