אתמול בערב הכנתי לנו מרק ברוקולי מוקרם ממש טעים: (קל להכנה: 10 דקות עבודה.)
מרק ברוקולי מוקרם עם שמנת-לבישול, בצל -מטוגן, ותבלינים.
המצרכים הדרושים:
שקית ברוקולי קפוא.(800 גרם)
ליטר מים
בצל בנוני קצוץ.
מיכל שמנת לבישול. (חשוב שתהיה קרה מהמקרר.)
כפית מלח, מעט פלפל-שחור.
כף שטוחה שום גבישי
אגוז -מוסקאט מגורר.
אופן ההכנה:
1) מבשלים את הברוקולי - הקפוא בסיר עם ליטר מים חמים ,
לבשל במשך 5 דקות בלבד עד להפשרה.
להוציא בעזרת כף מחוררת את הברוקולי לקערה למשך 2 -3 דקות לצינון,
ולאחר מכן, להעביר לכלי קטן 3 פרחי ברוקולי גדולים ולפרק אותם לפרחים קטנים,ולהניח בצד .
2) מטגנים בצל קצוץ מחבת עם 2 כפות שמן - לטגן עד לשקיפות.
3) מכניסים למעבד -המזון את הברוקולי שהצטנן בינתיים ,
ויוצקים מעליו את מיכל שמנת -לבישול הקרה ,ואת הבצל המטוגן,
להוסיף למעבד - 2 כוסות ממי -הבישול שבסיר.
ולתבל בכפית שטוחה מלח, מעט פלפל שחור,וכף שום גבישי,
1/4 כפית תבלין אגוז-מוסקט טחון .
4) מפעילים את מעבד -המזון ב-8 -10 פולסים קצרים, עד לקבלת מרקם טחון - עד למרקם גס, (ולא דליל מדי. )
וטועמים, אם יש צורך מוסיפים מלח ועוד אגוז מוסקאט, לפי טעמכם.
מי שאוהב מרקם פחות סמיך יוסיף קצת מי -בישול שנותרו בסיר.
מעבירים ל-ספלים קטנים ומקשטים מעל בפרחי -הכרובית החתוכים ששמרנו בצד.
ומקבלים מרק ברוקולי מוקרם חמים ומעודן במיוחד.
תכינו גם אתם ותהנו !
מרק ברוקולי מוקרם עם שמנת-לבישול, בצל -מטוגן, ותבלינים.
המצרכים הדרושים:
שקית ברוקולי קפוא.(800 גרם)
ליטר מים
בצל בנוני קצוץ.
מיכל שמנת לבישול. (חשוב שתהיה קרה מהמקרר.)
כפית מלח, מעט פלפל-שחור.
כף שטוחה שום גבישי
אגוז -מוסקאט מגורר.
אופן ההכנה:
1) מבשלים את הברוקולי - הקפוא בסיר עם ליטר מים חמים ,
לבשל במשך 5 דקות בלבד עד להפשרה.
להוציא בעזרת כף מחוררת את הברוקולי לקערה למשך 2 -3 דקות לצינון,
ולאחר מכן, להעביר לכלי קטן 3 פרחי ברוקולי גדולים ולפרק אותם לפרחים קטנים,ולהניח בצד .
2) מטגנים בצל קצוץ מחבת עם 2 כפות שמן - לטגן עד לשקיפות.
3) מכניסים למעבד -המזון את הברוקולי שהצטנן בינתיים ,
ויוצקים מעליו את מיכל שמנת -לבישול הקרה ,ואת הבצל המטוגן,
להוסיף למעבד - 2 כוסות ממי -הבישול שבסיר.
ולתבל בכפית שטוחה מלח, מעט פלפל שחור,וכף שום גבישי,
1/4 כפית תבלין אגוז-מוסקט טחון .
4) מפעילים את מעבד -המזון ב-8 -10 פולסים קצרים, עד לקבלת מרקם טחון - עד למרקם גס, (ולא דליל מדי. )
וטועמים, אם יש צורך מוסיפים מלח ועוד אגוז מוסקאט, לפי טעמכם.
מי שאוהב מרקם פחות סמיך יוסיף קצת מי -בישול שנותרו בסיר.
מעבירים ל-ספלים קטנים ומקשטים מעל בפרחי -הכרובית החתוכים ששמרנו בצד.
ומקבלים מרק ברוקולי מוקרם חמים ומעודן במיוחד.
תכינו גם אתם ותהנו !