מרק "חרירה"אבי אבות המרקים

mri10

New member
מרק "חרירה"אבי אבות המרקים

נכון שהשם המרוקאי שלו לא סימפטי במיוחד,אבל הטעם המיוחד של המרק מכפר על כך.בעיני, מדובר באחד המרקים המובילים.
הוא בריא ומזין,עשיר ומשביע.ומעל הכל הוא טעים עד אימה.משהו שבא לבכות.

ישנו מנוע חיפוש העונה לשם גוגל.תמצאו שם מתכונים בשפע.אני באופן אישי חושב שמי שלא שייך לעדה המרוקאית לא יצליח להכין את החרירה האולטימטיבי.לא,פשוט חשוב שתגשו להכנת המרק מתוך כובד ראש,פיכחון וריאליות.

זו אומנם מחשבה מעט מתנשאת,מקובעת,ואולי אפילו פרמיטיבית.אבל מה לעשות שכל המרוקאים שותפים למחשבה הזו.אחרי הכל מדובר בעדה הגדולה מבין עדות יוצאי צפון אפריקה.אז תנו כבוד!!!

אולי אחת החברות פה תוכל לתת לכם איזה מתכון בלעדי,וכך לקרב אותכם, ולו במשהו, לפסגת הטעם של מרק הגאווה המרוקאי.

אתמול קיבלתי מסר שהלין על ההתעסקות התמוהה שלי בנושאים העומדים על סדר היום.כמו"כ קיבלתי משולח/ת המסר המלצה לעסוק יותר במין או בכסף "בזה לפחות יש משהו". אז אולי יום אחד אצליח להעפיל לנושאים אלו,אבל אי אפשר לזנק בבת אחת,אז הנה קצת על מרק חרירה .סוג של מקפצה לפני שנגיע ל'כסף' ו'מין'-ליבת קיומנו ומשוש חיינו.


יום מקסים לכווווווולם.
 
אמא שלי תימניה והיא עושה אותו כמו סבתא

ואולי אפילו יותר טעים :)

אני איתך, זה ממש מרק טעים.
 
יש בו חוואייג'


זה מה שחשוב
 

mri10

New member
את האמת,את כל האמת

נכון שהסבתא עברה הכשרה אצל לירי??
 
באמאש'ך מרי?

זה הדבר היחיד שהיא מבשלת כמו שצריך מאז שאני זוכרת את עצמי.
תן לה לפחות את הקרדיט על זה.
 

mri10

New member
אם כבר דיברנו על האמאש'כי

אז דעי לך שאפשר לספור על כף יד אחת את האמהות שמבשלות מעולה כמוה,ועוד ישארו לך ארבע אצבעות מיותרות.לירי עברה אצלה הכשרה.
 

dori78

New member
אף פעם לא אכלתי כזה. מה יש בו?

אני אוהבת מרקים בחורף. בעיקר סמיכים כאלה, עדיף עם גריסים. וקרוטונים.

אוף, עכשיו אני רעבה.
 
כל מיני סוגי בשר,עדשים, חומוס,פטרוזיליה,כוסברה,תבלינים

ועוד כל מיני.. אה גם לימון.
 

dori78

New member
נשמע כמו הגרסה המרוקאית לחמין.

פחות מתאים לי העניין של הבשר...
 
ממש לא. זה אפילו לא אותו טעם

בחמין יש חיטה,אולי אורז.. אין עדשים ובחיים לא ראיתי חומוס.
וזה גם לא לימוני.

ואני מאמינה שאפשר לנסות לעשות את זה צמחוני.
 

dori78

New member
לא התכוונתי לטעם אלא לאופן הבישול.

הפרינציפ הוא שזורקים לסיר מה שיש - בשר/קטניות/ירקות/חיטה - ומבשלים הרבה זמן.
בדיוק כמו פויקה.

מן הסתם, בכל מקום בעולם שמים דברים שונים, בהתאם למצרכים שאפשר להשיג (בימים בהם בישלו מה שגידלו באותו כפר...).
אוכל חם ומנחם כזה, שיש בו הכל. מנה אחת היא ארוחה שלמה.
 

Bs Bane

New member
אבל תהליך הבישול של מרק די שונה משל חמין.

גם קצר משמעותית.
 
כשאכלתי כזה

היה בו מוח, והופתעתי לגלות שזה טעים, בתור אחת חשדנית לגבי אכילת איברים שהם לא רגל, יד או כתף.
 
לא יודעת

הוא לא נראה ממש מגרה.
למרות שכולם נשבעים שזה אחד המרקים אם לא ה.
&nbsp
אני יותר בקטע של מרק מיסו, מרק סיני, מרק ראמן, מרק כתום, מרק מינסטרונה והכי הכי בא לי - מרק פטריות.
וואי איך בא לי מרק פטריות של אמא.
 

mri10

New member
את חייבת

לומר ללירי שתארגן לך את המרק.לא תתאכזבי.לדעתי הוא יותר מיוחד כשסוחטים לימון לתוכו תוך כדי אכילה.פלפל שטה גרוס גם לא מזיק.
 
למעלה