מרק ירקות כתומים של אסם

מרק ירקות כתומים של אסם../images/Emo4.gif

אסם יצאו עם סדרת מרקי בישול חדשים שמכילים יותר מ 50% ירקות והם מיוצרים 100% מרכיבים טבעיים (מרק מיניסטרונה עשיר, מרק ירקות עשיר, מרק עגבניות עם אורז, מרק ירקות כתומים, מרק אפונה עשיר, מרק ירקות עשיר עם תירס). אתמול החלטתי לנסות את מרק הירקות הכתומים. בישלתי לפי ההוראות, אבל לא התלהבתי מהטעם יותר מידי. רק אחרי ששיפרתי את התיבול (פטרוזיליה, מלח, פלפל ושום) הרגשתי שהמרק מוכן לטעימה ועדיין לא נפלתי ממנו. יחד עם זאת, אני חייבת לסייג את הדברים שלי - אני אוהבת מרקים ואוכלת מהם הרבה, אבל אני מפונקת ומעדיפה מרקים מירקות טריים, כך שיכול להיות שאני שופטת את המוצר לחומרה
12 ש"ח לשקית גדולה.
 

kdr

New member
למה לא 100%

בטטה+דלעת+2 גזרים+ירקות תיבול לעשר מנות 10 ש"ח, וזה 100% ירקות ובלי חומרים לא ברורים תחת השם "חומרי טעם וריח". אני מת על המרקים הכתומים, ביום ראשון עשיתי פיילה, בכלל, בחורף אני מכין מרקים באטרף.
 

Tali1912

New member
אני אוהבת מרקים

אבל טריים, לא מאבקות כי זה נטעם תעשייתי
 
יאמי,עכשיו אוכלת מרק חומוס עם בצל../images/Emo3.gif

כמובן חומוס שעשיתי בבית.. יום טעים ונעים אריאלה
 

דורי56

New member
בתאבון!../images/Emo3.gif

אני הכנתי כרגע מרק פולים שבורים. ערב טעים גם לך!
 
באופן עקרוני אני לא אוהבת מרקים משקית

הם מלאים במונוסודיום גלוטומט והטעם שלהם תפל לטעמי וברמת העיקרון כל כך להכין מרק שכזה וזה נראה לי מיותר, אבל אני יודעת שיש למוצרים האלו שוק גדול , כך שנדמה שיש כאלו שכן מכורים למוצר, אחרת לא היו מוציאים כל כך הרבה סוגים של האבקות האלו. עשית לי בכל מקרה חשק למרק כתומים ולמזלי היום קניתי גם בטטות וגם דלעת וגם גזרים ככה שהמרחק למיצוי החשק קצר מתמיד...
+
 
הייתרון של המרקים האלה

הוא שהם 100% מחומרים טבעים ואין בהם קמצוץ של הקללה הזו שאמרת
אסם יצאו במגוון מוצרים ללא מונוסודיום גלוטומט ולכן הרשתי לעצמי לנסות. חשבתי שאולי יצליחו לשכנע אותי לקצר הליכים מידי פעם בהכנת מרק. לא הצליחו. אני נשארת מפונקת
 

kdr

New member
מונוסודיום גלוטמט

סתם ניטפלו לחומר הזה. מונוסודיום גלוטמט מיוצר באופן טבעי בגוף ובעיקר אצל נשים מיניקות. החומר גורם להגברת הרגישות של בלוטות הטעם וגורם אלרגיה למעט מאד אנשים. האלרגיה מתבטאת בעיקר בכאב ראש שחולף ללא תופעות לוואי. החומר נמצא באופן טבעי בעגבניה למשל, אם אכלתם עגבניה לאחרונה והיו לכם תופעות לוואי, אל תשתמשו במונוסודיום. בכמויות מוגזמות חומר הלוואי עשוי לפגוע בעצבים. פעם נהגו לשייך מונוסודיום לאוכל סיני, אכן משתמשים בו במטבח הסיני אבל הוא קיים גם בסויה. בקיצקץ, אכול ושגול כי מחר ייבול. בעוד 100 שנה יגידו שכל מה שאכלנו זה רעל או להיפך.
 
למעלה