מרק ירקות עם עוף

TCHM

New member
מרק ירקות עם עוף



 

TCHM

New member
ואיזה מתכונים בשבוע הבא? גם מתכונים צמחונים

לזניה כרוב וגבינות (צמחוני)

 

TCHM

New member
בשר "חוטים"

כך לפחות אנחנו קוראים לזה במשפחה, Pulled אין לי כינוי אחר.


 

מאקי

New member
אברם....בעוונותי לעת בגרותי אני מבלה ביוון המוןןןןן

על הים בדרך כלל ממרינה למרינה
וככה יוצא שכל ערב זו טברנה או מקום מקומי אחר..טוב לפעמים גם בצהרים..תלוי ..
יש אצלנו קבוע טועמת מוסקה ..היא עושה מחקר על המוסקות ביוון (אני מתלוצצת)
והם כולם מכינים מוסקה עם תפוחי אדמה
גם בצד של האיטלייאנים עוקף קורפו וכו עד בואכה אלבניה...מה שקרוי האיוני
גם בסרוני
וגם בציקלדים.
אז מאיפה רק חצילים? מהצד הבולגרי של הגבול?
תנקס..
 

TCHM

New member
יתכן, אבל ממש לא יודע את המקור, בטח לא צ'כי


יש כמה גרסאות של מוסקה - בשר, תפו"א, חצילים, זוקיני, כל אחד טעמתי
במקום אחר, תורכיה, יוון, בולגריה כך שאינני יודע מה המקור, העיקר שיהיה
טעים, ויראה טוב (לא פחות חשוב).
 

מאקי

New member
חחחח צ'כי צכוסלובקיה של איזו שנה?

תכלס... ביוון כל המוסקות שאכלנו ואכלנו בקיץ האחרון יותר מדי....היו עם תפוחי אדמה..
וכן טעים זה הכי חשוב אחרי נראות..
 

utoo

New member
מאקי, החצילים לא מבולגריה

עכשיו חזרתי מטיול מקיף לאחר שעשיתי עבודת גמר מקיפה על בולגריה ובמיוחד על האוכל הבולגרי.
כחצי בולגריה אני יכולה להגיד לך שהמוסקה הבולגרית היא רק תפוחי אדמה. יש לי מחשבה שזה מגיע דווקא מהצד הטורקי.
המטבחים מושפעים האחד מהשני.
אני אישית אוהבת לשלב בין חצילים לתפוחי אדמה.
 

מאקי

New member
הטורקים כבשו את כל האיזור...כולל הפלופונז

ועד בואכה הונגריה.
ההשפע שלהם על המטבח על השפה הוא משהו ניכר
אפילו על אדריכלות תחת כיבוש יש השפעה לכיבוש שלהם (הגגות התכולים באיזורים הכבושים)
בהונגריה המטבח הושפע רבות. וגם השפה.

ועדיין ...תפוחי אדמה במוסקה על כל יוון הענקית.
 

milch

New member
מוסקה עם תפו"א

אני מכין לפי מתכון של משרד התיירות היווני שמצאתי לפני מספר שנים ברשת.
לפי היא פרוסות תפוחי אדמה. חוץ מזה, כרגיל: החצילים, הבשר, הבשמל, העגבניות וגבינה וכו'.
את פרוסות החצילים והתפוחי אדמה אני פורס דק וצולה על גריל פחם. זה "חוסך" את השמן וגם מוסיף טעם מצויין...ממליץ!
 
למעלה