אברם....בעוונותי לעת בגרותי אני מבלה ביוון המוןןןןן
על הים בדרך כלל ממרינה למרינה
וככה יוצא שכל ערב זו טברנה או מקום מקומי אחר..טוב לפעמים גם בצהרים..תלוי ..
יש אצלנו קבוע טועמת מוסקה ..היא עושה מחקר על המוסקות ביוון (אני מתלוצצת)
והם כולם מכינים מוסקה עם תפוחי אדמה
גם בצד של האיטלייאנים עוקף קורפו וכו עד בואכה אלבניה...מה שקרוי האיוני
גם בסרוני
וגם בציקלדים.
אז מאיפה רק חצילים? מהצד הבולגרי של הגבול?
תנקס..
יש כמה גרסאות של מוסקה - בשר, תפו"א, חצילים, זוקיני, כל אחד טעמתי
במקום אחר, תורכיה, יוון, בולגריה כך שאינני יודע מה המקור, העיקר שיהיה
טעים, ויראה טוב (לא פחות חשוב).
עכשיו חזרתי מטיול מקיף לאחר שעשיתי עבודת גמר מקיפה על בולגריה ובמיוחד על האוכל הבולגרי.
כחצי בולגריה אני יכולה להגיד לך שהמוסקה הבולגרית היא רק תפוחי אדמה. יש לי מחשבה שזה מגיע דווקא מהצד הטורקי.
המטבחים מושפעים האחד מהשני.
אני אישית אוהבת לשלב בין חצילים לתפוחי אדמה.
ועד בואכה הונגריה.
ההשפע שלהם על המטבח על השפה הוא משהו ניכר
אפילו על אדריכלות תחת כיבוש יש השפעה לכיבוש שלהם (הגגות התכולים באיזורים הכבושים)
בהונגריה המטבח הושפע רבות. וגם השפה.
אני מכין לפי מתכון של משרד התיירות היווני שמצאתי לפני מספר שנים ברשת.
לפי היא פרוסות תפוחי אדמה. חוץ מזה, כרגיל: החצילים, הבשר, הבשמל, העגבניות וגבינה וכו'.
את פרוסות החצילים והתפוחי אדמה אני פורס דק וצולה על גריל פחם. זה "חוסך" את השמן וגם מוסיף טעם מצויין...ממליץ!