מרק ירקות עשיר עם כרוב ניצנים

מרק ירקות עשיר עם כרוב ניצנים

שלום
בחרתי לשים אותם במרק...
מתכון:
חומרי גלם:
1 בצל גדול חתוך ברונואז
2 גזרים מקולים וחתוכים פאיזאן
2 שורש פטרוזליה חתוכים פאיזיאן
2 ק"ג כנפיים מנוקים.
1 זר סלרי עם העלים.
2 כרישות.
2 קישועים
1 תפוח אדמה גדול
1 שקית כרוב ניצנים - סנפרוסט
1 צרור שמיר
1 צרור פטרוזליה
5 פלפל אנגלי
3 עלי דפנה
פלפל שחור ומלח

אופן הכנה:
מטגנים את הבצל עם מעט מלח על אש קטנה לשקיפות.
מוסיפים את הגזר והשורש פטרוזליה, ממשיכים לטגן עד לריכוך עם מעט פלפל שחור.
מוסיפים מים רותחים, את עלי הדפנה, הפלפל האנגלי ואת הסלרי חתוך (כולל העלים).
מביאים לרתיחה ומכניסים את הכנפיים. מנמיכים ומכסים - לשעה.
מוציאים את כל הכנפיים (לתבנית אלויניות גדולה, מפזרים רוטב צ'ילי מעל ולתנור חם עד הזבהב, הופכים, כנ"ל לצד השני ומוציאים).
מוסיפים את התפ"א, הכרוב ניצנים, הכרישה וצרור שמיר קצוץ דק.
מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהתפ"א רך.
מוסיפים את הקישועים וצרור פטרוצליה קצוץ דק.
מבשלים 10 דקות וטועמים. משלימים מלח ופלפל במידת הצורך.
והנה יש מרק ירקות נפלא




 

מיכי 10

Member
המרק נראה נהדר, ונשמע כמאכל מתאים מאד לחורף,

בעיקר בגלל תוספת כרוב הניצנים.

יש לי שתי שאלות, אם אפשר:

1. האם הבנתי נכון, שהכנפיים צריכות רק לתת טעם למרק, ולאחר מכן אתה מכין מהן מנה נפרדת, בתנור?

2. נדמה לי שראיתי זאת לא רק כאן, אלא גם במתכון אחר שלך, שאתה מוסיף מעט מלח לטיגון הבצל. אני לא חושבת שנתקלתי בהצעה כזאת.
מדוע? מה תפקידו של המלח בטיגון?

בתודה,
מיכל.
 
ותשובות

שלום
1. כן. לא אוהב בשר עוף מכובס, המתכון שלי לכנפיים הוא שיתרמו ראשית את חלקם במרק. כעיקרון, נהוג להתחיל מהשריה במים קרים וכו' לקבל יותר טעמים. אני מעדיך יותר עוף (מתאים למנה השניה) ולהתחיל במים רותחים. זה גם חוסך כיפוי. האמת שגם 1.5 ק"ג יספיקו. תלוי כמה שומן וטעי עוף רוצים בנוזל.
המרק הזה יוצא די "כבד" ויכול להוות ארוחה ביום חורפי.

2. מלח סופח נוזלים. זה עובד טוב עם פחות שמן ועם הנוזלים שהבצל מפריש - אש נמוכה. בצל זקוק לזמן שלו. כנ"ל עם הגזר והשורש פטרוזליה. לא צריך הרבה ולערבב.
רק אחרי מוסיפים את המים...
 

TCHM

New member
מצטער, המרק נראה לא טוב!

אתה באופן שיטתי הורג לירקות את המרקם וגם את הגוון.
ראה איך צריך להראות מרק ירקות וזה לא משנה באיזה ירקות משתמשים,
את הירקות מוסיפים בשלבים מהקשה לרך ואם יש צורך מוציאים את חלקם
ומוסיפים בסוף.

 

רוני1955

Active member
נראה יופי.

אני מקווה שגם טעים. אשמח מתכון למרק הזה לקראת החורף הבא עלינו לטובה.
 
צריך להתעלם כי הם לא שווים התייחסות


לתשומת לב המנהל, מי מכניס לפה דם רע, ומי מזדנב אחריו כמו זנב.
שים לב מה הזנב עושה עוד חוץ מלקשקש?
 

yair_bar

New member
מנהל
זו הכותרת הכי נעימה שיכולת למצוא?

סימן הקריאה היה הכרחי בסוף?
&nbsp
לא ניתן היה פשוט להמליץ על הכנסת הירקות באופן הדרגתי והסבר על התוצאה?
&nbsp
חייב להוסיף שבאופן סדרתי ואת המונח הורג?
 

TCHM

New member
כן, כך מצאתי לנכון להתנסח ובלי קשר לכותב.

כשהמתכון לא טוב וגם לא נראה טוב (בלשון המעטה) כך אני מתנסח.
אם זה לא מוצא חן בעיניך זאת בעיה שלך, אין שום עבירה על חוקי
הפורומים.
מה שלא נשמע/נראה טוב ויש צורך להעיר לטובת הגולשים כך יעשה.
 

TCHM

New member
אל תחנך אף אחד ובטח לא אותי...

כתבתי בשפה רגילה ומובנת, ללא קללות וללא נאצות כפי שנוהג לכתוב
הבייבי שלך. מה זאת שפה נעימה לטעמך? ליקוקים, התחנפויות,
לראות מנה מגעילה ולאמר שהיא נהדרת?
אי אפשר להבין את התגובות הלא נאותות, המתנשאות והלא לענין שלך.
ואני מדבר גם בשם אחרים שחלקם אף אמרו לך זאת על גבי הפורום.

אני עדיין גדול עליך ועליו בכל המובנים, הן בקולינריה, הן בהשכלתי
האקדמאית ובטח בגילי ונסיוני, אז שב בשקט ותפסיק להעיר הערות
בשפה כאילו מתוחכמת אבל בוטה לכל הדיעות. אף אחד לא ילד שלך כאן.
אני מפריע לך? מבחינתי אתה גם יכול לחסום אותי כי עברתם גבול ומכל
הבחינות, המקום הפך לגועל נפש. לא מתחשק להכנס לכאן.

אני תורם מזמני ומהידע לפורום יותר מכל אחד, ואתה?...כלום פרט
לפתיחת שרשורי "מה בתבשל" על ידך או שליחך, מה הערך המוסף
שאתה מביא לפורום פרט לאיומים בחסימות?
מספיק, תתביישו שניכם. מרגע זה אני מתעלם מכם לחלוטין.
 

yair_bar

New member
מנהל
אתה בהחלט עובר כל גבול

בסגנון שלך, בהתנשאות הבלתי נסבלת שלך כלפי המון גולשים כאן וגם בחופש שאתה נותן לעצמך לעשות ולכתוב כל מה שעולה בראשך.
&nbsp
אחת הסיבות הראשיות ש"גועל נפש" כאן היא אתה.
&nbsp
מי שעשה טעות עד כה, כנראה, זה אני שנתתי לך להמשיך כמה שרצית כי אני לא מאמין בחסימות ומחיקות. תודה שלימדת את השיעור הזה - הודעה נוספת שלך בסגנון שלא יהיה ראוי או מכובד תגרום מחיקה וחסימה ללא הודעות מוקדמות
&nbsp
&nbsp
 

ybo4

New member
אצלי מעט אחרת

בצילומים אני לא טובה.
עכשיו על האש - מרק ירקות חורפי עם גריסי פנינה.
בהתחשב בכך שהוא המרק השני האהוב עלי, אני מעלה כאן את מה שהכנתי, לטובת אוהבי מרק ירקות.
חומרים:
מעט שמן זית
בצל לבן גדול קלוף
שני שורשי סלרי קטנים קלופים
שורש פטרוליזיה קטן מאוד (זה מה שהצלחנו להשיג) אפילו לא קלוף
שני כרישה
5 גזרים קלופים חלקית
שני תפוחי אדמה בהירים לא קלופים
כ-3.4 כוס גריסי פנינה
3 קישואים בהירים לא קלופים
מלח
פלפל שחור
כורכום
מעט אבקת מרק עוף (הצימחונים אינם אדוקים...)
ההכנה:
מראש - מרתיחה קומקום מלא מים
חותכת את הכל לקוביות לא קטנות מאוד
בסיר גדול מחממת שמן זית
מוסיפה את קוביות הבצל ומקפיצה מעט
מוסיפה את השורשים, הכרישה והגזר ומקפיצה עוד מעט
מוסיפה את תפוחי האדמה ומקפיצה פעם אחרונה
מוסיפה את גריסי הפנינה ומערבבת
מוזגת מים רותחים עד לגובה של כ-3/4 סיר ומרתיחה
מקטינה את האש ונותנת להתבשל כעשרים דקות עד שגזר שנשלף לבדיקה מספיק רך.
מוסיפה את הקישואים ונותנת להתבשל עוד כ-7 דקות
מתבלת - מלח, פלפל שחור (טחון), כורכום (ממש לא הרבה) ומעט אבקת מרק.
נותנת להתבשל עוד 3 דקות ומכבה
אם תמהרו - המרק יוגש לארוחת הצהרים היום...
 

מיכי 10

Member
גם לי זה נשמע מרק נהדר.

מזכיר לי מאד את המתכון שלי לעיל, אבל בצורתו הלא בשרית. (אני, כדי שהוא יהיה לגמרי פרווה, הייתי מוסיפה אבקת מרק בטעם עוף. אבל האמת, שכבר שנים אני לא מוסיפה בכלל אבקת מרק עוף, ומחליפה אותה במעט תבלינים ובסוגים שונים של ירק קצוץ).

אהבתי מאד את תיאור אופן ההכנה שלך, בשלבים.
אני, בד"כ, לא מקפידה עד כדי כך, אבל כן מכניסה את הירקות בזה אחר זה, לפי דרגת הקושי שלהם.
 
למעלה