אני עושה כזה כל שנה בגלל צמחונים וטבעונים. גיליתי שהסוד
להגיע למרק ירקות צח ועשיר בטעמים, זה לשמור על יחס של הרבה שורשים ופחות מהירקות האחרים - כלומר, שמה לפחות 3 שורשים גדולים של סלרי, 3 של פטרוזיליה, הרבה עלי סלרי ועלי פטרוזיליה, 2 בצלים גדולים, 5-6 גזרים, ראש שום קלוף. מוסיפה לפי החשק - קישוא, או כרובית (לא תפ"א שמעכיר את הצלילות). מתבלת רק במלח, פלפל טיפה ופפריקה. הסיר בגודל של 7 או 10 ליטר (תלוי במספר הסועדים). אבל העיקר - הרבה סלרי, זה נותן טעם חזק ומזכיר קצת את המרק עוף של פעם...