מרק ירקות צח הכי הכי, איך תכינו?

חנהפ

Active member
מרק ירקות צח הכי הכי, איך תכינו?

שוקלת לוותר על מרק העוף לארוחת ליל הסדר (צימחונית בקהל) ורוצה מרק ממש עשיר וטעים
רעיונות?
 

חביף1

New member
בלי ירקות במרק?

תכיני מרק ירקות כמו שאת מכינה תמיד, ללא התערבות של אבקות מרק.. אחר כך פשוט תסנני עד שיצא צח לגמרי.
אליו תצרפי אח"כ קניידלך שהכנת במרק, נוזל רותח אחר.
 

חנהפ

Active member
אבשל עם ואגיש בלי

נראה לי שלבשל כרגיל לא יתן לי טעם מספיק עשיר
 

ornme1

New member
לטעמי שומר מוסיף המון.

אני לא אוכלת בשר וחובבת מרק צח עם קניידלעך.(ביצים אני אוכלת.)
לסיר 6 ליטרים:
מכניסה שורש סלרי גדול, שורש פטרוזיליה גדול או כמה קטנים, שני בצלים גדולים חתוכים לרבעים, חמישה גזרים גדולים, שני ראשי שומר חתוכים לרבעים, עלי הסלרי והגבעולים שקונים עם השורש, ומסננת עגולה סגורה בקוטר של כ 10 ס"מ, מלאה בגבעולי שמיר ופטרוזיליה.
ממליחה לפי הטעם, מבשלת שלוש שעות ומסננת.
 
אני עושה כזה כל שנה בגלל צמחונים וטבעונים. גיליתי שהסוד

להגיע למרק ירקות צח ועשיר בטעמים, זה לשמור על יחס של הרבה שורשים ופחות מהירקות האחרים - כלומר, שמה לפחות 3 שורשים גדולים של סלרי, 3 של פטרוזיליה, הרבה עלי סלרי ועלי פטרוזיליה, 2 בצלים גדולים, 5-6 גזרים, ראש שום קלוף. מוסיפה לפי החשק - קישוא, או כרובית (לא תפ"א שמעכיר את הצלילות). מתבלת רק במלח, פלפל טיפה ופפריקה. הסיר בגודל של 7 או 10 ליטר (תלוי במספר הסועדים). אבל העיקר - הרבה סלרי, זה נותן טעם חזק ומזכיר קצת את המרק עוף של פעם...
 

Maldini Girl

New member
הייתי משתמשת בכמות גדולה של ירקות שורש

שורש סלרי, פטרוזיליה, גזר, בצל, כרישה, אני גם אוהבת לפת וקולרבי. נותנת להם צריבה בהתחלה בקצת שמן (מוסיף צבע למרק). מוסיפה גם טימין, שום, פלפל אנגלי, עלה דפנה. ומבשלת.
 
למעלה