מרק ירקות

shokolate

New member
מרק ירקות

אני צריכה עזרה בבקשה לכאורה הדבר הכי פשוט להכניס ירקות לסיר למלא מים לתבל וזהו המרק מוכן אחרי בישולו... אבל לא אצלי... אצלי המרק יוצא "רק אכיל" אבל לא מספיק טעים! הירקות שיש לי בבית: בצל, תפו"א, בטטה, גזר, דלעת, סלרי ושורש סלרי (אהה וגם כוסברה ואני לא יודעת אם זה מתאים פה, אני חושבת שפיטרוזליה יותר מתאימה, לא?) יאלה בנות עזרו לי
 

shokolate

New member
עוד משהו..

נזכרתי שיש לי בהקפאה קרפאלך קפואים שרק צריך להכניס למרק כדאי להוסיף? באיזה שלב של הבישול להוסיף? צריך להפשיר לפני?
 

מחל

New member
אני מכינה כך, ויוצא טעים טעים:

אני לוקחת את הירקות וחותכת חתיכות קטנות (לא קטנטנטת) אני משתמשת במג'ימיקס. אני שמה גם שורש סלרי ושורש פטרוזיליה ואת הגבעול של הסלרי אני גם קוצצת. אפשר להוסיף קולרבי ושומר. בצלים קטנים שלמים ועוד... אם את אוהבת חתיכות גדולות- אפשר. מוסיפה גרונות, כנפיים וחתיכת בקר (אפשר בלי) שמה הכל בסיר עם מעט שמן ונותנת להכל להתאדות ביחד על להבה גבוהה. אני דואגת שלא ישרף ומידי פעם מערבבת עד שהירקות משנים צבעם. ואז אני מוסיפה מעט מים ונותנת להכל רתיחה מוסיפה כוס גריסים. ובשלב זה אני מוסיפה מים עד לגובה הרצוי. מוסיפה צרור שלם פטרוזיליה ועלי סלרי. מביאה לרתיחה ואז מעבירה ללהבה בינונית ובודקת שהכל מבעבע. מוסיפה מלח. אני אוהבת לבשל הרבה זמן גם כדי שיספגו הטעמים וגם בגלל שאני שמה בשר. המרק מתבשל כשעה וחצי ואז אני בודקת טעמים. אם חסר מלח, ואם חסר טעם אני מוסיפה אבקת מרק עוף, או אבקת מרק פטריות, או רוטב פטריות מתקבל מרק טעים וסמיך.
 

shokolate

New member
תודה

נראה לי שאני אקח מכל אחת קצת ונראה מה יצא בשלב זה אני עוד בקילוף וחיתוך הירקות... מה שכן בינתיים בתנור מתבשל האורז עם הירקות המתכון שנתת כאן היום בבוקר.. ויש תמונה תכף אני אעלה אותה
 

שחמטית

New member
המרק שלי:

גריסים, ירקות ממה שיש בבית (רוב הדברים שכתבת) חתוכים במעבד מזון לקטן. שמה הכל בסיר עם מים כשרותח אני מוסיפה מלח ותבלינים ומבשלת כשעה וחצי. אפשר להוסיף עדשים/שעועית/חתיכות בצק
 

shokolate

New member
איזה תבלינים?

אני מבינה שהסוד הוא בישול ארוך, שעה וחצי...
 

יוכי68

New member
שוקו......כעיקרון אני מכינה מרק

ירקות כמו שאת אומרת.......פשוט להכניס ירקות + תבלינים וקדימה לפההההההההה......אך אם רוצים להשקיע ניתן להכין מרקים שהם ממש ארוחה. אני אוהבת מאוד מרק כופתאות עם הרבה ירקות שנמעכו במועך.....או מרק אפונה סמיך ....... הכנתי גם מרק בטטה ויצא נהדר.....יש לך את כל המצרכים למרק בטטה ואפילו כזה מוקרם אם תרצי. כעיקרון יש לבשל בטטה ותפו"א, סלרי ובצל בכמות הרצויה עד לריכוך - לרסק בבלנדר מוט להוסיף נוזלים עפ"י הסמיכות הרצויה + תבלינים: מלח, פלפל, א. מרק......להכין צנימים קריספיים ויש לך אחלה ארוחה...אם תרצי להקרים הוסיפי מעט שמנת מתוקה או פרווה והמרק יהיה מעודן וטעים יותר.
 

shokolate

New member
האורחים שלנו בערב שבת

הם זוג חברים טובים שאפשר למנות על יד אחת מה הדברים שהוא אוכל ומרק ירקות ללא הירקות זה אחד הדברים. אז למרות שנורא בא לי אני לא יכולה לרסק בבלנדר וזה אפילו היה התכנון המקורי לעשות מרק כתום... יש לי עוד מס' שאלות ואם אני רוצה להוסיף עדשים ירוקות צריך להשרות מראש? כמה זמן? באיזה שלב של הבישול להוסיף את העדשים? ואם אני מוסיפה עדשים רלוונטי לאכול עם קרוטונים?
 

יוכי68

New member
שוקו....אני משרה למס' דקות את העדשים....

בזמן שאני מקלפת את הירקות אני משרה את העדשים וזה מספיק.....הוסיפי אותן מיד בתחילת הבישול...... הקרוטונים - ענין של טעם.
 
למעלה