מרק כרובית מכינה כשמתאפשר, בקארי טרם העזתי.
שמתי כף גדושה של מחית קארי והיה די חריף. לנו היה בסדר אבל מי שחושש מחריפות יתר כדאי להתחיל מכפית.
מעתיקה את המתכון כפי שהוא, אך אציין שלא הוספתי תפ"א כי אם 2 קישואים, הייתה לי מחית קארי אדומה והשתמשתי בחבילה וחצי של כרובית קפואה.
מרק כרובית בקארי, סיפרון המרקים של על השולחן
חומרים ל-6 מנות
1 כרובית גדולה מפורקת לפרחים
3 תפ"א מגוררים גס
1 כף מחית קארי הודי
1 כף ג'נג'ר מגורר
1 פלפל חריף ירוק קצוץ
1 פחית חלב קוקוס
3 כפות עלי כוסברה קצוצים להגשה, אם רוצים
אופן ההכנה:
בסיר עמוק עם מעט שמן מטגנים קלות את הכרובית והקישואים. מוסיפים מים כדי כיסוי, מרתיחים, מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-30 דקות או עד להתרככות.
מתבלים בקארי, גינג'ר ופלפל חריף.
מועכים בעזרת בלנדר מוט, מוסיפים את חלב הקוקוס, מרתיחים שוב, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
שמתי כף גדושה של מחית קארי והיה די חריף. לנו היה בסדר אבל מי שחושש מחריפות יתר כדאי להתחיל מכפית.
מעתיקה את המתכון כפי שהוא, אך אציין שלא הוספתי תפ"א כי אם 2 קישואים, הייתה לי מחית קארי אדומה והשתמשתי בחבילה וחצי של כרובית קפואה.
מרק כרובית בקארי, סיפרון המרקים של על השולחן
חומרים ל-6 מנות
1 כרובית גדולה מפורקת לפרחים
3 תפ"א מגוררים גס
1 כף מחית קארי הודי
1 כף ג'נג'ר מגורר
1 פלפל חריף ירוק קצוץ
1 פחית חלב קוקוס
3 כפות עלי כוסברה קצוצים להגשה, אם רוצים
אופן ההכנה:
בסיר עמוק עם מעט שמן מטגנים קלות את הכרובית והקישואים. מוסיפים מים כדי כיסוי, מרתיחים, מכסים ומבשלים על להבה בינונית כ-30 דקות או עד להתרככות.
מתבלים בקארי, גינג'ר ופלפל חריף.
מועכים בעזרת בלנדר מוט, מוסיפים את חלב הקוקוס, מרתיחים שוב, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.