מרק כתום - הצעות לשיפור?

מרק כתום - הצעות לשיפור?

הכנתי מרק שכולל בתוכו: עדשים כתומות, בטטה וגזר, את הכל בישלתי וטחנתי במעבד מזון. הוספתי רק מלח לתיבול. בדר"כ מרקים כאלה יוצאים עם טעם מתקתק משהו, אבל אצלי הוא יצא תפל וחסר טעם. למישהו יש מתכון או הצעה איך ניתן לתבל או מה כדאי להוסיף בשביל הטעם?
 

d a p h n a

New member
מבחינת המתיקות

היא בדרך כלל קשורה במידת המתיקות של הירקות עצמם (כלומר, האם במקרה נפלת על בטטות יותר או פחות מתוקות וכו'). בנוסף, היא גם יכולה להיות תלוייה בכמה מים שמת. אם שמת הרבה מים, המרק יצא עם טעם יותר דליל. בעקרון - ההמלצה מספר אחת היא להכין את המרק על בסיס ציר ירקות במקום על בסיס מים. הדרך הטובה להכין ציר ירקות היא להכניס לסיר מגוון ירקות עתירי טעם (בצל, סלרי, פטרוזיליה, גזר, דלעת, אפשר להכניס עגבניה וכו'), ומים, לתבל במלח ופלפל, ולבשל במשך זמן ממושך עד שנוצר ציר עם טעם עשיר, ואז לסנן את הציר לתוך כלי (ומהירקות אפשר להכין קציצות או משהו,אם רוצים). ואז מתשמשים בזה בתור בסיס למרקים אחרים, וזה מעשיר מאוד את הטעם שלהם. אם לא זה, לכל הפחות הייתי מתבלת ביותר מאשר מלח.
 

d a p h n a

New member
../images/Emo45.gif אבל בעדינות עם המוסקט

זה מסוג התבלינים שבהם a little goes a long way.
 

nowonder

New member
אפשר להוסיף גם תבלין ציפורן

תוסיפי רבע או חצי דלעת.
 

motior

Member
אני מוסיף למרקים כמון וכורכום

ומתחיל בבצל ושום מטוגנים
 

F a n t a 2

New member
שכמות הבטטה תיהיה גדולה משאר הירקות

בטטה היא הירק העיקרי שמעניק את רוב המתיקות למרק את יכולה גם להוסיף קצת שמיר לפני שאת טוחנת הכל יחד בתאבון
 
למעלה