מבחינת המתיקות
היא בדרך כלל קשורה במידת המתיקות של הירקות עצמם (כלומר, האם במקרה נפלת על בטטות יותר או פחות מתוקות וכו'). בנוסף, היא גם יכולה להיות תלוייה בכמה מים שמת. אם שמת הרבה מים, המרק יצא עם טעם יותר דליל. בעקרון - ההמלצה מספר אחת היא להכין את המרק על בסיס ציר ירקות במקום על בסיס מים. הדרך הטובה להכין ציר ירקות היא להכניס לסיר מגוון ירקות עתירי טעם (בצל, סלרי, פטרוזיליה, גזר, דלעת, אפשר להכניס עגבניה וכו'), ומים, לתבל במלח ופלפל, ולבשל במשך זמן ממושך עד שנוצר ציר עם טעם עשיר, ואז לסנן את הציר לתוך כלי (ומהירקות אפשר להכין קציצות או משהו,אם רוצים). ואז מתשמשים בזה בתור בסיס למרקים אחרים, וזה מעשיר מאוד את הטעם שלהם. אם לא זה, לכל הפחות הייתי מתבלת ביותר מאשר מלח.