אם יש לך גם עשב לימון/לימונית
המרק הכתום
הזה (לינק עם תמונות) ממש מעולה, לטעמי
רכיבים
2 כפות שמן קנולה או חמניות
חצי בצל סגול בינוני או חצי כוס גבעולי בצל ירוק (החלק הלבן בלבד)
גבעול לימונית (למון גראס) חרוץ לאורכו אך לא חתוך
3 שיני שום
כפית גדושה זנגוויל טרי מגורר
2 בטטות בינוניות
1 גזר בינוני
חצי ק"ג דלעת
קליפה מגוררת מתפוז אחד
כפית אריסה מתוקה (יותר אם אוהבים חריף)
900 מ"ל מים
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
להגשה (אם רוצים): מעט זרעי דלעת
הכנה
קולפים וקוצצים בצל ושום. קולפים וקוצצים בטטות, גזר ודלעת. בסיר גדול, על להבה בינונית, מחממים שמן ומאדים בו את הבצל עד שמשקיף. מוסיפים שום, זנגוויל ואת גבעול הלימונית. מאדים חמש דקות בבחישה מדי פעם.
מוסיפים קוביות בטטה, גזר ודלעת, בוחשים, מכסים את הסיר ומאדים כחמש דקות. מוסיפים את המים, קליפת תפוז, אריסה, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מעבירים ללהבה קטנה ומבשלים, מכוסה, כשלושים דקות, עד שכל הירקות רכים מאד. מוציאים ומסלקים את גבעול הלימונית. טוחנים את המרק בבלנדר מוט, טועמים ומתקנים טעם. יוצקים לקערה ומפזרים מעט זרעי דלעת מעל.