מרק מינסטרונה -יש מתכון מנצח ?

effyba

New member
המרק המנצח (אצלנו ואצל חברינו.....)

מתכון: מרק מיניסטרונה לחבורה רכיבים: 10-12מנות 1/3 כוס שמן 3 בצלים קצוצים 4 גזרים מגורדים 4 גבעולי סלרי פרוס 1 קופסא עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות חצי קופסא עגבניות כתושות 6 כוסות מים 1 כף גדושהאבקת מרק טובה מלח, פלפל 3 גבעולי ריחן טרי 2 גבעולי טימין 1 קופסא שעועית בגודל "ענק" ברוטבעגבניות 1 כוס פסטה קצרה 3-4 שיני שום כתושות אופן הכנה: 1. בסיר: שמן זית, בצל, גזר וסלרי - טיגון קל. 2. מוסיפים את תוכן קופסאות העגבניות מים ואבקת מרק. 3. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את עלי הריחן והטימין. 4. מביאים לרתיחה - 30 דקות על אש בינונית. 5. מוסיפים את הפסטה והשעועית ומבשליםעוד 10 דקות ממש לפני ההגשה - מביאים לרתיחה, קוצצים עלי ריחן יחד עם שום כתוש וזורים על המרק. ניתן להזליף מעט שמן זית על כל מנה הקלדה: אפרת בן ארי הערות: מקור המתכון: רות סירקי במעריב…מזמן...מזמן...מזמן הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

צוצונת

New member
מרק מינסטרונה טוסקני

200 גר' שעועית לבנה קטנה ויבשה מושרית מלח ופלפל שחור טחון טרי 3 כפות שמן זית 1 בצל גדול קצוץ 2 גבעולי סלרי קצוצים 2 גזרים קצוצים חופן קטן של פטרוזיליה עלים בלבד קצוצים 3 שיני שום קצוצות 150 גר' שעועית ירוקה 1 כרוב לבן קטן חתוך לרצועות או רבע כרוב גדול 1 קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות 8 כוסות מרק ירקות זך או מרק עוף 150 גר' פסטה קצרה פנה הכי טובה 1. יום לפני ההכנה משרים את השעועית במים למשך הלילה, מסננים מוסיפים מים כדי כיסוי ומבשלים עד לריכוך מתבלים במלח רק בסוף הבישול. 2. בינתיים מחממים בסיר גדול שמן זית מוסיפים את הבצל הסלרי הגזר הפטרוזיליה והשום ומטגנים על אש נמוכה 15 דקות. 3. מוסיפים את השעועית הירוקה והקישואים ומערבבים. מוסיםים את הכרוב ומניחים לו להתרכך. מוסיפים את העגבניות והמרק ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש מכסים חלקית ומבשלים 30 דקות. מכבים ומוסיםים חצי מכמות השעועית הלבנה את החצי השני מרסקים במוט או בבלנדר ומוסיםים לסיר. מתבלים במלח ופלפל. 4. מבשלים את הפסטה במי מלח ומעט שמן מסננים ומעבירים לסיר המרק. מבוסס על מתכון של בת' איילון
 
למעלה