מרק ירקות מעולה מקישואים ,שמיר ,בצל ,שום ,ו-גזר:
א) המצרכים וההכנה:
בצל בגודל בינוני -לטגן ב-2 כפות שמן, על להבה בינונית, כ- 2 דקות עד לשקיפות,
להוסיף לבצל : 2 שיני שום חתוכות ,ולערבב ביחד עם הבצל שבמחבת כ- 2 דקות.
ב) בסיר למרק מכניסים את הירקות הבאים:
4 - קישואים ( רצוי בגוון ירוק בהיר,) - חתוכים לקוביות.
2 - 3 גזרים בינוניים - חתוכים לעיגולים
להוסיף את הבצל המטוגן עם השום,ולערבב 2 דקות ביחד ,
ולצקת מעל הירקות שבסיר 5 כוסות מים, ותבלינים:
מלח ,מעט פלפל-שחור, וכפית- וחצי תבלין חוואייג' למרק,
(או אבקת-מרק, או תבלינים אחרים למרק שתעדיפו .)
ג) לערבב ולכסות במכסה ,לבשל עד לריכוך הגזר.
לאחר כ- 20 דקות בישול ,להוסיף כוס גדושה שמיר-קצוץ, ולבשל עוד כמה דקות, עד לריכוך הגזר.
מי שרוצה להעשיר את המרק, יוסיף לסיר- הירקות ,1/3 כוס עדשים-כתומות,לקראת סוף הבישול.
אם מכינים לילדים קטנים,לאחר צינון -המרק לטחון קישוא וגזר עם 1/2 כוס מרק- במעבד -המזון .
לילדים היותר גדולים אין צורך בטחינת הירקות, יהנו מהמרק עם הירקות החתוכים והטעימים.
למי שנרתעים משיני -השום במרק, אפשר לתבל את המרק במעט אבקת -שום גבישי.
א) המצרכים וההכנה:
בצל בגודל בינוני -לטגן ב-2 כפות שמן, על להבה בינונית, כ- 2 דקות עד לשקיפות,
להוסיף לבצל : 2 שיני שום חתוכות ,ולערבב ביחד עם הבצל שבמחבת כ- 2 דקות.
ב) בסיר למרק מכניסים את הירקות הבאים:
4 - קישואים ( רצוי בגוון ירוק בהיר,) - חתוכים לקוביות.
2 - 3 גזרים בינוניים - חתוכים לעיגולים
להוסיף את הבצל המטוגן עם השום,ולערבב 2 דקות ביחד ,
ולצקת מעל הירקות שבסיר 5 כוסות מים, ותבלינים:
מלח ,מעט פלפל-שחור, וכפית- וחצי תבלין חוואייג' למרק,
(או אבקת-מרק, או תבלינים אחרים למרק שתעדיפו .)
ג) לערבב ולכסות במכסה ,לבשל עד לריכוך הגזר.
לאחר כ- 20 דקות בישול ,להוסיף כוס גדושה שמיר-קצוץ, ולבשל עוד כמה דקות, עד לריכוך הגזר.
מי שרוצה להעשיר את המרק, יוסיף לסיר- הירקות ,1/3 כוס עדשים-כתומות,לקראת סוף הבישול.
אם מכינים לילדים קטנים,לאחר צינון -המרק לטחון קישוא וגזר עם 1/2 כוס מרק- במעבד -המזון .
לילדים היותר גדולים אין צורך בטחינת הירקות, יהנו מהמרק עם הירקות החתוכים והטעימים.
למי שנרתעים משיני -השום במרק, אפשר לתבל את המרק במעט אבקת -שום גבישי.
נערך לאחרונה ב: