מרק עגבניות אמיתי...

yarden d

New member
מרק עגבניות אמיתי...

שלום לכולם, האם ידוע לאחד הבשלנים, להכין מרק עגבניות אמיתי, עשוי ברובו מעגבניות טריות ובלי תוספת של יין לבן? המון תודות, יפעת.
 

bigjack

New member
מרק עגבניות מוקרם של ניקי ב

מרק עגבניות מוקרם - ניקי ב מצרכים: 2 בצלים פרוסים דק קופסת עגבניות קוביות 2 כפיות שום כתוש כף פפריקה שמנת לבישול מים סוכר לפי הטעם א. מרק כמון מל"פ (מלח, פלפל) הכנה: לטגן את הבצל והשום, להוסיף את העגבניות, למלא מים בקופסא הריקה פעם וחצי ולהוסיף, להרתיח, לתבל. להנמיך את האש ולבשל כ30 - 40 דקות..לטחון את המרק ולהחזיר לסיר, להוסיף שמנת, לבדוק טעמים ולהוריד מהאש. הערות: אפשר להגיש עם גבינה צהובה מגוררת ועירית קצוצה
 

bigjack

New member
מרק עגבניות ואורז של baronm10

מרק עגבניות ואורז אין כמו צלחת מהבילה של מרק עגבניות אדום ,סמיך וריחני עם הרבה אורז ,שילוב טעמים נפלא של מרק מתקתק עם הרבה פלפל שחור ואורגנו. חומרים 4 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים 4 שיני שום קצוצות 2 גזרים מגורדים 4 גזרים חתוכים לטבעות 400 גר` רסק עגבניות 12 כוסות מים רתוחים מלח ,פלפל שחור,פפריקה ,אורגנו 3 כפות אבקת מרק עוף 3 כפות סוכר פטרוזיליה קצוצה 1 כוס אורז הכנה מטגנים את הבצל והגזר המגורד בשמן עד שקיפות,מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ושיני השום ,מערבבים היטב עד שחשים היטב את ריח הפטרוזיליה והשום. מוסיפים את רסק העגבניות ובוחשים,מוסיפים את המים ושאר החומרים ובוחשים .מבשלים על אש נמוכה כחצי שעה ובוחשים מידי פעם לאחר חצי שעה מוסיפים את האורז ומבשלים עוד כרבע שעה עד שהאורז מתנפח. להגשה עם הרבה פלפל שחור גרוס המשתלב טוב עם מתיקות המרק . קל ומהיר להכנה
 

פל

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif מומלץ בחום - הכי "אמיתי" והכי טעים

 

bigjack

New member
מרק עגבניות ואורז של smadari1

עגבניות גדולות 2 גזרים מגוררים על פומפיה דקה בצל חתוך לקובית 3 שיני שום כתוש 200 גרם רסק עגבניות 2 כפות אבקת מרק עוף (או טעם עוף) 2 כפות סוכר כף פפריקה מתוקה פלפל שחור חצי עד 3/4 כוס אורז שמן מרתיחים מיים בסיר ומכניסים לתוכם את העגבניות. כשקליפתם נסדקת מוציאים מיד מהמיים מצננים מעט ומקלפים. חותכים את העגבנות לקוביות קטנות. בסיר גדול מטגנים בצל במעט שמן, כהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את השום מערבבים ומטגנים עוד 2 דקות מוסיפים את הגזר מערבבים ומטגנים עוד מספר דקות. מוסיפים את העגבניות ומבשלים עוד 20 דקות תוך ערבוב מדי פעם. במקרה ואין מספיק נוזלים מהעגבניות אפשר להוסיף מעט מיים. מורידים מהאש וטוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט או בלנדר רגיל. מוסיפים 10 כוסות מיים ורסק עגבניות מביאים לרתיחה ומוסיפים את התבלינים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 45 דקות. מוסיפים לסיר את האורז ומבשלים עוד כחצי שעה.
 

yarden d

New member
תודה רבה לך

התכוונתי למתכון קצת שונה... אני מכינה מרקים כמו שכתבת ורציתי מתכון יותר גורמה ומיוחד.
 

bigjack

New member
יש אין סוף מתכונים טובים ברשת

אני אישית לא "משוגע" על מרק עגבניות ולכן גם אין לי מתכון אישי לזה
בטוח שחיפוש בגוגל יביא לך תוצאות הולמות
 

pirge

New member
מרק עגבניות טריות בשמן זית ואורז/אטריות

מרק עגבניות ואורזו pirge ו 21:06 | 24/12/06 מרק עגבניות ואורז או אטריות דקיקות מאת:פירגה בצל גדול קצוץ 3 כפות שמן זית כף וחצי קמח רגיל קילו עגבניות בשלות מגוררות על מגררת גסה- בלי קליפה 3 כפות רסק עגבניות מהולים ב-3 כוסות מים 3 כפות אורז מלח+אבקת מרק עוף פלפל שחור אורגנו - לא חובה חצי כפית סוכר - להוסיף עוד רק אחרי טעימה. מים - להוסיף לפי הצורך לטגן בשמן את הבצל עד שיהיה שקוף. להוסיף קמח ולבחוש עד שייספג בשמן. מוסיפים עגבניות ומערבבים דקה. יוצקים נוזלים , אורז ומערבבים היטב. מוסיפים תבלינים ומרתיחים. טועמים ומשפרים מבשלים על להבה נמוכה. אפשר להכין בנפרד אטריות דקיקות ולהגיש ליד. תהנו.
 

pirge

New member
מרק עגבניות "מושקע"

מרק עגבניות תפוחי אדמה וגריסים/אורז מאת:פירגה בצל גדול קצוץ 2 שיני שום קצוצות 3 כפות שמן קנולה כף וחצי קמח רגיל 2 תפוחי אדמה מעוכים ל"פירה" או חתוכים לקוביות קטנות קילו עגבניות בשלות- קלופות בלי גרעינים חתוכות לקוביות קטנטנות או קופסה גדולה=800 גרם של עגבניות מרוסקות כף רסק עגבניות כף גדושה קטשופ כף אבקת מרק עוף 3-4 כוסות מים או יותר לפי הצורך מלח פלפל שחור אורגנו כפית סוכר לטגן בשמן את הבצל עד שיהיה שקוף. מוסיפים שום ומערבבים להוסיף קמח ולבחוש עד שייספג בשמן. מוסיפים עגבניות ומערבבים דקה. יוצקים נוזלים ומערבבים כל הזמן. מוסיפים תבלינים ומרתיחים. אפשר להוסיף מים מבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות טועמים ומשבחים מערבלים את התכולה במוט חשמלי לפני ההגשה: אפשר להוסיף שמנת לבישול בכמות שרוצים עד למיכל שלם או--------... מוסיפים אורז/אטריות /גריסים שבושלו תחילה או-. שמנת של פעם –כל אחד ישים כרצונו. תהנו.
 

pirge

New member
מרק עגבניות דלעתי ומחיתי

עגבניות טריות ודלעתו pirge / מתכונים ו 12:01 | 04/02/04 2\1 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות 250 גרם עגבניות בשלות, חתוכות לרבעים 6 כוסות מרק ירקות 2\1 כוס שמנת מתוקה 1 גבעול סלרי מלח פלפל לבן טחון שמים בסיר בינוני את הדלעת, העגבניות והמרק כדי כיסוי. מתבלים במלח ופלפל מכסים ומבשלים עד שהדלעת תתרכך, כחצי שעה. מוסיפים את הסלרי ומבשלים 5 דקות.מצננים מעט, ומוציאים את עלה הסלרי. מעבירים את המרק למעבד מזון,מעבדים למחית חלקה.אפשר להעביר במסננת. להגשה מוסיפים את השמנת ומתבלים במלח ופלפל. אפשר להוסיף קורט סוכר. טעים להגיש עם קוקוס טחון וקלוי. טעים גם כמרק קר.
 
למעלה