מרק עדשים - בבקשה עזרה
שלום לכולם
קיבלתי מתכון כזה בעל פה למרק מאד מאד טעים. זה מה שהצלחתי להציל מהזכרון - עדיין לא ברור לי מה עושים עם העגבניות, גרידת הלימון, יחסי כמויות של מים/ירקות ומתי מוסיפים את העדשים...מי שיכול לעזור אודה לו מאד מאד מאד.
הנה המתכון בערך, מהזכרון:
עדשים כתומות ירוקות ושחורות
בצל חתוך לקוביות קטנות
הרבה גזר קצוץ
שום
ארטישוק ירושלמי (לא חובה)
עגבניות (לא חובה)
קישואים
עלי תרד/מנגולד
קליפת לימון מגוררת
שמן זית לטיגון
להגשה: לזלף שמן זית, להגיש עם לימון בצד
את העדשים הירוקות והשחורות בלבד משרים ללילה במקרר. בבוקר מביאים לרתיחה. מסננים.
מטגנים בסיר היטב קוביות דקות של בצל בשמן זית. טיגון טוב עושה את כל ההבדל במרק.
מוסיפים לסיר הטיגון את השום, גזר, ארטישוק ירושלמי, ושאר הירקות חוץ מעלי מנגולד/תרד.
אחרי הטיגון מוסיפים את העדשים הכתומות ומטגנים אותן קצת.
מוסיפים נוזלים (איזה? מים בלבד? אנחנו צמחונים אז ציר בשר לא ממש יועיל פה)
מבשלים (כמה זמן?)

שלום לכולם
קיבלתי מתכון כזה בעל פה למרק מאד מאד טעים. זה מה שהצלחתי להציל מהזכרון - עדיין לא ברור לי מה עושים עם העגבניות, גרידת הלימון, יחסי כמויות של מים/ירקות ומתי מוסיפים את העדשים...מי שיכול לעזור אודה לו מאד מאד מאד.
הנה המתכון בערך, מהזכרון:
עדשים כתומות ירוקות ושחורות
בצל חתוך לקוביות קטנות
הרבה גזר קצוץ
שום
ארטישוק ירושלמי (לא חובה)
עגבניות (לא חובה)
קישואים
עלי תרד/מנגולד
קליפת לימון מגוררת
שמן זית לטיגון
להגשה: לזלף שמן זית, להגיש עם לימון בצד
את העדשים הירוקות והשחורות בלבד משרים ללילה במקרר. בבוקר מביאים לרתיחה. מסננים.
מטגנים בסיר היטב קוביות דקות של בצל בשמן זית. טיגון טוב עושה את כל ההבדל במרק.
מוסיפים לסיר הטיגון את השום, גזר, ארטישוק ירושלמי, ושאר הירקות חוץ מעלי מנגולד/תרד.
אחרי הטיגון מוסיפים את העדשים הכתומות ומטגנים אותן קצת.
מוסיפים נוזלים (איזה? מים בלבד? אנחנו צמחונים אז ציר בשר לא ממש יועיל פה)
מבשלים (כמה זמן?)