מרק עדשים כתומות
ביום כזה קר ורטוב מתאים מרק כזה שמוכן צ'יק צ'ק ומהבית נודף ריח של המטבח של סבתא: בצל בינוני קצוץ 4 שיני שום כתושות 2 כוסות עדשים כתומים חצי כפית כמון מלח+פלפל לאדות את הבצל הקצוץ עם שיני השום בשמן עד לריכוכם. בוררים את העדשים ושוטפים היטב. מוסיפים את העדשים ו-5-6 כוסות מים ומביאים לרתיחה מתבלים במלח ופלפל וכמון מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 30 דקות. אם המרק סמיך מידי לטעמך ניתן להוסיף מים רותחים. להגשה: פורסים פרוסה עבה של לחם לבן טרי חותכים לחתיכות מניחים בקערית ומעל מוזגים את המרק. מקור המתכון : חיים כהן
ביום כזה קר ורטוב מתאים מרק כזה שמוכן צ'יק צ'ק ומהבית נודף ריח של המטבח של סבתא: בצל בינוני קצוץ 4 שיני שום כתושות 2 כוסות עדשים כתומים חצי כפית כמון מלח+פלפל לאדות את הבצל הקצוץ עם שיני השום בשמן עד לריכוכם. בוררים את העדשים ושוטפים היטב. מוסיפים את העדשים ו-5-6 כוסות מים ומביאים לרתיחה מתבלים במלח ופלפל וכמון מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 30 דקות. אם המרק סמיך מידי לטעמך ניתן להוסיף מים רותחים. להגשה: פורסים פרוסה עבה של לחם לבן טרי חותכים לחתיכות מניחים בקערית ומעל מוזגים את המרק. מקור המתכון : חיים כהן