מרק עוף אסיאתי עשיר-למיכלגד ומי שרוצה
חשוב מאד - טרם נטעם! הריח, נפלא..
הכנתי ציר (מתכון בהמשך) ובו השתמשתי למרק. כשארתיח לקראת שבת אוסיף העוף המבושל ברוטב (הכנתי רוטב הויסין ביתי - מתכון בהערות) ונבטים.
מתכוונת להגיש עם אטריות ביצים שאבשל מראש.
עוף אסיאתי עשיר/ספרון המרקים של "על השולחן"
חומרים, ל-6 מנות:
1 ליטר מרק עוף אוריינטלי (ציר, מתכון בהמשך)
מיץ מלמון 1
כפית ג'ינג'ר מגורר
1 כפית רוטב צ'ילי או כמה טיפות טבסקו
חופן עלי כוסברה קצוצים
2/3 רוטב הויסין (*הכנתי לבד שילוב של כמה מתכונים ברשת, ראו בהמשך)
4 כפות רוטב סויה
2 כפות סוכר **
600 גרם חזה מולארד או עוף
150 גרם נבטים
להגשה:
חופן עלי בזיליקום קצוצים
150 גרם אטריות אורז רחבות (שהושרו במים רותחים לריכוך)
אופן ההכנה:
1. מביאים לרתיחה את ציר מרק העוף עם מיץ לימון, ג'ינג'ר, רוטב צ'ילי וכוסברה.
2. במקביל מביאים לרתיחה רוטב הויסון, סויה וסוכר במחבת עמוקה. מבשלים כ-2 דקות ומוסיפים חזה מולארד/עוף. מבשלים כ-5 דקות מכל צד, או עד שהבשר עשוי והרוטב מצטמצם.
3. מוציאים את נתחי החזה מהרוטב, מצננים ופורסים לרצועות דקות. יוצקים עליהן את הרוטב ושומרים עד להגשה.
4. להגשה: מרתיחים המרק, כשרותח, מוסיפים את נתחי המולארד (עם הרוטב), מחזירים לרתיחה ומוסיפים נבטים. מבשלים כ-2 דקות לריכוך ומגישים מיד עם בזיליקום ואטריות אורז.
ציר מרק עוף אוריינטלי
רכיבים (10 מנות) :
1 ק"ג כנפיים ועצמות עוף
1 בצל חתוך לרבעים
2 גזרים חתוכים גס
2 גבעולי סלרי חתוכים גס
5 בצלים ירוקים שלמים
3 פטריות שיטאקי מיובשות
3 גבעולי עשב לימון (למון גראס) מעוכים***
צרור כוסברה
1כף ג'ינג'ר מגורר
3 כפות סויה
1 פלפלון צ'ילי קצוץ (ללא זרעים) או צ'ילי יבש גרוס
אופן ההכנה:
1.מביאים לרתיחה את כל המרכיבים עם מים בגובה 5 ס"מ מעל המרכיבים. מקפים את הקצף שמצטבר על פני המים.
2. מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעתיים-שלוש, למיצוי הטעמים. טועמים וממליחים עם סויה או מלח לפי הצורך. מניחים להצטנן ומסננים.
הערות חני ס.:
*רוטב הויסין (שילוב מתכונים מהרשת): ערבבתי 4 כפות רוטב סויה, 2 כפות חמאת בוטנים, 1 כף סילאן, 1 כף מירין, 2 כפיות שמן שומשום, ½ כפית אבקת שום, מספר טיפות טבסקו (לפי הטעם- שמתי הרבה..), פלפל שחור גרוס.
**השתמשתי בסוכר חום כהה.
***לא היה לי, השתמשתי בגרידת לימון במקום.
חשוב מאד - טרם נטעם! הריח, נפלא..
הכנתי ציר (מתכון בהמשך) ובו השתמשתי למרק. כשארתיח לקראת שבת אוסיף העוף המבושל ברוטב (הכנתי רוטב הויסין ביתי - מתכון בהערות) ונבטים.
מתכוונת להגיש עם אטריות ביצים שאבשל מראש.
עוף אסיאתי עשיר/ספרון המרקים של "על השולחן"
חומרים, ל-6 מנות:
1 ליטר מרק עוף אוריינטלי (ציר, מתכון בהמשך)
מיץ מלמון 1
כפית ג'ינג'ר מגורר
1 כפית רוטב צ'ילי או כמה טיפות טבסקו
חופן עלי כוסברה קצוצים
2/3 רוטב הויסין (*הכנתי לבד שילוב של כמה מתכונים ברשת, ראו בהמשך)
4 כפות רוטב סויה
2 כפות סוכר **
600 גרם חזה מולארד או עוף
150 גרם נבטים
להגשה:
חופן עלי בזיליקום קצוצים
150 גרם אטריות אורז רחבות (שהושרו במים רותחים לריכוך)
אופן ההכנה:
1. מביאים לרתיחה את ציר מרק העוף עם מיץ לימון, ג'ינג'ר, רוטב צ'ילי וכוסברה.
2. במקביל מביאים לרתיחה רוטב הויסון, סויה וסוכר במחבת עמוקה. מבשלים כ-2 דקות ומוסיפים חזה מולארד/עוף. מבשלים כ-5 דקות מכל צד, או עד שהבשר עשוי והרוטב מצטמצם.
3. מוציאים את נתחי החזה מהרוטב, מצננים ופורסים לרצועות דקות. יוצקים עליהן את הרוטב ושומרים עד להגשה.
4. להגשה: מרתיחים המרק, כשרותח, מוסיפים את נתחי המולארד (עם הרוטב), מחזירים לרתיחה ומוסיפים נבטים. מבשלים כ-2 דקות לריכוך ומגישים מיד עם בזיליקום ואטריות אורז.
ציר מרק עוף אוריינטלי
רכיבים (10 מנות) :
1 ק"ג כנפיים ועצמות עוף
1 בצל חתוך לרבעים
2 גזרים חתוכים גס
2 גבעולי סלרי חתוכים גס
5 בצלים ירוקים שלמים
3 פטריות שיטאקי מיובשות
3 גבעולי עשב לימון (למון גראס) מעוכים***
צרור כוסברה
1כף ג'ינג'ר מגורר
3 כפות סויה
1 פלפלון צ'ילי קצוץ (ללא זרעים) או צ'ילי יבש גרוס
אופן ההכנה:
1.מביאים לרתיחה את כל המרכיבים עם מים בגובה 5 ס"מ מעל המרכיבים. מקפים את הקצף שמצטבר על פני המים.
2. מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעתיים-שלוש, למיצוי הטעמים. טועמים וממליחים עם סויה או מלח לפי הצורך. מניחים להצטנן ומסננים.
הערות חני ס.:
*רוטב הויסין (שילוב מתכונים מהרשת): ערבבתי 4 כפות רוטב סויה, 2 כפות חמאת בוטנים, 1 כף סילאן, 1 כף מירין, 2 כפיות שמן שומשום, ½ כפית אבקת שום, מספר טיפות טבסקו (לפי הטעם- שמתי הרבה..), פלפל שחור גרוס.
**השתמשתי בסוכר חום כהה.
***לא היה לי, השתמשתי בגרידת לימון במקום.