מרק עוף - המדריך השלם + מתכונים

clcl

New member
לאלה שלא הצליחו לפתוח:

מרק עוף, סולת ונטיפי ביצה - שמונה מנות :מצרכים חמש שוקי עוף שלוש כפות סולת שמונה כוסות מים חצי כפית כורכום רבע כפית פלפל שחור שתי כפות כוסברה קצוצה ביצה טרופה :אופן ההכנה להרתיח את המים ולהוסיף את נתחי העוף לבשל כשעה תוך הורדת הקצף בזמן הבישול להוסיף התבלינים, להמשיך לבשל כעשר דקות להוציא את העוף ולהגישו בנפרד להכניס את הסולת ואת הביצה הטרופה ולערבב לבשל עוד כעשר דקות
 

clcl

New member
גם זה למען אלה שלא מצליחים/ות לפתוח

מרק עוף, עגבניות ואורז - שמונה מנות :מצרכים שתי כפיות שמן כוס אורז שני בצלים חתוכים קטן-קטן שלוש עגבניות שתי כפות רסק עגבניות שמונה נתחי עוף חצי כפית מלח רבע כפית פלפל שחור קורט כורכום שמונה כוסות מים :אופן ההכנה להשהות את האורז לתפיחה כמחצית השעה מכוסה במים לסננו לאחר התפיחה לטגן בשמן את הבצל. לגרר את העגבניות בפומפיה ולהוסיפן להוסיף גם את רסק העגבניות ולערבב להוסיף את נתחי העוף, התבלינים והמים ולהביא לרתיחה להוסיף את האורז, לכסות את הסיר ולבשל על אש בינונית כארבעים דקות עד שנתחי העוף עשויים
 

clcl

New member
מרק עוף קטיפתי במעטפת בצק עלים

מרק עוף קטיפתי במעטפת בצק עלים 6-5 מנות החומרים: 4 כפות שמן בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות גזר חתוך לקוביות קטנות 2 כפות קמח מנופה כף אבקת מרק עוף ליטר מרק עוף צח, קר (לפי מתכון בסיסי) 250 מ''ל ריץ' לבישול ולהקרמה, פרווה כוס קוביות עוף מבושל קורט אגוז מוסקט כפית שמיר קצוץ דק ביצה טרופה כפית קצח לקישוט: 5 דפי בצק עלים בקוטר צלחת המרק הערה: יש להשתמש במרקיות קטנות חסינות אש ההכנה: מחממים בסיר את השמן. מטגנים קלות את הבצל, מוסיפים את הגזר, הקמח ואבקת מרק העוף. יוצקים את המרק ומערבבים היטב על מנת למנוע היווצרות גושים, מוסיפים את הריץ' ואת קוביות העוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מתבלים באגוז מוסקט ושמיר, משפרים טעם במידת הצורך, ומקררים. יוצקים את המרק עד לגובה של שלושת רבעי המרקייה ומכסים את המרקייה בבצק עלים. מהדקים היטב בקצוות ומברישים בביצה, בוזקים קצת קצח לקישוט. מחממים תנור אפייה לחום של 200 מעלות צלזיוס. מכניסים את המרקיות למשך 20-15 דקות . מגישים את המרק כשהוא חם היישר מן התנור. מקור המתכון: נסים בר, שף רשת פלקון
 
למעלה