מרק עוף קטיפתי במעטפת בצק עלים
מרק עוף קטיפתי במעטפת בצק עלים 6-5 מנות החומרים: 4 כפות שמן בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות גזר חתוך לקוביות קטנות 2 כפות קמח מנופה כף אבקת מרק עוף ליטר מרק עוף צח, קר (לפי מתכון בסיסי) 250 מ''ל ריץ' לבישול ולהקרמה, פרווה כוס קוביות עוף מבושל קורט אגוז מוסקט כפית שמיר קצוץ דק ביצה טרופה כפית קצח לקישוט: 5 דפי בצק עלים בקוטר צלחת המרק הערה: יש להשתמש במרקיות קטנות חסינות אש ההכנה: מחממים בסיר את השמן. מטגנים קלות את הבצל, מוסיפים את הגזר, הקמח ואבקת מרק העוף. יוצקים את המרק ומערבבים היטב על מנת למנוע היווצרות גושים, מוסיפים את הריץ' ואת קוביות העוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מתבלים באגוז מוסקט ושמיר, משפרים טעם במידת הצורך, ומקררים. יוצקים את המרק עד לגובה של שלושת רבעי המרקייה ומכסים את המרקייה בבצק עלים. מהדקים היטב בקצוות ומברישים בביצה, בוזקים קצת קצח לקישוט. מחממים תנור אפייה לחום של 200 מעלות צלזיוס. מכניסים את המרקיות למשך 20-15 דקות . מגישים את המרק כשהוא חם היישר מן התנור. מקור המתכון: נסים בר, שף רשת פלקון