מרק עוף ופטריות מוקרם
מרק עוף ופטריות מוקרם
4 מנות
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
1 גבעול סלרי פרוס דק
2 שיני שום כתושות
300 גר' תערובת פטריות פרוסות
1/2 כפית תימין יבש
200 גר' חזה עוף שלם ללא עצם
4 כוסות מרק עוף
1/2 כוס שמנת מתוקה או צימחית
2 כפיות קורנפלור
מלח ופלפל לפי הטעם.
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
ערך תזונתי למנה:
201 קלוריות, חלבון 15 גר', פחמימות 4 גר', שומן 12 גר'.
מרק עוף ופטריות מוקרם
4 מנות
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
1 גבעול סלרי פרוס דק
2 שיני שום כתושות
300 גר' תערובת פטריות פרוסות
1/2 כפית תימין יבש
200 גר' חזה עוף שלם ללא עצם
4 כוסות מרק עוף
1/2 כוס שמנת מתוקה או צימחית
2 כפיות קורנפלור
מלח ופלפל לפי הטעם.
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל, הסלרי והשום ומטגנים 3 דקות בבחישה עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הפטריות והתימין וממשיכים בטיגון עד להתרככות קלה של הפטריות.
- מוסיפים את המרק, 1 כפית מלח ומעט פלפל שחור ואת חזה העוף ביחידה שלמה ומבשלים ברתיחה כ-15 דקות עד לבישול מלא של העוף.
- מוציאים את חזה העוף מהמרק לקרש חיתוך. חותכים לקוביות בגודל 2X2 ס"מ.
- מערבבים בקערה קטנה את השמנת עם הקורנפלור להמסה מלאה, מוסיפים למרק בבחישה תוך כדי בישול.
- מוסיפים את קוביות העוף והפטרוזיליה ומערבבים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך, מבשלים עד להסמכה ומסירים מהאש.
ערך תזונתי למנה:
201 קלוריות, חלבון 15 גר', פחמימות 4 גר', שומן 12 גר'.
