מרק עוף ופטריות מוקרם

  • פותח הנושא TCHM
  • פורסם בתאריך

TCHM

New member
מרק עוף ופטריות מוקרם

מרק עוף ופטריות מוקרם

4 מנות

2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
1 גבעול סלרי פרוס דק
2 שיני שום כתושות
300 גר' תערובת פטריות פרוסות
1/2 כפית תימין יבש
200 גר' חזה עוף שלם ללא עצם
4 כוסות מרק עוף
1/2 כוס שמנת מתוקה או צימחית
2 כפיות קורנפלור
מלח ופלפל לפי הטעם.
2 כפות פטרוזיליה קצוצה

  1. מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל, הסלרי והשום ומטגנים 3 דקות בבחישה עד להזהבה קלה.
  2. מוסיפים את הפטריות והתימין וממשיכים בטיגון עד להתרככות קלה של הפטריות.
  3. מוסיפים את המרק, 1 כפית מלח ומעט פלפל שחור ואת חזה העוף ביחידה שלמה ומבשלים ברתיחה כ-15 דקות עד לבישול מלא של העוף.
  4. מוציאים את חזה העוף מהמרק לקרש חיתוך. חותכים לקוביות בגודל 2X2 ס"מ.
  5. מערבבים בקערה קטנה את השמנת עם הקורנפלור להמסה מלאה, מוסיפים למרק בבחישה תוך כדי בישול.
  6. מוסיפים את קוביות העוף והפטרוזיליה ומערבבים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך, מבשלים עד להסמכה ומסירים מהאש.

ערך תזונתי למנה:
201 קלוריות, חלבון 15 גר', פחמימות 4 גר', שומן 12 גר'.

 
למעלה