מרק עם כרובית (כמה שפחות פחמימות בבקשה)

נטעליג

New member
מרק עם כרובית (כמה שפחות פחמימות בבקשה)

יש לי כרובית מבושלת רכהה מאד וחשבתי להכין איתה מרק.
באיזה שלב כדאי להוסיף אותה?
חשבתי להתחיל מרק כמו שאני רגילה - סלרי בצל ואולי גזר? לא בטוחה שירק כתום מתאים פה-
להוסיף מים ולבשל. לבלנדר את הכרובית ולהוסיף אותה כ״הקרמה״ בסוף. כמו שמוסיפים שמנת.
אולי להוסיף משהו כדי ל״נפח״ קצת את המרק? (לא תפוחי אדמה)

 

TCHM

New member
מרק כרובית הוא מרק קל הכנה וטעים מאד

מכינים כבסיס מרק ירקות לפי המצאי ומוסיפים את הכרובית,
שתי אפשרויות - להוסיף את כל הכרובית ולעבד למרק מחיתי
או לעבד רק חלק מהכרובית ולהוסיף את יתרת כמות הכרובית
חתוכה לפרחים קטנים.
בכל מקרה מוסיפים את הכרובית למרק כשהוא מוכן, בישול
הכרובית הוא קצר עד להתרככות בלבד.
רצוי לתבל במעט אגוז מוסקט.
אפשר להוסיף למרק שמנת מתוקה בגמר הבישול ולבשל
עד לרתיחה ולהגיש.
 
מרק קרם כרובית שהכנתי שוב השבת

טבעוני, כשר לפסח קטיפתי, קל להכנה והעיקר טעים.
המצרכים:
1 כרישה גדולה, מנוקה ופרוסה לטבעות
3 שיני שום קלופות ופרוסות.
1 שורש פטרוזיליה קצוץ.
1/2 שורש סלרי קצוץ
1 גזר גדול קלוף וקצוץ
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף וקצוץ
1 כרובית גדולה מנוקה או 1 שקית כרובית קפואה מופשרת
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות.
2 כפות שמן
2 ליטר מים
1/2 כפית פלפל לבן
1 כפית מלח
1 כפית אבקת קארי
1 קופסה קרם קוקוס של 400 מ"ל
ההכנה:
בסיר של 5 ליטר, לחמם שמן. להוסיף כרישה לדקותיים. להוסיף שורשים, ג'ינג'ר ושום ולטגן 2 דקות. להוסיף תפוחי אדמה כרובית ומים ולהביא לרתיחה. להקטין להבה להוסיף תיבול ולבשל על אש קטנה עד שכל הירקות רכים. להסיר מהאש, לטחון בבלנדר מוט. להוסיף קרם קוקוס. לטעום ולתקן תיבול לפי הטעם. להגיש עם תוספת פריכה. (אצלי כרוב מטוגן). אפשר פטריות, בצל, פרחי כרובית, או בימי חולין קרוטונים.

 

raya

Well-known member
נקרא ונראה מעולה - אכין בהזדמנות ב"התאמה אישית"
 

חביף1

New member
אהה - כמו - לרטווט, לאנפרנד ושאר ירקות הישראלית

התלביבית
.
 

מיקהפ

New member
תלביבית? אני?

הצחקת.
הכי רחוק שאפשר, כמעט,
אבל כולנו מזמן מאנפרדים, רק צריך לבדוק איך זה מסתדר עם החמץ,
נותן נקודות?
חג שמח.
 

חביף1

New member
אני האשמתיך בתלביביות? קראתי לישראלית - תלאביבית


עם זאת -
לרטווט ולאנפרנד איכשהו ישנה הצדקה כלשהי [ אין פועל או תחליף עברי נוח וזמין] לבלנדר זו תוצרת של השפעת שפת ההי-טק והרשת החברתית, שהרי לטחון, לרסק, לערבב קיימות גם קיימות בעברית כולל מעבד מזון, מערבל מזון וכו'
בטח קיבלת דוז-פואה.
 
למעלה