michalgad1
New member
מרק פול לפסח ממאקו
מכיון שהכנתי פעם ראשונה , לא ידעתי אם הצליח. האורח שמכיר את המרק אמר שטעים... 1 ק”ג עצמות עוף והודו 2 בצלים קצוצים 1 שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות 3 גבעולי סלרי קצוצים 3 כפות שמן לטיגון 1/2 צרור שמיר קצוץ 1/2 צרור כוסברה קצוצה 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה 1/2 ק”ג פול טרי קלוף (או קפוא) 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות 2 גבעולי כרישה (החלק הלבן) פרוסים 1 כף שטוחה כורכום (לא חובה) מלח ופלפל לבן טחון לכופתאות עוף (קיינדלעך): 250 גרם עוף טחון 1 כוס קמח מצה 2 ביצים 2 כפות שמן 2 שיני שום כתושות 2 כפות כוסברה קצוצה מלח ופלפל לבן טחון 1/2 כוס מרק עוף או מים אופן ההכנה: 1. מבשלים את המרק: מחממים מעט שמן בסיר ומזהיבים את העצמות עם בצל וסלרי (שורש וגבעולים) כ-7 דקות. מוסיפים 3 ליטר מים, שמיר, כוסברה ופטרוזיליה ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה. מסננים ומחזירים את המרק המסונן לסיר. 2. מוסיפים למרק פול, תפוחי אדמה וכרישה ומחזירים לרתיחה. מתבלים ומבשלים 45 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד לריכוך הירקות. 3. בינתיים מכינים כופתאות: מערבבים את כל החומרים עם מרק או מים ומעבירים למקרר לחצי שעה. 4. להגשה: מביאים את המרק לרתיחה, יוצרים כדורים קטנים בעזרת 2 כפות ומניחים במרק החם. מבשלים כ-30 דקות.
מכיון שהכנתי פעם ראשונה , לא ידעתי אם הצליח. האורח שמכיר את המרק אמר שטעים... 1 ק”ג עצמות עוף והודו 2 בצלים קצוצים 1 שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות 3 גבעולי סלרי קצוצים 3 כפות שמן לטיגון 1/2 צרור שמיר קצוץ 1/2 צרור כוסברה קצוצה 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה 1/2 ק”ג פול טרי קלוף (או קפוא) 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות 2 גבעולי כרישה (החלק הלבן) פרוסים 1 כף שטוחה כורכום (לא חובה) מלח ופלפל לבן טחון לכופתאות עוף (קיינדלעך): 250 גרם עוף טחון 1 כוס קמח מצה 2 ביצים 2 כפות שמן 2 שיני שום כתושות 2 כפות כוסברה קצוצה מלח ופלפל לבן טחון 1/2 כוס מרק עוף או מים אופן ההכנה: 1. מבשלים את המרק: מחממים מעט שמן בסיר ומזהיבים את העצמות עם בצל וסלרי (שורש וגבעולים) כ-7 דקות. מוסיפים 3 ליטר מים, שמיר, כוסברה ופטרוזיליה ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה. מסננים ומחזירים את המרק המסונן לסיר. 2. מוסיפים למרק פול, תפוחי אדמה וכרישה ומחזירים לרתיחה. מתבלים ומבשלים 45 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד לריכוך הירקות. 3. בינתיים מכינים כופתאות: מערבבים את כל החומרים עם מרק או מים ומעבירים למקרר לחצי שעה. 4. להגשה: מביאים את המרק לרתיחה, יוצרים כדורים קטנים בעזרת 2 כפות ומניחים במרק החם. מבשלים כ-30 דקות.