מרק קישואים ועשבי תיבול

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
האח הכין לשבת שעברה כשארח חברים, לא זוכרת אם

האם הכינה או רק אכלה אצלי המון.

גם אני הקפאתי חצי מהכמות לשבת שלפני פסח. מצחיק עם הגזר - זו התוספת של חברתי מניו יורק למתכון. את צודקת ששורש יכול להתאים וכן פרוסת הלימון.

את אתלתן אוהבת בגלל הרבע האירי, מאחר ויש אייקון, מחפשת הזדמנויות להשתמש בו.

לא מקפיאה בצל מטוגן - לא בשגרת הבישולים שלי. צריכה לנסות.

שבוע טוב!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לזכותי יאמר שכבר זמן מה מקצצת לאט לאט

כמויות של אבקת מרק בכל התבשילים.
במקום אבקת מרק בצל, למשל, התחלתי להשתמש בשביבי בצל יבש שמצאתי ב"עדן", כך שאבקת מרק בצל, למשל, בה השמתשתי לפשטידות, תפ"א ועוף בתנור, כבר לא משתמשת כלל וכלל.
לאט לאט זה יהיה גורלה של אבקת מרק העוף, אבל לוקח לנו קצת יותר זמן.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מרק קישואים ועשבי תיבול


מרק קישואים ועשבי תיבול

כשמוסיפים הרבה בזיליקום טרי, אפילו על חשבון אחד מהשניים האחרים הוא חלומי.

המצרכים:

מעט שמן (רגיל) לטיגון
2 בצלים גדולים קלופים וקצוצים
2 כרישות (החלק הלבן) שטופות ופרוסות דק*
3 שיני שום שטופות וקצוצות
8-10 קישואים גדולים שטופים היטב ופרוסים (אין לצורך לקלף)
1/3-1/2 (לפי הטעם) צרור שמיר טרי שטוף וקצוץ
1/3-1/2 (לפי הטעם) צרור פטרוסיליה טריה שטופה וקצוצה
3-4 עלי בזיליקום טריים שטופים וקצוצים**, ***
7 כוסות מים
2 כפות אבקת מרק עוף פרווה
מלח, פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול מחממים שמן ומזהיבים בצל. מוסיפים כרישה ושום ומטגנים מספר דקות לריכוך קל של הכרישה.
2. מוסיפים קישואים ומטגנים 3-5 דקות, להזהבה/ריכוך תוך ערבוב מידי פעם.
3. מוסיפים מים, קצת יותר מכדי כסוי הקישואים (אין צורך להשתמש בכל כמות המים הנקובה לעיל או לחילופין, אם צריך, מוסיפים מעט עד לכסוי וקצת יותר--הכל תלוי בגודל הקישואים).
4. מביאים לרתיחה, מוסיפים תבלינים, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה על אש קטנה כ 25 דקות. לקראת סיום הבישול,
5. לאחר שהתקרר מעט, מועכים בעזרת ממחה ידני (בצורת מוט- נו, איך קוראים לזה בעברית?). אני לא מועכת לחלוטין ומשאירה חלק מפרוסות הקישואים, לשם קישוט ולשם גיוון הטקסטורה בפה.
טועמים ומתקנים תיבול, אם יש צורך.

הערות חני.ס:

* כשאני שוכחת לקנות, מכינה בלי כרישה והמרק טעים בכל זאת.
** אם יש אורחים שאני לא מכירה ומפחדת להתכן עם יותר מידי טעמים--לא מוסיפה.
***מעולם לא ניסיתי עם עשבי תיבול מיובשים--לא יודעת אם יצא טעים או לא.
 

tzivi1

New member
ושאלה, ניסית פעם לטחון?

אגב, לדעתי זה יהיה מרק אחר לגמרי עם עשבי תיבול מיובשים. לטריים יש טעם שונה לגמרי (אני אישית לא אוהבת מיובשים, אבל זה ענין של טעם).
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
הלו! לא קראת עד הסוף? "טוחנת בעזרת ממחה ידני

" - בלנדר מוט. זה הכי כיף בו - סמיך, חלק ועשיר.
 

tzivi1

New member
אההה.... לזה הכוונה!! אני הבנתי שמדובר בממחה

ידני של הפירה.
תודה! עכשיו סגרת לי את הפינה... לא הבנתי איך יוצא מרק מממחה ידני
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עברית קשה שפה. מכירה immersion blender..וגם,

אני עוד זוכרת את הורי (ואותי) מועכים מרקי ירקות במסננת לאחיי הקטנים..
 

חנישנוש

New member
נשמע מעולה

מאד אוהבת את המרקם של קישואים במרק (חוץ מבמרק עוף)

מאד אוהבת גם בזיליקום.

ינוסה בקרוב מאד..תודה!!

 
למעלה