מרק קישואים ועשבי תיבול
מרק קישואים ועשבי תיבול
כשמוסיפים הרבה בזיליקום טרי, אפילו על חשבון אחד מהשניים האחרים הוא חלומי.
המצרכים:
מעט שמן (רגיל) לטיגון
2 בצלים גדולים קלופים וקצוצים
2 כרישות (החלק הלבן) שטופות ופרוסות דק*
3 שיני שום שטופות וקצוצות
8-10 קישואים גדולים שטופים היטב ופרוסים (אין לצורך לקלף)
1/3-1/2 (לפי הטעם) צרור שמיר טרי שטוף וקצוץ
1/3-1/2 (לפי הטעם) צרור פטרוסיליה טריה שטופה וקצוצה
3-4 עלי בזיליקום טריים שטופים וקצוצים**, ***
7 כוסות מים
2 כפות אבקת מרק עוף פרווה
מלח, פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול מחממים שמן ומזהיבים בצל. מוסיפים כרישה ושום ומטגנים מספר דקות לריכוך קל של הכרישה.
2. מוסיפים קישואים ומטגנים 3-5 דקות, להזהבה/ריכוך תוך ערבוב מידי פעם.
3. מוסיפים מים, קצת יותר מכדי כסוי הקישואים (אין צורך להשתמש בכל כמות המים הנקובה לעיל או לחילופין, אם צריך, מוסיפים מעט עד לכסוי וקצת יותר--הכל תלוי בגודל הקישואים).
4. מביאים לרתיחה, מוסיפים תבלינים, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה על אש קטנה כ 25 דקות. לקראת סיום הבישול,
5. לאחר שהתקרר מעט, מועכים בעזרת ממחה ידני (בצורת מוט- נו, איך קוראים לזה בעברית?). אני לא מועכת לחלוטין ומשאירה חלק מפרוסות הקישואים, לשם קישוט ולשם גיוון הטקסטורה בפה.
טועמים ומתקנים תיבול, אם יש צורך.
הערות חני.ס:
* כשאני שוכחת לקנות, מכינה בלי כרישה והמרק טעים בכל זאת.
** אם יש אורחים שאני לא מכירה ומפחדת להתכן עם יותר מידי טעמים--לא מוסיפה.
***מעולם לא ניסיתי עם עשבי תיבול מיובשים--לא יודעת אם יצא טעים או לא.