אני רחוק מלהיות מומחה אבל אני מת על שום ובסופ"ש יצא לי במקרה מרק מצויין. המרק מוגדר כמרק שעועית אבל הוא עם המון שום. אפשר להוסיף שום ולהוריד קצת בכמות השעועית וקיבלת מרק שום עם שעועית ונגיעות שורשים:
מצרכים:
20 שיני שום מקולפות וחתוכות לטבעות.
400 גר' שעועית לבנה.
2 בצלים גדולים - קוביות.
2 ראשי סלרי גדולים קלופים - קוביות קטנות.
3 שורשי פטרוזיליה קלופים - טבעות בנוניות.
שלושה תפו"א בנוניים קלופים - קוביות בנוניות.
שלושה-ארבעה גזרים קלופים - טבעות בנוניות (לוותר אם רוצים לשמור על מרק לבן אבל לדעתי זה מאד מוסיף).
הכנה:
אם מדובר בשעועית יבשה - השרייה של לפחות 12 שעות ובישול של לפחות שעתיים במים ללא מלח, לריכוך.
אם מדובר בשעועית קפואה (מתחזה למבושלת) - בישול של לפחות שעה - שעה וחצי במים ללא מלח, לריכוך.
בסיר גדול מטגנים את הבצל עד להזהבה יפה. אני אוהב לעבור קצת את שלב ההזהבה.
מוסיפים את השום וממשיכים להזהיב מעט. להיזהר מחריכה.
מוסיפים את כל השורשים וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב. להיזהר מחריכה.
לאחר דקות ספורות מוסיפים את השעועית ואחרי 2 דקות נוספות מכסים הכל במים ומביאים לרתיחה.
מתבלים במלח ופלפל לבן. אני הוספתי גם א. מרק פרווה.
אם לא חשוב המראה הלבן - אני מאד ממליץ להוסיף חופן מכובד של שמיר טרי קצוץ.
מבשלים עד לריכוך השורשים. אפשר לצַלְחֵת (
) כבר בשלב זה אבל אני טחנתי מעט את המרק בבלנדר מוט, נגיד שליש מהכמות, והשארתי 2 שליש ללא טחינה. זה גורם לסמיכות מאד נעימה וטעימה.
בתאבון
נ.ב.
אם אתה רוצה לטחון את המרק עד הסוף למרק קרמי, אפשר לצלות בתנור שיני שום שלמות עם שמן זית עד לריכוך ולהוסיף למרק בהגשה