מרק שום

roniel405

New member
מרק שום

כל המתכונים שראיתי ברשת מכילים שמנת/ביצים/פרמזן, האם יש מתכון טוב (לא המסובך של אורי עם האפונה)
תודה
 

Ofericko

New member


אני רחוק מלהיות מומחה אבל אני מת על שום ובסופ"ש יצא לי במקרה מרק מצויין. המרק מוגדר כמרק שעועית אבל הוא עם המון שום. אפשר להוסיף שום ולהוריד קצת בכמות השעועית וקיבלת מרק שום עם שעועית ונגיעות שורשים:

מצרכים:

20 שיני שום מקולפות וחתוכות לטבעות.
400 גר' שעועית לבנה.
2 בצלים גדולים - קוביות.
2 ראשי סלרי גדולים קלופים - קוביות קטנות.
3 שורשי פטרוזיליה קלופים - טבעות בנוניות.
שלושה תפו"א בנוניים קלופים - קוביות בנוניות.
שלושה-ארבעה גזרים קלופים - טבעות בנוניות (לוותר אם רוצים לשמור על מרק לבן אבל לדעתי זה מאד מוסיף).

הכנה:

אם מדובר בשעועית יבשה - השרייה של לפחות 12 שעות ובישול של לפחות שעתיים במים ללא מלח, לריכוך.
אם מדובר בשעועית קפואה (מתחזה למבושלת) - בישול של לפחות שעה - שעה וחצי במים ללא מלח, לריכוך.

בסיר גדול מטגנים את הבצל עד להזהבה יפה. אני אוהב לעבור קצת את שלב ההזהבה.
מוסיפים את השום וממשיכים להזהיב מעט. להיזהר מחריכה.
מוסיפים את כל השורשים וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב. להיזהר מחריכה.
לאחר דקות ספורות מוסיפים את השעועית ואחרי 2 דקות נוספות מכסים הכל במים ומביאים לרתיחה.
מתבלים במלח ופלפל לבן. אני הוספתי גם א. מרק פרווה.
אם לא חשוב המראה הלבן - אני מאד ממליץ להוסיף חופן מכובד של שמיר טרי קצוץ.

מבשלים עד לריכוך השורשים. אפשר לצַלְחֵת (
) כבר בשלב זה אבל אני טחנתי מעט את המרק בבלנדר מוט, נגיד שליש מהכמות, והשארתי 2 שליש ללא טחינה. זה גורם לסמיכות מאד נעימה וטעימה.

בתאבון


נ.ב.

אם אתה רוצה לטחון את המרק עד הסוף למרק קרמי, אפשר לצלות בתנור שיני שום שלמות עם שמן זית עד לריכוך ולהוסיף למרק בהגשה
 

Ofericko

New member
כבר כתבתי לא פעם:

שמיר זה ה- underrated herb of the century! ולא בצדק.
ממליץ לך ללמוד להתחבר אל העשב הנפלא הזה, לטובתך ולטובת הדורות הבאים.....

הוא משדרג מרקים ופשטידות אולימפי.
 

Gidi Shemer

New member
שמיר קצוץ טרי- מפל של ריחות

שבשבילי משלב ירושלים וסתיו/חורף (לא משנה אם אוכל אותו בקיץ ובטבריה). לאכול ולקרוא ספר של עמוס עוז או חיים באר.
 

roniel405

New member
הדורות הבאים כבר גיבשו דעה ואם אני אשים שמיר

אני אצטרך לגמור את כל הסיר לבד
 

vegetalien

New member
שמיר ייקשר אצלי לעד

עם מרק הירקות (שדמה יותר לנזיד) של סבתי המנוחה. זכרונות ילדות מימים שלא ישובו עוד.
 

RSPA

New member
דיברתי על העץ ולא על התפוחים שנפלו ממנו...

על פניו, רחוק רחוק.
 

vala hopa

New member
וואי, כבר חשבתי שיהיה פה מתכון טוב


גם לי מתחשק מרק שום, ונראה לי שברגע שיהיה לי טיפטיפת זמן אני הולכת לפתח מרק שום כשר לפסח ללא אוכלי קטניות. ברגע שיהיה לי מתכון מסודר (וטעים!) אשתף.
 

vala hopa

New member
אוי, מצטערת...

אני כל כך שבויה כעת במתכונים של פסח שכל מתכון אחר כרגע לא נראה לי מתכון ...
המתכון שלך נקרא מצויין, רק שבאמת לא מתאים לי לפסח, אז איכשהו העין שלי דילגה עליו.
אוף.. מצטערת שפגעתי בך.
בדרך כלל לא מתאים לי לעשות דבר כזה.
סולח?
 
למעלה