Master Stav
New member
מרק שעועית ובשר .....
לפני כמה ימים התארחתי אצל גיסי בבית, אכלתי אצלו מרק שעועית מרוקאי חריף .... אלא מה ...היה חסר לי בשר ...אני חושבב בשר משום מה J כך שמצאתי את עצמי מחפש ברת מתכון למרק שעועית ובשר ולא מצאתי אי לכך ובהתאם לזאת הפשלתי את שרוולי והחלטתי שמנסים ....וחברה ....הגעתי אל המנוחה והנחלה ....התוצאה פשוט ....מממממ החומרים הדרושים: 2 כוסות שעועית אדומה 14 שיני שום טרי כתוש 5 עגבניות אדומות ובשלות כפית מלח חצי כפית פלפל שחור 2 כפות פפריקה חריפה 6 כפות שמן זית 4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות משהו חצי ס"מ על חצי ס"מ 2 בצלים חתוכים דק דק דק חצי קילו בשר ראש חתוך לקוביות אופן ההכנה : את השעועית השרתי במים ל24 שעות .... החלפתי מספר פעמים את המים בכדי להוציא כול התוספות המסחריות ממנה ולבסוף נתתי לה לרתוח פעמים שלוש בסיר כדי להוציא את הקצף שאני לא מחבב בנתיים שלקתי את העגבניות באמצעות מים רותחים וקילפתי את הקליפה מהן חתכתי לקוביות שמתי בסיר עם מעט שמן זית ואפשרתי להן להגיע למצב של רביכה או אז הוספתי את השום ואת התבלינים והמשכתי לבשל ....... בשלב הזה סיננתי את השעועית והכנסתי אותה לתוך הסיר בו נמצאות העגבניות הוספתי 1 כוס מים והנחתי את זה על אש קטנה ( נמוכה) את הבצל התחלתי לטגן עד שהגיע לרמת שקיפות ועליו הנחתי את חתיכות הבשר צרבתי אותו היטב היטב מכול הכיוונים והוספתי אל סיר המרק ..... עכשיו הגיע תורם של תפוחי האדמה ...הוספתי גם אותם לסיר המרק וכיסיתי במים עד שהם הגיעו מעל לתבשיל ב3 ס"מ .... העלתי את האש ונתתי למרק להגיע לרתיחה הנמכתי את האש פתחתי את הסיר מעט כך שיהיה מקום לבריחת אדים ואפשרתי למרק להתבשל לו בכיף ולמלא את הבית בניחוח מדהים במשך כ-4 שעות ..... מומלץ להגיש עם לחם טרי ליד ...... אזהרה ....הכנתי סיר די גדול בשישי .....היום ראשון ....ונשארה בסה"כ מנה אחת ....
לפני כמה ימים התארחתי אצל גיסי בבית, אכלתי אצלו מרק שעועית מרוקאי חריף .... אלא מה ...היה חסר לי בשר ...אני חושבב בשר משום מה J כך שמצאתי את עצמי מחפש ברת מתכון למרק שעועית ובשר ולא מצאתי אי לכך ובהתאם לזאת הפשלתי את שרוולי והחלטתי שמנסים ....וחברה ....הגעתי אל המנוחה והנחלה ....התוצאה פשוט ....מממממ החומרים הדרושים: 2 כוסות שעועית אדומה 14 שיני שום טרי כתוש 5 עגבניות אדומות ובשלות כפית מלח חצי כפית פלפל שחור 2 כפות פפריקה חריפה 6 כפות שמן זית 4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות משהו חצי ס"מ על חצי ס"מ 2 בצלים חתוכים דק דק דק חצי קילו בשר ראש חתוך לקוביות אופן ההכנה : את השעועית השרתי במים ל24 שעות .... החלפתי מספר פעמים את המים בכדי להוציא כול התוספות המסחריות ממנה ולבסוף נתתי לה לרתוח פעמים שלוש בסיר כדי להוציא את הקצף שאני לא מחבב בנתיים שלקתי את העגבניות באמצעות מים רותחים וקילפתי את הקליפה מהן חתכתי לקוביות שמתי בסיר עם מעט שמן זית ואפשרתי להן להגיע למצב של רביכה או אז הוספתי את השום ואת התבלינים והמשכתי לבשל ....... בשלב הזה סיננתי את השעועית והכנסתי אותה לתוך הסיר בו נמצאות העגבניות הוספתי 1 כוס מים והנחתי את זה על אש קטנה ( נמוכה) את הבצל התחלתי לטגן עד שהגיע לרמת שקיפות ועליו הנחתי את חתיכות הבשר צרבתי אותו היטב היטב מכול הכיוונים והוספתי אל סיר המרק ..... עכשיו הגיע תורם של תפוחי האדמה ...הוספתי גם אותם לסיר המרק וכיסיתי במים עד שהם הגיעו מעל לתבשיל ב3 ס"מ .... העלתי את האש ונתתי למרק להגיע לרתיחה הנמכתי את האש פתחתי את הסיר מעט כך שיהיה מקום לבריחת אדים ואפשרתי למרק להתבשל לו בכיף ולמלא את הבית בניחוח מדהים במשך כ-4 שעות ..... מומלץ להגיש עם לחם טרי ליד ...... אזהרה ....הכנתי סיר די גדול בשישי .....היום ראשון ....ונשארה בסה"כ מנה אחת ....