מרק תירס מעולה בקלי קלות

יוכי68

New member
גולדה המרק בטוח טעים.....הכנתי

לא מזמן מרק תירס ובתי הבכורה לא מפסיקה להגיד: "זה המרק הכי טעים שטעמתי" ואני חושבת לעצמי מה מיוחד בו?! הוא היה עם ביצים, עם קורנפלור, תירס, כרפס ובצל ותבלינים.....תהנו לכם.
 
ומתכון

1 בצל 1/2 גמבה אדומה ק' שימורים תירס 1/2 כוס אורז לבן 4 כפות קמח 2 ביצים אבקת מרק כמון מלח פלפל אופן ההכנה: לטגן את הבצל עד להזהבה. להוסיף את הגמבה חתוכה קטן קטן, להוסיף את התירס המסונן (לשמור את המיים של התירס!), לבחוש כמה דקות , להוסיף את האורז ולהמשיך לבחוש לכמה דקות, ואז להוסיף את הקמח ולערבב היטב. להוסיף את המים מקופסת השימורים ועוד בערך 5-6 כוסות מיים, , כפית כמון, 2 כפות אבקת עדיף, מלח ופלפל גרוס. להביא לרתיחה. (אני בשלב הזה הכנסתי בלהדר מוט לחצי דקה כי אני אוהבת את התירס מרוסק גס) לבשל רבע שעה עשרים דקות. בכוס לבחוש 2 ביצים ולשפוך לסיר בזרם דק תוך כדי עירבוב עם מזלג. סה טו. שלוש דקות אחרי ניתן להגיש. טעים מאד אהוב על ילדים ומבוגרים כאחד , זה מרק טעים בכלום עבודה. בתאבון
 
למעלה