מרק
ושאר הירקות

../images/Emo141.gif היום ב-../images/Emo43.gif אנשים ../images/Emo134.gif

פורום מארון 5 חוגג את צאת ה-DVD החדש של הלהקה ומתכונן ליום שישי ה-13... רוצים להשתתף בחגיגה? http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/communityEvent.asp?id=41779
בואו להציל חיים בתאריך ה-15.01 יתקיים מופע התרמה למען הצלת חייו של איתי הלוי. במופע יקחו חלק להקת אתניקס, ישראל קטורזה ועוד. לפרטים נוספים בקרו בלינק הבא: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=473&msgid=69274646

a e q u i t a s

New member
מרק ../images/Emo32.gif ושאר הירקות

בבקשה שרשרו לפה, את כל מה שלא קשור לפורום פוליטיקה עולמית, תרגישו חופשי זה השרשור החברתי שלנו

היי

אתם יודעים איפה אני יכולה למצוא תמונה של אריאל רון בצעירותו? אני צריכה את זה די דחוף... [אתם הפורום שהכי התאים שאני אשאל אותו את השאלה הזאת...
] תודה

guttmann

New member
הקמת מדינה

התוכן הרבה פחות מלהיב מהכותרת - אני מבטיח :) אני תלמיד בכיתה י' בבית ספר ממלכתי מקיף, ובמסגרת שיעורי אזרחות קיבלתי עבודה, שלפיה אני צריך להקים מדינה משלי. גם לאחר שסיימנו ללמוד את מגילת העצמאות, אני לא מרגיש שאני מבין מה זאת אומרת. אם תוכלו בבקשה לעזור לי להבין את המשימה עצמה, וביכלל ליזרוק רעיונות ל"מה צריך להיות במדינה" ומה ליכתוב, ואולי אפילו לנסח מגילת עצמאות אני אודע לכם מאוד :) בתודה מראש, סער.

t a l y 1

New member
מנסה...../images/Emo27.gif

קודם כל ממשלה (כנסת, מליאה, קיום ישיבות, קיום דיונים, ישיבות והצבעות בנושאים שונים).
מערכת חוקים - כללי משפט ברורים ומוגדרים. (יכולה להיות חוקה או מערכת חוקי יסוד)
הפרדת רשויות ופיזור העוצמה.
נציגים מכלל הקבוצות בעם: מיעוטים, רוב, חריגים וכו' (כך שכולם יזכו לביטוי)
שטח גאוגרפי (רצוי עם גבולות מוגדרים).
עם השואף לעצמאות, קבוצה אתנית בעלת מנהגים ותרבות משותפים (אולי גם היסטוריה...). זה מה שעולה לי כרגע...
שיהיה לך

חייבים דמוקרטיה?

אם המורה שלך לא היתה מספיק נבונה לדרוש דמוקרטיה, אז תקים דיקטטורה. תכריז על עצמך כמנהיג על שגם מחוקק, גם מושל וגם שופט, ותמנה אנשים קטנים שאתה מכיר כעוזרים, שופטים, יועצים, מנהלים, מבצעים. קבע את החוקה של ארה"ב (היא ברורה ופשוטה) והוסף רק תיקון אחד: אתה נבחר לנשיא על לכל החיים ואתה יכול לבצע כל דבר גם בניגוד לחוקה עצמה. וזהו, יש לך אחלה מדינה. תראה למשל את עירק המודרנית והמסודרת בתקופת סאדם לעומת הברדק ה"דמוקרטי" היום. לחילופין, אם אתה חייב להקים מדינה דמוקרטית, בחר באופצה האמריקאית בבגדד. ראשית, כבוש את כל המדינה בצבא. שנית, השמד את כל מערכת השלטון הקיימת, שלישית, תן לעם לחוקק את החוקה בעצמו, אבל תדאג לרמוז להם מה לא מוצא חן בעינך. רביעית, ארגן "בחירות" ואתה מסודר. נסה להצניע את מספר ההורגים בעם (50,000 לפי בוש?) ומטעם הצבא הכובש (2000+). זה עבד עבור בוש - שהכריז על דמוקרטיה מוצלחת בעירק. אין סיבה שלא תקבל ציון 100.

אחלה משימה!

הוסף לתיאור המדינה שלך גם את עניין הכלכלה - האם אתה רוצה שהממשלה תדאג לבדה לתחבורה, לאספקת חשמל, לחינוך ולמשטרה? או שאולי תעדיף שחברות פרטיות יפעלו למען הרווח הפרטי שלהן ויציעו למכירה שרותי תחבורה (כמו כביש 6), חשמל, חינוך וביטחון אישי (כמו חברות אבטחה פרטיות). כשהשליטה בידי הממשלה זה סוציאליזם, כשהשליטה בידי גופים פרטיים (כוחות השוק) זה נקרא קפיטליזם. כשהשליטה מתחלקת בין הממשלה והשוק (כמו בישראל, סקנדינביה, ארה"ב...)- זה נקרא סוציאל דמוקרטיה (השיטה המועדפת עלי...)

guttmann

New member
אני בתהליכי כתיבה

אבל גם אני חשבתי שזאת משימה מצויינת ועדיין חושב כך :) החלטתי ללכת על סוצילא-דמוקרטיה שלפיה תחילה המדינה תקים ותשלוט בחברות ולאורך 20 השנה הבאות, מתחייבת הממשלה לימכור את מניות החברות עד למצב שבו 51 אחוזי שליטה שייכים לממשלה. (שמירת זכות הוטו בעיקרון) רציתי ליצור רעיון של מדינה מושלמת, אז השפה הרישמית שהחלטתי עליה היא אספרנטו, וכל חברה שהמדינה מקימה, ניקראת בשמה בשפת האספרנטו. אני עוד בתהליכי כתיבה, ונאי צריך להגיש את העבודה ביום ראשון. אם יהיו לי עדו שאלות אני אחזור אליכם איתן אבל אתם מוזמנים להגיב על הרעיונות שהצעתי עד עכשיו :)

מדינה צריכה שיתוף ...

שיתוף דורש תרבות ... תרבות דורשת שפה. שפה היא הדבר הכי מרכזי בתרבות שלנו, אתה הבנת את זה ברוך? באספרנטו המגניבה אין אפילו סלנג יחיד ... הרעיון של מדינה עם בסיס שפה שאף אחד לא מכיר/יודע - לא ריאלי.

guttmann

New member
הרעיון של הקמת מדינה גם הוא לא ראלי

משום שאני לא חלק מאיזה לאום שדורש עצמאות, ככה שאפשר לפנטז :)

ואי איזה כאב ראש....

עזוב אותי באמשך יש לי מספיק אנגלית עברית וערבית ללמוד ולגשת לבגרויות אני אוסיף לעצמי גם את השפה הזו בזמני החופשי כשהיא תהיה יותר שימושית...

../images/Emo70.gifאיש חכם אמר ש...../images/Emo42.gif

אוסקאר ווילד אמר "שכל ההתקדמות האנושית היא מימושן של אוטופיות" אספרנטו היא אוטופיה. זה נכון.

למעלה