מרק

../images/Emo127.gif פורומים חדשים בתפוז אנשים ../images/Emo127.gif

בשל הכמות הרבה של הפורומים החדשים, לא נפרסם היום קישורים פעילים, אלא את הכתובת המלאה של הפורומים. את הקישור תוכלו להעתיק לחלון הכתובת בדפדפן ולהגיע ישירות אל הפורום המועדף עליכם. תודה.
תפוז מקומי - היכנסו לפורום נס ציונה http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=750
הבגרות בפתח - בואו ללמוד בפורום בגרות בערוץ ההיסטוריה http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=1018
הנושא המדיני האקטואלי ביותר - פורום עזה - מתנתקים חד צדדית http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=1019
דקה לפני שהלחץ מכריע- היכנסו לפורום התמודדות עם מצבי לחץ http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=1020
פינה קטנה למעריצים - בפורום ירמי קפלן http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=1021
ועוד פינה קטנה - בפורום ליאל קולט http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=1022
למאזינים ולמאזינות - פורום חובבי רדיו http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=1023
הלהקה הבריטית מגיעה לתפוז - פורום באסטד http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=1024
ערוץ איכותי מבית Yes - פורום Yes+ http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=1027 גלישה נעימה ב
אנשים!

עוד מעט היא מגיעה ../images/Emo43.gif../images/Emo23.gif

ב-20:00 תוכלו לפגוש ממש כאן את אגם רודברג, הכוכבת הצעירה של "אהבה מעבר לפינה", שתענה לשאלותיכם Live ב-blogtv
קיילי מינוג יורדת השבוע מהמקום הראשון במצעד "הקופסא"- המצעד הכי שווה באינטרנט- לטובת הרכב הפלא "מארון 5". האם לסאקיס השרירי יהיה מספיק כוח כדי לעקוף את כולם? דרגו והשפיעו!

לא מובן.

מה כל הציורים האלה בצד? איך הציור קשור לטקסט שמתחת? למה כתוב Crazy? בגלל שיין און? כנראה שרק לשירה ויסמן הפתרונים, וחבל
.

SMILE 4 NOTHING

New member
באמת לא מובן, אבל

דווקא את הקטע עם הצעצועים וה- crazy נראה לי שהבנתי. הצעצועים מסמלים את המשקעים מהילדות של פינק (ווטרס). וה- crazy זה מהשיר, שהילדים במקהלה מכניסים לו לראש שהוא משוגע... אולי אני סתם מפלספת, מה אתה אומר?

Miss CB

New member
המשפט, בחומה, שיר אחרון

טוב לפני אחרון אם לדייק. הליריקס מתחת לתמונה.

moshel

New member
../images/Emo32.gif הזמנת מקומות לערב pink floyd

Progrock Production גאים להציג ערב איכותי המוקדש כל-כולו ללהקת PINK FLOYD של השנים 1967-1973.בעריכת D.J MosheL ואסף כרמלי שהצליחו לשים את ידם על חומרים שאפילו PINK FLOYD עצמם לא יודעים על קיומם. בערב יוקרנו סרטים תיעודיים, קליפים ומופעים נדירים שמעולם לא הוקרנו בישראל, מעולם לא שודרו בערוצים המקומיים, ולא יצאו באופן מסחרי לחנויות. החומר כולל הופעות עם סיד בארט כולל הופעה במועדון UFO המפורסם משנת 1967, חומרים פסיכדליים, קטעים מתוכניות של בי-בי-סי, הופעות בקליפורניה, בלגיה, פריז, רומא, ולונדון ראיון יפני עם רוג`ר ווטרס, הופעה בפילמור ווסט, ברוטרדאם הולנד 1970ׂ קטעים מהמופע של DARK SIDE OF THE MOON ועוד. אני רוצה רק לידע את חברי הפורום הניכבד שנישארו לנו רק עוד 80 מקומות לערב זה שלושה שבועות לפני המועד וזה אומר שבעוד שבוע וחצי כבר לא ישארו מקומות יותר. אני מציע כבר מעכשו לכול מי שמתכונן להגיע לערב זה לשריין לעצמו מקום כבר מעכשו דרך האתר שלי www.progrock.co.il אל תחכו לרגע האחרון כי לא ישארו לכם מקומות ואני לא אוכל לעשות שום דבר בנידון: שלכם MosheL

rainbow demon

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif קריאה לפרויקט ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

שלום חבר'ה, הרבה זמן לא יצא לי להיות כאן. הייתי רוצה להציע לכם פרויקט פורומי נחמד ומעניין, אך אני אתחיל מהקדמה קצרה. בשנים האחרונות ישנה עלייה רבה בכל מני פרויקטים חופשיים, שכל אחד יכול לתרום בו ללא הגבלה ולזכות ל"תהילת עולם" קטנה בתנאי שהוא לא משמר לעצמו את הזכויות יוצרים. כפי שאתם מבינים מדוברים בפרויקטים התנדבותיים בלבד, המבוססים על רצון טוב. פרויקט כזה הוא "ויקיפדיה", שהרעיון המרכזי שלו הוא אנצקלופדיה חופשית. ז"א מן סוג של "בריטניקה" רק חופשית לחלוטין, לא מסחרי, כל אחד יכול להוסיף ערכים ולשנות ערכים קודמים, לתקן, להעיר וכו'. קצת יותר מבריטניקה רגילה
אני שותף לפרויקט הזה בחודשים האחרונים, ומוסיף ערכים משל עצמי, לפי שיקולי הזמן שלי (שהוא מועט בגלל לימודים אקדמאים). דבר אחד שמפריע לי מאד הוא שאין כמעט ערכים על מוזיקה, בפרט על פינק פלויד. אז הנה מגיע רעיון הפרויקט: מה דעתכם לכתוב ערכים הקשורים בפינק פלויד? אני מאמין שבכוחכם לכתוב ערכים מלאי מידע ובעלי ערך רב, אם כמובן תקבלו על עצמכם את המשימה. למשימה זו כדאי שימונה אחראי שיהיה הקשר לאתר (יעלה את הערכים הסופיים, ידאג לבעיות טכניות). אני ממנה את עצמי לאחראי זמני, אבל תרגישו חופשי לבחור אדם אחר שיתאים יותר, ואני אהיה מוכן רק לספק עצות אם אתבקש. מספר דגשים בקשר לכתיבת הערכים: א) שימו לב שערכים אלה צריכים להיות אנצקלופדיים - לא קצרים מדי, לא ארוכים מדי. עמוד, עמוד וחצי אמור להיות די והותר. ב) כמובן שהשפה צריכה להיות בהתאם - מומלץ לא להשתמש יותר מדי בסלנג או בשפה יומיומית (אם כי לא צריך להגזים כמובן). ג) אם אתם רוצים להוסיף תמונות, חשוב מאד לבדוק שהתמונות הנ"ל חופשיות לשימוש הציבור. במידה והם בעלי זכויות יוצרים חובה לבדוק אם בעל זכויות היוצרים מאשר שימוש בהם. בנושא הזה אפשר להשאיר לי את העבודה. כמו כן, ניתן להשיג את התמונות מאתרי "ויקיפדיה" הבינ"ל שבהם זכויות היוצרים כבר מאושרות. ד) ניתן כמובן לכתוב מספר ערכים, אבל מומלץ להדבר בעיקר לערך "פינק פלויד" עצמו, ולערכים על חברי הלהקה עצמה. לא חובה, אבל אפשר לעשות גם ערכים נפרדים על 2-3 אלבומים מפורסמים. תזכרו גם שהפרויקט *לא חובה*, אתם לא חייבים לאף אחד שום דבר, ופרט לקרדיט קטן ונחמד (שגם הוא יהיה בדף צדדי, וזאת בגלל אופי האתר), ספק אם תרוויחו משהו מיוחד פרט לערך המוסף. אבל אני רק באתי להציע, ומקווה לשמוע תגובות חיוביות. בנוסף, כל אחד מכם וכל אחת מכן מוזמנים להכנס לאתר בעצמכם, לגלוש קצת, להתרשם, לקרוא מאמרים, ואולי גם להצטרף לעזור. ישנם עוד אלפי ערכים שמחכים שמישהו יכתוב אותם. כאן סיימתי:) ניפגש בשמחות.

אהלן ריינבו

אני מעריכה את רצונך לפתח את אתר ויקיפדיה, ואין לי בעיה עם קריאתך לחברי הפורום וגולשיו לכתוב באותו אתר. אבל זה אינו, כמובן, פרוייקט של הפורום, ולכן מקומו הוא בשרשור OFF. מטרת הפורום שלנו, בין היתר, הוא לפתח ולאגד גוף ידע עצמאי על הפלויד. לשם כך, יש לנו כלים רבים לרשותנו: ה-FAQ, מילון מונחים, מאמרים וכו'. אני מקווה שאתה מבין, שקריאה לגולשים לפתח גוף ידע על הפלויד באתר אחר, במקום לכתוב בפורום שלנו, מהווה ניגוד אינטרסים, ולכן הדבר אינו יכול להיות פרוייקט של הפורום, או להיות מקודם על ידי הנהלת הפורום. אני מאחלת לך, ולכול הכותבים בויקיפדיה, בהצלחה.

rainbow demon

New member
ניגוד אינטרסים?

קודם כל לא נתת ליתר חברי הפורום להתבטא. אולי מבחינתם זה לא ניגוד אינטרסים! אין פה שום מלחמה בין האתרים על מידע . אם היית קוראת שוב את ההודעה שלי היית שמה לב שלא מדובר בפרסומת לאתר חיצוני אלא קריאה לפרויקט שלדעתי יש לו קשר חזק לפורום. אני הצעתי לכתוב *כאן* בפורום, בשיתופיות, את הערכים ורק בסוף לשים אותם בויקיפדיה (ואם היית מתנגדת לשים אותם, אף אחד לא יוכל לעצור בעדך). אין לי שום בעיה לכתוב ערך על פינק פלויד בעצמי, אבל אני מאמין שהאנשים בפורום הם בעלי ידע רחב יותר ויוכלו לכתוב ערך יותר מהימן. חבל שביטלת הצעה כזו בכזו קלות מרגיזה. אגב, התאפקתי שלא לענות על השורה האחרונה המיליטנטית במסר שלך. יום נעים.

שלום לך שוב,

האמת היא שקצת לא ברור לי על מה הרוגז... כל חברה בפורום רשאית ורשאי לענות ולהצטרף להצעתך - כך גם כתבתי. ברכתי נתונה לכולם. מה מיליטנטי בזה? אנא הסבר לי. ויקיפדיה הוא אכן אתר חיצוני, שמטרתו המוצהרת היא לאגד ידע על מקסימום נושאים - מעין אנציקלופדיה פתוחה, הנכתבת ע"י הגולשים. זה יופי של אתר, ואני גולשת בו לעיתים. לכתיבה בויקיפדיה אין שום קשר לפורום שלנו. בפורומנו יש FAQ - ה"שאלות הנפוצות", אותו אנו משתדלים להרחיב, עם הזמן, כדי לכלול מקסימום ידע על הפלויד, וכך גם ב"מאמרים" ובהמשך גם במילון המונחים. פונקציות אלו הן מקבילות לויקיפדיה, ולכן יש ניגוד אינטרסים בין פניה של הנהלת הפורום לגולשים לכתוב בפורום, לבין פניה של הנהלת הפורום לגולשים לכתוב באתר אחר. זה דבר די פשוט להבנה. אין לי שום כוונה למנוע מאנשים לכתוב בויקיפדיה, נהפוך הוא - יבורכו. אך שים לב: אם יועתקו ערכים ומידע מהפורום לאתר אחר, ללא רשות הכותבים, יהיה בכך הפרה של זכויות יוצרים, שכן הכותבים כאן, וחברת תפוז, הם בעלי זכויות היוצרים בכל מה שנכתב בפורום. לכן זה לא יתאפשר, ותפוז בהחלט יכולים לעצור את זה. שוב, לא ביטלתי את הצעתך - אשמח אם אנשים מהפורום שלנו יכתבו גם בויקיפדיה, באופן עצמאי. אך זה לא יהיה פרוייקט של הפורום, ותכנים מהפורום לא יוכלו להיות מועתקים לשם. מצד שני, אני פונה אליך - כמו אל שאר חברי הפורום - לפתח את פורומנו, ולהעשיר אותו. פרוייקט ה-FAQ בו התחלנו, קצת נתקע בגלל שאנשים מתכוננים לבגרויות וכו', אבל, כפי שאמר גלילאו "נוע תנוע", ואני מתכוונת להעלות הודעה בנושא עוד היום. אתה מוזמן לכתוב ולהשתתף בו, וכך נהפוך את הפורום שלנו, ברבות הימים, לאחד האתרים המובילים על הפלויד ברשת (בעברית, לפחות).

rainbow demon

New member
שלום וברכה

בקשר למה שכיניתי מילטנטי, התכוונתי למסר ששלחת לי ולא ההודעה בפורום, ואין לי כוונה לענות על זה פה ובכלל, כי זה לא הנושא שאני רוצה לדון בו. אכן יש צדק בדברייך - ויקיפדיה הוא אתר חיצוני, ולכתיבה בו אין קשר לפורום, ואכן יש ניגוד אינטרסים בין פניה של הנהלת הפורום לגולשים לכתוב בפורום ולכתוב באתר חיצוני. אבל אני מעולם לא ביקשתי שתציעי את העניין לפורום כאילו הוא בא מטעמך, זוהי הצעה פרטית שלי שבתום לב ביקשתי לפתוח פרויקט שאפשר רק לצאת נשכרים ממנו. בעקבות כך אין פה שום ניגוד אינטרסים. אם תרשי לי להעביר ביקורת מסוימת, בפורום אמור להיות דיון ציבורי, כשמנהל הפורום הוא אחד מהדנים, ובמקרים מסוימים בלבד צריך להפעיל את כליו האדמינסטרטיביים, משיקולים אלה ואחרים. במילים אחרות, אולי אין שום "הצדקה" מצידך לפתוח פרויקט דומה, אבל אני גם חושב שאין שום זכות למנוע אחד כזה מגולשים אחרים. בסופו של דבר אין פה שום חובה, מי שרוצה ליטול חלק יכול, מי שלא רוצה יכול לעשות כרצונו. אין לי שום בעיה עם זה שאת לא רוצה בפרויקט כזה, אבל יש לי בעיה עם זה שאת דוחקת את הודעתי לשולי הדף, מקום שאני מתקשה שיש אנשים שרואים אותו בכלל שלא במקרה, וזאת על לא עוול בכפי. הודעתי אינה אופטופיק, היא קשורה בפינק פלויד הרבה יותר מחלק מההודעות בדף זה, וגם אם את חושבת אחרת , אני חושב שיש לי את הזכות המינימלית "להגן" על הודעתי. בנוסף,אני לא רואה שום בעיה בנוגע לזכויות יוצרים אם הכותבים מסכימים מראש על ויתור זכויות היוצרים. אם יש בעיה מבחינת תפוז (גם אם הכותבים עצמם ויתרו על זכויות היוצרים) זה כבר סיפור אחר, שבמקרה כזה אפשר לחפש פתרונות יצירתיים אחרים. אני בכל מקרה לא מתכוון להעתיק או "לשפץ" מידע שיש בפורום או ברשת בכלל בנוגע לפינקפלויד, כי בתור כותב ויקיפדיה אני מודע היטב לכל ענייני זכויות היוצרים הקיימים באתר ובכלל. בנוגע לFAQ והפורום עצמו, למרות שיש לי תחושה לא נעימה מכל הסיפור הזה, אני אשמח לתרום מהידע שלי כשיהיה לי זמן. לצערי יש לי התחייבות רבות, ביניהם לימודים אקדמאים לוחצים (טכניון אלא מה), ואני מתקשה להאמין שיהיה לי זמן לשבת לכתוב דברים רציניים בתקופה הקרובה, אבל אני בכל מקרה עוקב ואעקוב אחרי הפורום. אשמח לעזור בכל מקרה.. שגיא

למעלה