מרשם לעוגת גזר
המתכון הוא של anat30g מפורום להיות הורים עוגת גזר של ענת עוגת הגזר שלי קלה להכנה, אין בה הרבה שלבים ואפילו מי שלא יודע לאפות יצליח להכין אותה. הטעם שלה מפתיע, ומי שלא יודע שזאת עוגת גזר, מופתע לגלות מה היא מכילה. בעיקרון – מתכון עוגת הגזר שלי הוא פיתוח של מתכון שקיבלתי מידידה מארה"ב (שם, אגב קוראים לעוגה זו לחם גזר, אבל השם עוגה מתאים לה יותר). התאמתי את החומרים ואת הכמות למה שמקובל בארץ וגם הפחתי את כמות השמן והסוכר מהמתכון המקורי, כך שהעוגה עכשיו מלאה בריאות (בעיקר סיבים תזונתיים), מעולה לילדים שלא אוכלים ירקות (כמו הבן שלי), בתנאי שלא אומרים להם שיש בזה גזר. החומרים: 500 גרם גזר טרי מקולף (= 3 כוסות של גזר מגורד) 1 כוס סוכר לבן (או 1.5 כוסות של סוכר דמררה) 2.5 כוסות קמח תופח (1 חבילה קטנה של קמח תופח) 1 כוס שמן קנולה 4 ביצים 1 כפית סודה לשתיה 1 כפית קינמון טחון אופן ההכנה: 1. מגרדים את הגזר המגרדת דקה (אפשר גם במעבד מזון) – צריך לצאת לאחר גירוד 3 כוסות גזר. 2. בקערה גדולה מערבבים את שאר החומרים לבלילה אחידה, מוסיפים את הגזר המגורד ומאחדים לבלילה סמיכה. 3. שמים בתבנית עגולה עם חור (סיר פלא) משומנת קלות (או בשתי תבניות מאורכות) ואופים בחום של 180 מעלות צלזיוס במרכז התנור במשך שעה או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. 4. מומלץ לצנן לפני ההגשה. טעמה של העוגה משתבח אחרי יום יומיים. טיפ: מי שלא אוהב טעם של קינמון בעוגה יכול להחליף את כפית הקינמון בחצי כפית פלפל אנגלי או בשקית סוכר וניל. זהו, פשוט, קל, בריא והכי חשוב טעים להפליא!!!