מרשם לעוגה

מרשם לעוגה

בסד שלום בנות יש לי בקשה אולי יש למישהי מכן מרשם לעוגת גזר , תודה עליזה
 

bluemoth

New member
תמסי באתר של YNET

יש שם כל מיני מתכונים... גם לי קוראים דליה. בהצלחה ובתאבון!
 
תודה אחותי

בסד שלום לדליה תודה רבה מצאתי אם מחפסים מוצאים תודה נשמה עליזה דליה יש לי שני שמות אבל כולם אומרים עליזה נעים מאוד
 

bluemoth

New member
עוגת גזר חלבית-מאתר YNET

עוגת גזר בציפוי גבינת שמנת / פיליס גלזר חומרים לעוגה: 1/4 1 כוסות שמן 1 כוס סוכר דמררה (חום בהיר) או סוכר טבעי 4 ביצים 1 כוס קמח מלא 1 כוס קמח לבן 2 כפיות קינמון 2 כפיות מחוקות אבקת אפייה 1 כפית מחוקה אבקת סודה לשתיה 3 כוסות גזר מגורר לציפוי גבינת השמנת: 125 גרם גבינת שמנת 3 כפות חמאה בטמפרטורת החדר 1/2 1 כוסות אבקת סוכר 1/2 כפית תמצית וניל אמיתי 50 גרם אגוזים אופן ההכנה 1. מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס. 2. מגררים את הגזר על פומפיה דקה. 3. טורפים ביחד את השמן, הסוכרים והביצים, עד לקבלת מרקם חלק. 4. בקערה נפרדת, מנפים את כל החומרים היבשים ומערבבים לתוך תערובת השמן. בוחשים פנימה גם את הגזר המגורר. 5. יוצקים את התערובת לתבנית קפיצית (קוטר 26 ס"מ) משומנת בחמאה או מרגרינה (או מרופדת בנייר פרגמנט בתחתית ובדפנות). 6. מכניסים לתנור ל- 60-45 דקות, או עד שקיסם שיוחדר למרכז ייצא נקי. מצננים בתבנית 15 דקות והופכים על רשת. 7. בינתיים מכינים את הציפוי: טורפים ביחד את הגבינה החמאה והוניל, מנפים פנימה את הסוכר וממשיכים לטרוף עד לקבלת תערובת חלקה. 8. יוצקים את הציפוי על העוגה ומקשטים באגוזים.
 
מרשם לעוגת גזר

המתכון הוא של anat30g מפורום להיות הורים עוגת גזר של ענת עוגת הגזר שלי קלה להכנה, אין בה הרבה שלבים ואפילו מי שלא יודע לאפות יצליח להכין אותה. הטעם שלה מפתיע, ומי שלא יודע שזאת עוגת גזר, מופתע לגלות מה היא מכילה. בעיקרון – מתכון עוגת הגזר שלי הוא פיתוח של מתכון שקיבלתי מידידה מארה"ב (שם, אגב קוראים לעוגה זו לחם גזר, אבל השם עוגה מתאים לה יותר). התאמתי את החומרים ואת הכמות למה שמקובל בארץ וגם הפחתי את כמות השמן והסוכר מהמתכון המקורי, כך שהעוגה עכשיו מלאה בריאות (בעיקר סיבים תזונתיים), מעולה לילדים שלא אוכלים ירקות (כמו הבן שלי), בתנאי שלא אומרים להם שיש בזה גזר. החומרים: 500 גרם גזר טרי מקולף (= 3 כוסות של גזר מגורד) 1 כוס סוכר לבן (או 1.5 כוסות של סוכר דמררה) 2.5 כוסות קמח תופח (1 חבילה קטנה של קמח תופח) 1 כוס שמן קנולה 4 ביצים 1 כפית סודה לשתיה 1 כפית קינמון טחון אופן ההכנה: 1. מגרדים את הגזר המגרדת דקה (אפשר גם במעבד מזון) – צריך לצאת לאחר גירוד 3 כוסות גזר. 2. בקערה גדולה מערבבים את שאר החומרים לבלילה אחידה, מוסיפים את הגזר המגורד ומאחדים לבלילה סמיכה. 3. שמים בתבנית עגולה עם חור (סיר פלא) משומנת קלות (או בשתי תבניות מאורכות) ואופים בחום של 180 מעלות צלזיוס במרכז התנור במשך שעה או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. 4. מומלץ לצנן לפני ההגשה. טעמה של העוגה משתבח אחרי יום יומיים. טיפ: מי שלא אוהב טעם של קינמון בעוגה יכול להחליף את כפית הקינמון בחצי כפית פלפל אנגלי או בשקית סוכר וניל. זהו, פשוט, קל, בריא והכי חשוב טעים להפליא!!!
 
תודה נשמות יקרות

בסד שלום תודה רבה אני רשמתי ואנסה את שנהם ,לא אומר לכם מה יותר טעים כי זה לא פר כול אחד וטעם שלו , אבל תודה רבה רבה בתאבון עליזה
 
למעלה