מרשמים ללא גלטן

מרשמים ללא גלטן

שברתי את הראש ועלה לי רעיון- מתכונים שמיועדים לחג הפסח. כידוע בפסח יש כאלו שנמנעים מקמח מצה. יש ספרים שלמים של מתכונים לעוגות המיועדות לחג הפסח. אני החלפתי קמח תפוחי אדמה בחצי קמח חומוס וחצי אורז. הפעוט זלל בתאבון את מיני המאפה. שווה לנסות. אגב במקום אבקת אפיה שמתי רק סודה לשתיה והעוגה תפחה מצויין- אפילו עוגות ללא הקצפה.
 

Freed1

New member
גם מוצרי פסח כדאי לאגור

באזור פסח אפשר להשיג כל מיני מוצרים ללא גלוטן, סויה וכו' - כדאי לקנות ולאגור. כל חברות המזון יוצאות עם מבחר גרסאות מותרות של מוצרים, עדיין צריך לשים לב, יכולים להיות מוצרים עם גלוטן.
 

אור לנו

New member
ממליצה בחום על מתכון הפנקייקס שנתנה

תלמה בפורום השני - הכנתי היום וזו היתה הצלחה של ממש. כולם אכלו ואמרו שלא מרגישים הבדל בטעם. הגדולה שלי ה"רגילה" אפילו ביקשה מאבא שלה שלא יאכל כדי שישאר לה למחר בבוקר. בכלל מסתבר שהיא מעדיפה גם את הלחם ללא הגלוטן של אחיה במקום לחם רגיל.
 

ריקי 04

New member
יש קמח תופח של אורנים, כתוב שזהה

לאחיו התופח של אוסם. אחרי כמה נסיונות כושלים על עוגות, לקחתי את המתכון הרגיל, החלפתי את הקמח התופח הרגיל בזה של אורנים, ואת החלב בחלב אורז - ויצא בסדר גמור, כל הילדים בגן אכלו בתאבון... (זו היתה העוגה למסיבת סוכות). מאז ממשיכה לנסות מיני מתכונים, האחרון: 5 ביצים 150 גר' שוקולד (אני איתגרתי את העוגה והשתמשתי בחרובים פרווה) 100 גר' אגוזים (ריסקתי, כדי שהקטנים לא יעלו עליהם) חצי כוס סוכר להקציף חלבונים בסוכר. כל השאר לערבב להוסיף את הקצף לאפות. קלה ופשוטה, יצאה בסדר גמור (אבל עדיין מחפשת את המתכון המנצח באמת). לציפוי - פשוט המסתי עוד 50 גר' שוקולד חרובים, מרחתי מלמעלה (מתקשה מהר ולא מלכלך) ופיזרתי סוכריות (שוחד שהקטנים יאכלו את העוגה)
 

bisty

New member
היי את!

חייבת להגיד לך תודה על המתכון לעוגיות GFCFSF שנתת בפורום השכן לא מזמן. הצלחה בלתי רגילה לא רק אצל הילדון הבררן שלי,מסתבר שאפילו ילדון בררן לא פחות - חברו לאלוט"ף ניסה ואהב! ד"א - רק החלפתי את האבקת אפיה המסורתית בחומר משפר אפיה העשוי מסלק סוכר שקניתי בחנות טבע. מישהו יודע אם מותר להשתמש בסוכר וניל?
 
../images/Emo9.gif איזה יופי אני שמחה שהצליח|טבח|

אני עושה כמות קצת גדולה יותר של התערובת של הפנקייק ושומרת עד למחרת במקרר. זה חוסך התעסקות ומאפשר לעשות בצ'יק צ'ק אחד טרי וחם לבוקר...אגב, ניסיתי להוסיף אבקת חרובים והיא התקבלה היטב וכך גם ממרח חרובים ואגוזים שערבבתי פנימה, כדי לחסוך את המריחה שאחרי.
 

Freed1

New member
לא מוצאת את מתכון הפנקייק

האם אפשר לשים אותו גם פה? בכלל אנחנו צריכים לפתוח ספריית מתכונים, זה יישמר יותר מסודר מאשר לחפש כל פעם במסרים.
 

אור לנו

New member
מעתיקה לך את המתכון של תלמה

ועוד מתכון להיט שהולך פה- פנקייק: 2-3 ביצים 3/4 כוס קמח אורז 3/4 כוס קמח קורנפלור 1/2 כוס חלב אורז או סויה 1-2 כפות סוכר חום (אל תספרו למק'קנדלס...) 1/2 אפיון כף שמן מתאים מערבבים טוב טוב שלא יהיו גושים ומטגנים על מעט מאד שמן יוצא פנקייק אמיתי וזו ההזדמנות היחידה שהבן שלי אוכל ביצים. אני מורחת שכבת ממרח אגוזים או חרובים ומגלגלת ואז יוצא נהדר. בהצלחה ובתיאבון, תלמה. ואני מחפשת עדיין מתכון מנצח לעוגת/מאפינס שוקולד שמתאים ל GFCFSF.
 
למעלה