מרשמלו...

MooN aka asdfgh

New member
מרשמלו...

לפי משהו שדיברו עליו בפורום לא מזמן, מישהו זרק הערה שבמרשמלו יש ג´לטין או משהו אחר שעושה אותו לא צמחוני. למישהו יש מידע ודאי?

Neta558

New member
תלוי איזה מרשמלו

מרשמלו מוכרים באריזה לא סביבתית צבעונית שכזאת, ואפשר פשוט לבדוק את הרכיבים. בל"ג בעומר הקודם בדקתי רכיבים על כמה סוגים. *מפשפשת בזכרונה לדלות את תוצאות הבדיקה* סוג אחד הכיל ג´לטין, ולכן הוא לא צמחוני. סוגים אחרים (2 או 3) הכילו רכיבי ביצה. יש לשים לב, לפעמים נכתב רק "חלבון" ולא "חלבון ביצה". בדר"כ כשלא מצוין מדובר על חלבון מהחי, אחרת מצוין "חלבון צמחי". בכל מקרה כדאי לבדוק גם את הרשימה של הרכיבים באנגלית, באחד המוצרים שבדקתי ברשימה האנגלית צוין מקור החלבון (ביצה כאמור). אם מישהו מכיר סוג של מרשמלו שהוא טבעוני, אנא, ספר לנו על התענוג. ל"ג בעומר אינו ל"ג בעומר בלי מרשמלו! נטע, מתחילה לאסוף קרשים לחג

crazykitty

New member
לוא דווקא!../images/Emo108.gif

בעבר ג´לטין היה עשוי מעצמות דגים, אך כיום רוב בג´לטין הוא סינטטי ולכן לא מכיל כל דבר שקשור בחיות.העניין הוא שקשה לדעת אם הג,לטין סינטטי או אמיתי.

Neta558

New member
ג´לטין

ג´לטין שמקורו אינו מהחי לא נקרא ג´לטין. יש שמות שונים לחומרים סינטטים דמויי ג´לטין... (תיקונים? עוד מידע? מישהו?) ובאופן כללי: לא ידוע מקור הרכיב - לא קונה!

vegan

New member
ג´לטין - תמיד מהחי

אם כתוב ג´לטין - הוא תמיד מהחי (לא משנה מה הכשרות). בדרך כלל ג´לטין אינו מעצמות דגים אלא מעצמות ועורות של יונקים. ג´לטין מעצמות דגים משמש בדרך כלל לצורך כשרות מהדרין. ישנם תחליפים לג´לטין, אך הם אינם נקראים ג´לטין. רובם אינם סינתטים אלא מהצומח, למשל אצות ים - אגר אגר או קרג´ינן, גומי צמחי או עמילנים המשמשים לעיבוי. ג´לי עשוי לרוב מג´לטין, אך יש גם אבקות ג´לי המבוססות על תחליפים צמחיים - חפשו במרכיבים. "מייצב" יכול להיות ג´לטין או משהו אחר. "מייצב צמחי" כשמו, הוא צמחי. אם איני טועה, ג´לי (לא ג´לטין) של אוסם הוא צמחי - אבל וודאו ברשימת הרכיבים. במתכוני הפורום יש מתכון לג´לי מאגר אגר.

למעלה