מרתון העונה הרביעית של ENT: סיכום

Bajoran Priest

New member
מרתון העונה הרביעית של ENT: סיכום

קודם כל, תודה לאלון שבזכותו עשיתי בשבוע החולף מרתון לפרקי העונה הרביעית של אנטרפרייז !
השורה התחתונה (או העליונה, במקרה הזה): נהנתי מאוד. טוב מאוד שהייתה העונה הזאת, ואני שמח שככה הסתיימה הסדרה, בשיא. סוף סוף אנטרפרייז עשתה את הדבר שלשמוע היא נועדה: להוות פריקוול. אם הסדרה הייתה נגמרת בסוף העונה השלישית, זה הי פשוט ביזיון. אבל העונה הרביעית מספקת סיום סמלי להרבה נושאים, ומביאה כבוד לעולם של "סטאר-טרק".
נקודות לחיוב: 1. פיתוח העולם של מס"ב והימים של טרם-הפדרציה: - פוליטיקה פנימית וולקנית, תהליכים של שינוי ועוד על התרבות הוולקנית - תיאור היחסים המורכבים בין בני האדם, הוולקנים, האנדורים והטלרייטים, שהובילו בסופו של דבר להקמת הפדרציה, במקביל לאיום הרומולני (הסצינה בסוף הפרק United הייתה פשוט מגניבה). - הסבר אפשרי לאיך במלחמת הרומולנים לא ראו אף רומולני (ספינות הנשלטות מרחוק על ידי טלפתים כלשהם?), וגם אזכור לכך שעוד במאה ה-22 הרומולנים רצו "להתאחד" מחדש עם הוולקנים. - מתן הסבר למראה השונה של הקלינגונים בתקופת TOS, בצורה אלגנטית.בנוסף לזה, בהמשך ל- Judgement מהעונה השנייה, מוזכרות הקסטות השונות בחברה הקלינגונית, עובדה שמראה על השינויים שעברו הקלינגונים בין התקופות השונות. - מבט על האנושות של טרם הפדרציה, כולל גילויי קסנופוביה ופחד מפני התהליכים שהובילו לפדרציה והפיכת כדור הארץ לחלק אינטגרלי ובלתי נפרד מארגון בינגזעי. 2. דברים מגניבים (בעיקר רפרנסים לסדרות אחרות, בעיקר TOS): - (שוב) הוולקנים, האנדורים והטלרייטים קיבלו מקום ראוי, בהיותם מקימי הפדרציה. נוסף אליהם הופיעו גם הריג'ליאנים (רפרנס ל- Journey to Babel) - הופעת סינדיקט אוריון מספר פעמים, כולל האוריונים (בעיקר האוריוניות) עצמם (רפרנס לסדרה המקורית וגם לחלל עמוק תשע) - "מדור 31" בקאם-בק (רפרנס לחלל עמוק תשע) - המשובטים ודוקטור נוניין סונג (רפרנסים לסדרה המקורית, לסרט השני, ל"הדור הבא" ול"חלל עמוק תשע") - פרק עם האורגנים, וגם למדנו כמה דברים חדשים עליהם והם אפילו הזכירו את הקרדסים (
) - הממד המקביל, ת'וליאני, גורן ו"הדפיינט (NX)" (רפרנסים במכביר לסדרה המקורית, וקצת ל"חלל עמוק תשע") 3. פיתוח דמויות והמשכיות יותר זורמת. סוף סוף הצלחתי לחבב את ארצ'ר, וט'פול נהיית ממש חמודה בעונה הזאת ! מי היה מאמין. וגם השתמשו יותר בשראן (הנחמד מאוד), בשגריר סובאל (שאותו פיתחו) וגם הכניסו דמות חדשה, חביבה ונשית (קפטן הרננדז).
נקודות קצת פחות טובות: 1. כמו שידידי חיים חפר העיר לי, אמנם העונה הזו מצוינת כמכלול, אבל בסופו של דבר רואים שהיא נשענת יותר מדי על העובדה שהיא פריקוול ועל דברים "מגניבים" שרק טרקרים ספיציפיים יבינו ויהנו מהם. היה מעט מדי "טרק קלאסי", כלומר- סיפור של 45 דקות שיכול לעמוד גם בפני עצמו. 2. אמנם, סוף סוף התחלתי לחבב את הדמויות, אבל התשתית עדיין לא הייתה טובה, לטעמי, כמו בסדרות אחרות (דיפ ספייס, וויאג'ר וגם הדור הבא). נשארה התמקדות היתר בארצ'ר, ט'פול וטריפ, אם כי סוף סוף עשו את זה, לפחות, כמו שצריך (לדעתי). פה ושם ניסו לתת בשר גם למלקולם, הושי ומייוות'ר. אני לא בטוח כמה זה הצליח. פלוקס חמוד, בכל אופן.
מסקנה: טוב שהעונה הזאת הייתה, היא מעולה בתור פריקוול. קשה לי לראות איך הם היו יכולים להצליח לשמור על הפורמט הזה לעוד 3 עונות, אז (אולי) טוב שנגמר. למרות, שלא הייתי מתנגד בכלל לעוד עונה כזו.
אפילוג: אני רוצה סרט על מלחמת הרומולנים
אבל
רק
אם יעשו אותו כמו שצריך.

AKIRA972

New member
בגדול מסכים-אבל הכי חשוב בעונה-4

לדעתי היה BIRTH OF THE FEDERATION חבל שראינו קצת בסוף העונה - לטעמי רק סרט יכול לתאר מעמד כזה. מה שמעלה שאלה אחרת: 10 סרטים היו - איך לא על זה???

Bajoran Priest

New member
לדעתי זה היה יאה.

סמלי. זאת הדרך היחידה שהיו יכולים לסיים את הסדרה בצורה מכובדת במהירות כזו, אחרי שנודע על ביטולה. בכל אופן, זה עוד לא ממש הפדרציה- זה רק "קואליציית כוכבי הלכת": זו רק ברית מדינית, מעין ברית צבאית-כלכלית, עדיין לא מדובר על יישות פוליטית מאוחדת בעלת שלטון מרכזי (פדרציה). בנוגע ל"למה לא היה סרט". אני מניח שעד "אנטרפרייז" כולם פשוט לקחו את הפדרציה כמובן מאליו. נתחיל עם זה שהסדרה המקורית לקחה את הפדרציה כמובן מאליו, זה היה חלק מ"החזון" האוטופי של רודנברי. הסדרות (והסרטים) של הדור החדש התרחשו מאה שנים ויותר אחרי הסדרה המקורית, כך שאדרבא הפדרציה הפכה לגוף יותר מובן מאליו. אמנם, התחלנו לראות פה ושם בעיות בתוך הפדרציה, בעיקר ב"חלל עמוק תשע" (דוגמת המאקי, מדור 31) אבל אלא קונפליקטים בין ארגונים או בתוך ארגונים. לא שמענו כמעט אף פעם על בעיות בין הגזעים השונים של הפדרציה, השותפות ביניהם נתפסה מובנית מאליה כמעט. מי בכלל חשב שהיה סכסוך בין האנדורים לבין הוולקנים או הטלרייטים? אלא דברים ששייכים ל"היסטוריה הרחוקה".

cפיר

New member
אני לא מבין איך אתה לא מבין

שהם לא יוכלו לשמר את הפורמט הזה לעוד 3 עונות.. כדאי שתיראה את האקסטרות של העונה הרביעית של אנטרפרייז ותראה כמה רעיונות טובים היה למפיק להמשך הסידרה.. באמת חבל..

Bajoran Priest

New member
תראה

ברור שאפשר להמשיך לעשות דברים "מגניבים" מפה ועד הודעה חדשה. השאלה היא באיזה שלב הדברים "המגניבים" מתחילים לחזור על עצמם. בסופו של דבר צריכה אמורה להישען גם על עצמה ולא רק על העובדה שהיא פריקוול. לעונה אחת, זה סבבה. אבל לעוד 3 עונות?

CaptainOok

New member
שמחתי לעזור../images/Emo13.gif

וגם שמח שנהנית. ואני גם די מסכים עם רוב מה שאתה אומר, למעט נקודה אחת: פחות מדי "טרק קלאסי". טוב מאוד שהם לא נשארו דבוקים לפורמט הזה של סיפור אחד ב-45 דקות כאשר הכל נפתר וחוזר לעצמו בסוף הפרק. הפורמט הזה נשחק לגמרי במהלך 40 השנים האחרונות, והגיע הזמן קצת לגוון. אתה יכול להסתכל על סדרות אחרות בז'אנר ולראות איך דברים עשויים אחרת ואיך זה תורם.

Bajoran Priest

New member
כמובן

חלילה לי מלתמוך בסיפור שנגמר כולו ב- 45 דקות כפורמט יחיד (אחרי בכל, אני ניינר..). אבל אני חושב שאפשר לשלב בין השניים. בעונה הרביעית הם הסתמכו על סיפורים "חשובים" או "מגניבים" (האוגמנטס, הוולקנים, תהליכי ראשית הפדרציה) ופרסו כל אחד מהם על שלושה פרקים. היו מעט מדי, לטעמי, "סיפורים רגילים" שמהם אפשר להחזיק סדרה שלמה. ב"חלל עמוק תשע", למשל, העלילות המתמשכות נשזרו לאורך 7 העונות, אבל כמעט אף לא קרה שסיפור מסוים "השתלט" על העונה- ואם זה קרה, זה רק בעונות המתקדמות יותר שהיו אמורות לסיים את הסדרה. ב"באפי", מן הצד השני, יש התפתחות של הדמויות לאורך כל הסדרה, ו"עלילות עונתיות" בכל עונה בנפרד, אבל עדיין רוב הפרקים עומדים גם בפני עצמם, עם סיפור קטן שמתחיל ונגמר, וקשור לסיפור הגדול.

למעלה