מר מתוק

מר מתוק

התאהבתי בך עוד לפני שהכרתי אותך,חלמתי עלייך,עוד לפני שהתראנו,או דברנו בכלל. כן,אני נשואה עם שני ילדים,מכתב שכל אחד כאן,בטח יבקר וישלול,אבל כ"כ לא אכפת לי,כי כל מה שאני רואה היום,זה אותי ואותך,והחלל העצום והבלתי הגיוני הזה,שנשארתי איתו. יש אנשים שלא זוכים לאהוב לעולם,לא זוכים להרגיש את הדגדוג הזה בבטן,ההתכווצות,שכל נים וכל איבר זועק ממך החוצה,גם שזה הכי לא הגיוני בעולם. אני הרגשתי את זה השבוע,ותקראו לי מטורפת עד מחר,הייתי שם. מהיום שראיתי את הניק שלך,אהבתי אותך,מטורף הא? הזוי,כן,אז מה.. שיחה קצרה,מסר,ידעתי,כבר אז ידעתי,אבל מה זו תחושה קטנה,לעומת בעל,ילדים,שגרה,להיות אשה טובה,אמא אוהבת,מה זה בכלל? אבל ידעתי,ששם אני צריכה להיות,אתך,עוד לפני שבכלל ראיתי אותך. מסנג'ר,שיחה אסורה,לתוך הלילה,אדם זר,אך כה מוכר,כל מילה נגעה,כל הרגש כבר נחשף,גיששנו,ביררנו,הייתי כמו על סם,מה עובר עליי,כבר לא ילדה קטנה,מה אני עושה,אבל זה פשוט היה טוב,טבעי,כ"כ אסור,אבל בעצם,כ"כ נכון,זה פשוט היית אתה. זכיתי לאהוב אותך פעמיים,שני ערבים,בדרך אלייך ידעתי שאני אהיה שלמה,עם המעשה שלי,שיגידו לא מוסרית,לא אמיתית,לא עניין אותי,הידיעה שאני בדרך אלייך,משולה לשנים של אהבה ישנה,שנים של נגיעה,וטוהר. ושנכנסתי ידעתי,הסתכלת עליי,שתינו קפה ונישקת אותי,אני הנשואה,ואתה הרווק,ושם בבית שלך,בסלון,היינו רק אני ואתה,ונגענו,וידענו,ואהבנו,כמו שלא אהבנו מעולם. למחרת היום שוב נפגשנו,ושוב אותה אהבה פרצה גבולות,אבל הפעם גם בכינו,על כך שלעולם לא אהיה שלך,כאב לי לראות אותך מיוסר,שבעצם אהבת אותי,כמו שאני אותך,שהכל קרה כ"כ מהר,אבל פשוט היה שם,וכמו הידיעה שמאמינים באלוהים בלי לראות,כך האמנו בבלתי אפשרי,לאהוב אחרי שבוע. ללב אין חוקים,ואין שיחה ממתינה,ללב אין מוסכמות,לפעמים דברים קורים בצורה הטהורה ביותר,ואנחנו,כמו שני נשמות טועות,נשאבנו. היום זה נגמר,לפני שעה,לא יכולת לסבול את התחושה שלא אהיה שלך,אפילו שאם רק היית אומר,הייתי באה,אתה מבין שהייתי הולכת איתך? לעד,לנצח? עד כמה שזה הזוי ומטורף? אבל לא לקחת אותי,לא רצית להרוס משפחה,וכ"כ רציתי לצעוק לך,אתה המשפחה שלי,אתה,חייתי במקום הלא נכון יותר מדי זמן,הערת אותי,וגרמת לי להרגיש שאני שוב חיה,בזכותך,ואני רוצה לחיות למענך,אתך... יפה שלי,אושר חיי,אתה הקשת בענן,אתה השקיעה והזריחה,אתה שיר של בוקר,אתה השמיכה החמה והנעימה,אתה הנשימה שלי,אתה פרפור הלב שזועק ממני,אני אוהבת אותך. אל תוותר עליי,אני פשוט עוד לא מוכנה. ואל תכעס שזה נכתב,אבל שהלב כואב,ומכרסם כל תא,כל פיסה,הכל נכתב. אולי תקרא את זה כאן,או לא,אולי ישפטו ויבקרו אותי,אבל זה פשוט לא משנה מה איש יגיד. תודה לך,על רגעי הקסם,על היותך אתה,שהיו רגעים קטנים שהרגשתי שאלוהים הביא אותך ,במיוחד עבורי,ואותי עבורך. אתה המלאך השומר שלי ולא יהיה יום שלא אחשוב על פנייך,על מגע גופך,ועל שזכיתי לאהוב. אף אחד לעולם לא יתן לי להרגיש מה שאתה נתת,גם חיים שלמים לא יידמו,לתחושה הקצרה שהייתה לי אתך,אתה חקוק בליבי לנצח,כל נגיעה,לחישה,נשיקה.... תודה לך,מר מתוק.

נימשון

New member
האהבה הכי מפתה היא האהבה האסורה

הרי לא הכרת אותו באמת לא ידעת באמת מי הבחור שעומד בצד השני בצורה הזאת הכי קל להתאהב רק שבעיני זה כל דבר חוץ מאהבה אמיתית.

magenta73

New member
אני ממרומי רווקותי

קוראת את זה וקצת בוכה, קצת צוחקת... את הרי לא מכירה אותו, ממש. הוא סוג של משב רוח חינני בתוך ים השיגרה והאפרוריות שלך, בנישואים ובגידול הילדים. אז נדלקת, אז חווית רומן אסור, משיכה גופנית אדירה, שינוי... אבל אהבה לא היתה שם ולא תהייה שם.

ד נ י ת3

New member
ריגושים:

יש להם נטייה להיות חזקים. אלה האהבות הכי חזקות, הכי טוטאליות. אבל הן לא עומדות במבחן המציאות. כי כשהשגרה נכנסת, וכשהטעם של הפרי האסור מתפוגג - זה משעמם לראות אותו בנעלי בית ופיג'מה כל ערב. הכל טוב ויפה. תתענגי על התשוקה הזאת ועל הרגש הזה. אך השמרי מדבר אחד: יש להן נטיה למכר, לריגושים האלה. וזה מדרון מאוד תלול שנורא קל להחליק בו, אבל קשה לצאת ממנו בחזרה.

פעם שמעתי ש...

"הדברים המענגים ביותר הם או משמינים או לא מוסריים" וזה כל כך נכון. את אינך מכירה אותו באמת ולא משנה כמה את משוכנעת שכן. את אינך יודעת איזה אדם הוא איך הוא מתנהג כשהוא כועס האם הוא סיפר לך את כל תהומות ליבו? את מאוהבת במי שאת חושבת שהוא באגדה שאת יצרת לעצמך. ואילו עזבת את בעלך? והיית חיה איתו? לא תמיד הכל היה מושלם ופרפרים מעל ראשכם המציאות היתה טופחת על פניכם. הקריזות שלך כשאת עצבנית מול הקריזות שלו שעוד לא ראית, התחביבים שלך שאולי לא היה מסכים להם, הרגלים של כל אחד שאי אפשר לשנות ולפתע כל כך מפריעים אחד לשני.. עם השנים לאט היתה מחלחלת השיגרה כן, היא מגיעה בסופו של דבר לכל אחד, גם לאהבות המושלמות והטהורות ביותר שחשים. הכל בהתחלה נראה כל כך מושלם אך מה זו באמת אהבה? השמחה כמו העצב, האושר כמו הכאב, אלו תחושות המלוות אותנו בכל דקה ודקה מחיינו. מה זאת אהבה? אמר נפוליאון בונפרטה: "התרגשות השמה בכף המאזניים האחת, את כל אוצרות תבל ומלואה ובשנייה, את הייצור האהוב לבדו". בפריסות קלפי הטארוט כולנו מייחלים לראות את צמד הקלפים המנצח – "שני גביעים" קלף ההתאהבות ו"ארבע מטות" קלף החתונה. זהו אכן צרוף המראה על ראשיתה של דרך זוגית – אהבה בתחילת דרכה. אופייני לתהליך ההתאהבות לחוות מצבים בהם אנו מוצפים בתחושות אושר עילאי ובן או בת הזוג שלצידנו נראים: הכי טובים, הכי יפים והכי מושלמים עבורנו, עד כדי כך שאנו מכסים את עינינו ומסרבים לראות את החסרונות הקיימים בהם ובנו באופן טבעי ונורמלי כבני אדם. ימי ההתאהבות כשמסתיימים להם מותירים אותנו נגררים אחרי הרגלים ושיגרה, ומבלי לשים לב אנו מוצאים את עצמנו חסרי התלהבות והתרגשות שהיו מנת חלקנו. דיאן אקרמן הטיבה להגדיר זאת כך: " האתגר באהבה, וההנאה הגדולה ביותר, הם למצוא דרכים להפוך כל יום להרפתקה חדשה עם בן הזוג". אם כך תחילת הדרך צריכה להיות במציאת אהבה וזוגיות טובה. המלצה המקובלת בקרב עדות המזרח בארץ, אומרת כי מי שרוצה בזוגיות, טוב יעשה עם יכנס ראשון לבית חדש ויפתח את דלת הכניסה – סמל לפתיחת מזלו בזוגיות. מנהג נוסף על פי העדה העיראקית הוא לתת לרווק או רווקה, את הרך הנולד להגישו לסנדק בברית המילה, ויש המוסיפים כי טוב יעשה אם יחזירו מהסנדק לאימו – דרך המביאה מזל באהבה. ולאחר שפתחנו את הדרך ואפשרנו למזל להיכנס אל ביתנו, צריכים אנו לדעת כי: "אם רוצה אתה שיאהבוך, היה ראוי לאהבה". לפי דבריו של אובידיוס. מה זאת אהבה? מי לא שמע עדיין את שלושת המשפטים הללו? "אין חוקים לאהבה" "האהבה היא עיוורת" "ניגודים נמשכים זה לזה" אבל האם זה באמת כך? האם כאשר אנו מתאהבים, אנו מתאהבים באדם רנדומלי שפשוט 'היה שם' והצית את הניצוץ? האם מפגש בין ילד טוב ירושלים לילדה רעה על גבול העבריינות יניב אהבה אמיצה פורצת גבולות, ואינסופית? האם יש סוגים שונים של אהבה בין בני זוג? והאם ניתן להגדיר אהבה? למדעי החברה, כמו לכל המדעים - יש הסבר, תיאוריות וחוקיות לכל דבר. וכן – גם לאהבה, כך מסתבר יש חוקים. גישות שונות ניגשו לחקור את התחום הערטילאי. אותו תחום שהביא לעולם אמנות, שירה, ספרות והמון ילדים. יש גישות שמתייחסות לאדם כאל קלקולטור (מחשבון). לפיכך, אנו כל הזמן עורכים מאזנים בין ההשקעות שהשקענו ובין התגמולים – שיקולי רווח והפסד. השאיפה היא להגיע למאזן חיובי, שמשמעותו היא שהגמול גדול מההשקעה – מה שמביא לבסוף לאחר תהליך ארוך של איזון), להשקעה מסוג אחר, ארוכת טווח (וכן, הכוונה היא לטבעת המיוחלת). גישות אחרות מספקות לנו הסבר על 'כיצד אנו מתאהבים ובמי?': התרבות קובעת לנו מי מתאים להתאהבות. יש נורמות שמגדירות מי הם המועמדים המתאימים, ובמערב המודרני דמיון בגיל, גזע, מצב סוציו–אקונומי ובדת, מהווה בסיס לבחירת בן זוג. אז האם הפכים נמשכים והאהבה היא באמת עיוורת? גישות נוספות גורסות כי מקור המשיכה וההתאהבות הוא המראה החיצוני. מדוע אנו נוטים יותר להימשך לאנשים יפים? כי זה נעים לנו בעיניים. בדיוק מאותה סיבה, נבחר לקנות בגד שמוצא חן בעינינו, או שידה יפה לטלוויזיה. האהבה הוגדרה בספרות המדעית כמכלול של 3 פרמטרים: התקשרות (פיזית ורגשית), אכפתיות ואינטימיות ולא במובן הסקסי של המלה, אלא במובן ההרמוני והשיתופי שלו. מאוחר יותר הגיעה התיאוריה שהגדירה לאהבה פרמטרים שונים: אינטימיות, תשוקה ומחויבות. הרכבים שונים של אותם פרמטרים יניבו סוגים שונים של אהבה או רגשות אחרים, כגון: החיבה מורכבת מהאינטימיות בלבד. אהבה עזה לעומת זאת, מורכבת מתשוקה בלבד (על אהבה ממבט ראשון שמעתם?). ואילו אהבה ריקה, יש בה רק המחויבות. יש גם את האהבה הרומנטית – כמו בסרטים: בני הזוג מתאהבים חולקים את נשמתם ויצועם למשך שבוע ויודעים כי זה השבוע היחיד שלהם ביחד ושלא ייפגשו עוד לעולם. ואם בסרטים עסקינן, אז באהבה נוסח הוליווד (חסרת האינטימיות) מתחתנים ומתגרשים כל כך מהר שמתחילים לאבד את הספירה. אך אין כמו האהבה המושלמת, המכילה את כל שלושת המרכיבים בצורה מושלמת! האהבה אליה כולם שואפים להגיע, האידיאל של האהבות. אותה אהבה עליה כתבו ועליה עוד יכתבו. לסיכומו של דבר, פנים רבות לאהבה ועולם כמנהגו נוהג: אנחנו מתאהבים ואוהבים לאהוב. אז מה זה חשוב כל ה"למה" ו"איך"? אל תבכי ילדה , אל תבכי הזמן עובר בין אם רוצים או אם לאו אל תפלי לתהומות שלא לצורך. היי חזקה. פירוק נישואיך לא שווה דבר. ואם אכן זו האהבה האחת, המיוחדת, שגורלך נועד לשזור לגורלו אז הוא לא יוותר עליך הוא לא הוא יילחם כמו אריה באהבה המיוחדת הזו. אם זה באמת זה אז אפשר להתגבר על הכל. אך כרגע כל מה שכל אחד יאמר או יגידלו משנה כי ההגיון עמוק מתחת לאדמה והכימיקלים מדברים מגרונך, כימיקלי האהבה..

למעלה