משאבה מדלה לקטינה-המשך:

דובית 1

New member
משאבה מדלה לקטינה-המשך:

ok-האם נכון שמדלה לקטינה הכי טובה? הרי אומרים שתינוקות יונקים יותר טוב ממשאבה-האם נכון גם לגבי מדלה לקטינה. כאשר אומרים שצריך לשאוב 8 פעמים ביום מה זאת אומרת?אני מתחילה עם ציצי ועוברת לבקבוק.אז מתי לבצע את השאיבות?כמה זמן צריך לשאוב?איך יודעים מתי להפסיק? אולי אני לא שותה מספיק?בין הנקה להנקה אני שותה בערך 3 כוסות. תודה.

ממה מיה

New member
התשובות שלי

יש לי את המדלה לקטינה והיא בהחלט מדהימה, אני מאמינה שתינוקות יונקים טוב יותר גם מהמשאבה הזו כי יש גם גורם פסיכולוגי. אותו גרוי שגורם לנו להתחיל לטפטף למשמע בכי תינוק או המחשבה על הנקה. לגבי שאיבה 8 פעמים ביום - זה נדרש כאשר האם מנועה מלהניק ואז למעשה היא מכניסה את השד למשטר דומה לזה של הנקה וכך למעשה שומרת על ייצור קבוע של חלב. אם הבנתי נכון, במקרה שלך את שואבת ומניקה במקביל ? הזמן הטוב לשאיבות הוא בבקר, אז השד מלא מהערב. אני שואבת כשנפתח פער בין הנקות ואני מרגישה שהשד גדוש. מען האמת רב מה שאני שואבת הולך למקפיא ולעיתים רחוקות יוצא לנו להשתמש בבקבוק. ההמסקנה שלי היא שמבקבוק הם אוכלים אצלי פחות טוב.

שום משאבה לא טובה כמו תינוק יונק

אפילו לא הלקטינה שהיא המשאבה הכי טובה שניתן להשיג בשוק. כדאי שתשאבי אחרי כל הנקה ותנסי להגיע לכמויות דומות למה שהם אוכלים בבקבוק. אחת הבעיות של בקבוק לאחר כל הנקה היא שהתינוק לא רוצה להתאמץ כי הוא לומד שתכף יגיע האוכל שקל יותר לאכול. כדי להוריד בקבוקים בגיל של החמודים שלך, רצוי להעזר באיש מקצוע. לגבי שתיה - אין הנחייה חד משמעית לגבי כמות - ההנחיה היא לשתות עד שהשתן בהיר מאד או שקוף.

rsharon

New member
עם ענבר שאבתי במקביל להנקה...

עם ענבר, האחות הגדולה של רועי וגיא, שאבתי עם המדלה לקטינה שמונה פעמים ביום במקביל לנסיונות ההנקה של ענבר. ענבר היתה מה שאני קוראת "סרבנית הנקה" - ממש אין מה להשוות לרועי וגיא שעוד די ינקו. אז כדי ליצור תפוקת חלב גם שאבתי עפ"י עצת יועצת ההנקה. פשוט כיוונתי לי שעון מעורר וכל שלוש שעות שאבתי. זה היה די מטורף, ובדיעבד אני חושבת שזה היה די דומה להניק תאומים (אלא שבמקרה הזה הנקתי תינוקת ומשאבה...
). אותי הנחתה היועצת לשאוב 5 דקות משד אחד, 5 דקות מהשד השני, וחוזר חלילה עוד פעם. לפעמים זה שאיבה על ריק, אבל זה גם מה שיוצר עוד תפוקה.

דובית 1

New member
המשך...

אזמה שקורה אצלי זה שהם יונקים איזה 5-10 דקות ואז יש צרחות... אני בודקת עם מדלה מיני אלקטריק-ובאמת אין כלום. אז אני רוצה להגביר את יצור החלב ולהקטין את כמות התוספת..אז איך? איך אני אצתרך לשאוב עם הלקטינה? כמה עולה יועצת הנקה? יש גם מתנדבות? איך זה הולך בכלל?הן באות ומה?

אני הייתי ממליצה על יועצת מוסמכת

העלות היא בין200 ל400 שקלים. את חייבת מישהי עם הרבה ידע ונסיון. לא מכירה מישהי כזו שהיא מתנדבת. יועצת הנקה מוסמכת IBCLC היא מישהי שלמדה קורס ברמה אקדמית, עשתה 2500 שעות מעשיות, ועמדה במבחן מאתגר ביותר. יועצות הנקה נדרשות להשתלם כל הזמן כדי לשמור על התואר שלהן וגם להבחן כל חמש שנים שוב. זה מקצוע לכל דבר ומי שעובדת בו, גובה תשלום עבור שירותיה ולא בכדי. למען גילוי נאות, אני לומדת בקורס הזה השנה. כדי להגיע מהנקה חלקית מאד להנקה מלאה, צריך המון רצון ומוטיבציה וגם עזרה מקצועית. בפורום הזה נשמח לתת לך המון המון תמיכה אבל אנחנו לא יכולות להחליף ביקור בית של יועצת מוסמכת. אם תכתבי איפה את גרה, נוכל להמליץ לך על יועצת באזורך.

דובית 1

New member
השאלתי את הלקטינה והתאכזבתי...

היא שואבת באותה עוצמה כמו מיני אלקטריק שיש לי בבית. טוב נו בסדר...כבר ההשאלתי.היא לא מראישה וזה טוב. האם מותר לשאוב כל שאה וחצי? תודה.

אבל היא דו צדדית

וזה מעלה מאד את העוצמה. שאיבה יעילה כדי לשפר משק חלב היא לפחות 8 פעמים ב24 שעות. אני עדיין חושבת שאת צריכה עזרה יותר צמודה של יועצת הנקה.

rsharon

New member
משהו מוזר קרה לי היום

בגלל שנסענו להורים לא התחשק לי לסחוב את המדלה לקטינה ולקחתי את המיני אלקטריק. כמובן שכולם לא הבינו בהתחלה מה זה הטרקטור הזה... אבל ראיתי שהיא שואבת די יפה. בגלל לחץ זמן בערב, הספקתי לשאוב רק שד אחד אצלם, אז כשהגענו הביתה התחברתי למדלה לקטינה לשאוב את הצד השני, ולא יוצא... אז בשביל הקטע התחברתי למיני אלקטריק ופתאום יוצאים השפריצים... מה קורה פה?

דבורה1

New member
לא מוזר, פשוט אישי

כל אחת מתאים לה משהו אחר. בפורום הנקה הכללי את יכולה למצוא בנות שיגידו שהמצשאבה הידנית הכי פשוטה עשתה את העבודה טוב יותר מכל משאבה חשמלית. ויש כאלה שמצליחות להפיק הרבה יותר באמצעות סחיטה ידנית מאשר בשאיבה. אצלי למשל לא הורגש כ"כ הבדל בין הלקטינה למיני אלקטריק. פשוט הרבה יותר נעים היה לשאוב עם הלקטינה השקטה. ועוד דבר, השאיבה הדו צדדית מקלה על החיים וגם זה פלוס.

שאלה נוספת לגבי משאבה.

לי יש תאומים אריאל ויאיר, אריאל נולד 1780 ויאיר 2400 הם נולדו בשבוע 38 ולשאלה: אני מניקה את יאיר(הגדול) הנקה מלאה, ומשום מה אריאל לא מצליח לתפוס את השד ניסיתי עם פיטמת סיליקון וגם לא הולך הוא מתעצבן ועוזב אותי. אני רוצה לקנות משאבה מדלה קטנה מה אתם אומרות איך היא ומה לעשות כדי שאריאל יצליח לינוק? יכול להיות שזה בגלל המשקל?

למעלה