משאבת המים - דגיגונים, עלים ושאר דברים שבמים

YigalB1

New member
משאבת המים - דגיגונים, עלים ושאר דברים שבמים

בתמונה המצורפת תוכלו לראות את משאבת המים שהונחה בבריכה (קוב ושליש לערך)
האם היא לא מלכודת מוות לדגיגונים?
בנוסף, אחרי פחות מ24 שעות של פעולה כבר ראיתי עלים שדבוקיים לכניסת המים מהשאיבה.
האם כדאי לעטוף אותה ברשת כלשהיא? או לנשאיר כמות שהיא?

המשאבה ממוקמת באמצע הבריכה כאשר המים החוזרים מהפילטר נשפכים בקצה.

YigalB1

New member
מוסיף תמונה של הבריכה

אני מוסיף תמונה של הבריכה, למען מראה עיניים.
אפשר לראות את המשאבה במרכז הבריכה.
המים החוזרים דרך האבן מצד שמאל בחלק האחורי.

מלכודת לדגים

מלכודת לדגים
דגי זהב קטנים לא יכולים לעבור דרך הסנן של המשאבה ובם הוא כן נילכד סימן שהדג חולה חלש וזה סוף דרכו.
המשאבה שלך בספיקה נמוכה ואין כל צורך בהגנת רשת
בכל מקרה קבל שירטוט איך להכין הגנת רשת למשאבה
שנה טובה

YigalB1

New member
ספיקה ודגיגונים

המשאבה היא של 3000 ליטרים לשעה, שזה קרוב לליטר לשניה - נראה לי שאיבה שדגיגון יקשה להמלט. גם אם נניח שהפירסום לא מדויק (כמו תצרוכת דלק באוטו) וזה יהיה חצי ליטר לשניה - זה לא מעט.
אני בהחלט אחשוב על עטיפת המשאבה ברשת (ולא כלוב מתכתי) - אולי משהו בדומה לכילת יתושים.
שני דברים נוספים ששמתי לב אליהם: המתקין חיבר לי שיבר ביציאה מהמשאבה ע"מ לאפשר שליטה בעוצמת המים היוצאים. זה נראה לי נחמד בהתחלה אבל אחר כך עלתה במוחי המחשבה שזה אולי לא כל כך טוב לשלוט בעוצמה ע"י הגבלת המים ביציאה - בזמן שהמנוע דוחף אותה כמות כל הזמן. האם זה יכול לגרום לשריפת המנוע?

דבר שני: המשאבה מונחת על צידה ולא על הרגלית שלה. הייצוב כך נוח יותר בגלל שיציאת המים הוא כלפי מעלה והצינור (עם השיבר) יבלוט מעל גובה המים. אני מניח שזה לא משנה. האמנם?

ספיקה ודגיגונים

לפי הסדר ידידי החדש עם בריכת דגים.
1 החישוב שלך ממש נכון אבל כאשר תחלק את זה בשטח הרשת מקדם המשאבה באם הדג בריא לא יצמד תשאר רגוע.
2 באם תשתמש ברשת יתושים תוך כמה שעות תיסתם הרשת וספיקת המים תרד פלאים ויהיה צורך להוציא את המשאבה לניקוי כל יום.
3 אהבתי את השיבר המתקין שלך לא רציני לא מחברים שיבר ביציאה מהמשאבה אלה ליד הפילטר בחוץ בגלל הנוחיות שבדבר . זה לא מפריע למאיץ לעבוד ועוד אתה לא צריך להוריד את כמות הספיקה משום שלפי דברך כמות המים בבריכה בערך 1200 ליטר ולכן יש צורך להעביר פעמים בשעה את המים דרך הפילטר.
4 יציאת המים מהמאיץ תמיד מלמעלה ולא בצד לא מבין למה המאיץ שוכב על הצד (לא מפריע לעבודה) .וגם לא ישרוף אותה כאשר יש שיבר
מצרף תמונה איך מתקינים פילטר עם שליטה על עוצמת המים לפילטר למפל וניקיון הבריכה
שבת וחג שמח

למעלה