משאבת חלב

sulove

New member
משאבת חלב

שלום לכולם הורים לתינוקת בת חודשים,מתלבטים לגבי משאבת חלב, ומבקשים המלצות לדגמים השונים. שלום ואהבה,סוון

anat30g

New member
משאבת חלב ידנית של אוונט

אני השתמשתי במשאבת חלב ידנית של אוונט. היחוד שלה שהיא מחכה את תנועות היניקה של התינוק. המערכת פועלת כך שיש גם לחץ על פיטמה וגם ווקום... להבדיל ממשאבות חלב חשמליות שיוצרות לחץ חזק וווקום חזק - במשאבה הידנית הזאת האם יכולה לשלוט בעוצמת הלחץ והווקום. היא היתה מאוד נוחה - ניסיתי גם אחרות שהיו פחות נוחות. החלב נשאב ישר לבקבוק, החלקים כולם רחיצים, רק המחיר שלה לא זול.

mnirit

New member
משאבת החלב הפופולרית ביותר בארץ

מבין המשאבות החשמליות היא המיני אלקטריק של מדלה. בזמנו לפני שקניתי את המשאבה שלי עשיתי גם סקר ומצאתי שכל ההמלצות עליה מוצדקות. היא קומפקטית, פועלת גם על סוללות, נוחה (אפשר לשאוב בעבודה, בטיולים). אבל- תלוי מאוד מה הצרכים שלך. למשל אם שואבים לתאומים או לפגים שניזונים רק מחלב שאוב רצוי להעלות רמה וללכת למשל על לקטינה של מדלה. דרך אגב המשאבה הזאת ניתנת להשכרה בחלק מהסניפים של יד שרה אם מצטיידים מראש במכתב המלצה של יועצת הנקה. בשום פנים ואופן לא מומלץ לשכור את המשאבות הרגילות שלהם - נזק לפטמות!!! יש גם משאבות ידניות- אני לא מכירה מניסיון אישי אבל הבנתי שכדי להצליח לשאוב איתן די צריך "ללמוד" אותן. הן גם מעייפות. כדאי לך לעשות חיפוש בפורום הנקה בוואלה, יש שם המון המון חומר על משאבות וזה נידון אינספור פעמים. פורום הנקה.

אמיר.

New member
גם רעיתי השתמה במדלה.... אבל

רק שזה מתקלקל נורא מהר וממש אי אפשר לתקן... אולי אתם יודעים היכן ניתן לתקן אותן ?

תלוי מה הצרכים שלך

אם את חוזרת לעבודה ויש לך מקום לשאוב וגם אין לך בעיה לסחוב איתך משאבה, אז עדיף חשמלית של מדלה. אם את לא במקום אחד, או שאין לך דרך לסחוב את המשאבה, עדיף ידנית קטנה. אם את שואבת רק בבית עדיף חשמלית של מדלה. בכל מקרה כדאי לך לנסות מחברה, וגם להשאיל מיד שרה. צריך לפעמים מכתב מיועצת הנקה. תפנו לאסתר מהפורום של וואלה, היא תוכל להדריך אותכם הכי טוב.

משאבת חלב

אני התחלתי עם מדלה - מיני אלקטריק. זו שכל יועצות ההנקה בארץ אוהבות וממליצות (כולל זו שלי). זה נגמר בפעמיים דלקת בשד עקב גודש. ניסיתי גם משאבות של בית החולים - לא היה טוב בהרבה. בסוף גיסתי אמרה לי - נסי את שלי. אמרתי: מה, ידנית? אנחנו בימי הביניים???. אחרי הדלקת השניה כבר הייתי מוכנה לנסות. ניסיתי את אוונט - איזיס. מאז יש לי כזו, וגם אחותי קנתה כזו והשאילה לכל חברותיה. גם אני כבר המלצתי ללא מעט, ואוד לא קיבלתי פידבק רע. סיכומו של דבר: א. יועצת ההנקה שלי לאחרונה הפסיקה להמליץ על מדלה ועברה להמליץ על אוונט, כי נוכחה לדעת מניסיונה (ולא מניסיוני) שהאוונט יותר טובה. ב. לשאיבות חד פעמיות זה כנראה לא משנה, אבל אם את שואבת הרבה וחשוב לך שלא יווצר גודש, שלא יפסיק החלב ושהתינוק לא יזדקק לתחליפים - כנראה האוונט טובה יותר. ג. המאמץ מינימלי, השליטה מקסימלית. אין כאבים, לא נוצר גודש והשד מתרוקן לגמרי. יתרון נוסף הוא שניתן לעשות סטריליציה במיקרוגל. רק עם האוונט הגעתי לרפלקס חלב טבעי - והחלב לאחר דקה וחצי של שאיבה זרם (השפריץ) מעצמו. אם שואבים עד לרפלקס חלב שני - השד מתרוקן לגמרי. חשוב מאד - להפעיל נכון. כדאי לך לנסות קודם במשאבה של חברה. את המדדלה שלי תרמתי ברגשות מעורבים מאד - פעם ראשונה שאני תורמת משהו וחוששת שבכך הזקתי למישהי אחרת....

ציפי ג

New member
אם מותר להיות פרהיסטורים

אני חלבתי את עצמי כמה חודשים טובים. ל א צריך סטרליזציה, נמצא איתי בכל מקום, לא מרעיש, מעורר את הרפלקס, וזול מאוד. יש לי גם אוונט והייתי מרוצה מאוד,אבל הידים יותר מהירות.

אמיר.

New member
הרהורים

1. זה בעצם מזכיר חליבה של פעם .. האם נשותינו הם פרות או עיזים ? 2. בעצם ... היום חולבים פרות במכונות שאיבה... אופס.. 3. (צונזר).

לאה_מ

New member
כנראה שזה עניין של התאמה אישית

כל מה שאמא של רום כתבה על האוונט, אצלי נכון לגבי המדלה החשמלית. היתה לי אחת כזו כשעומר היה תינוק, והשתמשתי בה המון. כשאורי נולד, קניתי חדשה, והיא משמשת אותי עד עכשיו (הוא בן 9 חודשים) באופן יומיומי. אני מאד מרוצה. מכיוון שאני שואבת חלב מדי יום בעבודה, מאד חשוב לי שהמשאבה תהיה יעילה, והמדלה הוכיחה את עצמה אצלי מכל הבחינות. אגב, מאז שאורי נולד היתה לי גם נסיעת עבודה אחת לחו"ל. לקחתי את המדלה ושאבתי בכל מקום שאת רק יכולה להעלות על דעתך, כולל במקומות שאין בהם חיבור לחשמל - המשאבה פועלת גם על בטריות, אמנם ההספק פחות טוב, אבל היא עדיין היתה יעילה מאד. חזרתי לארץ בתום 3 ימים עם שניים וחצי ליטר חלב בבקבוקים... ואגב, כשעומר היה תינוק קניתי את האוונט הידנית וממש לא הסתדרתי איתה (אבל זה היה כבר לפני 8 שנים, אז אולי יש היום דגם יותר משוכלל). לנוכח הדיון כאן בפורום נראה לי שהטוב ביותר הוא לנסות למצוא חברות שיש להן את המשאבות השונות ולשאול מהן לבדיקה לפני שקונים.

למעלה