משאבת לקטינה

טל1234562

New member
משאבת לקטינה

התינוקת שלי בת 9 שבועות. היא שוקלת 4.770 ק"ג
אני משתמשת במשאבת לקטינה ומאכילה אותה בחלב שאוב (כחמישים אחוז מהכלכלה שלה) ומשלבת תמ"ל, כי אין לי מספיק חלב.

שאלותיי:
1. איך לחשב את כמויות החלב השאוב שהיא צריכה לאכול?
האחות בטיפת חלב אמרה לי להתייחס לחלב שאוב כמו לתמ"ל. היא אמורה לאכול 150 מ"ל לכל 1 ק"ג משקל, ואני מתקשה לעמוד בקצב האכילה שלה מבחינת השאיבה.
האם אני באמת אמורה להתייחס לחלב שאוב כמו לתמ"ל? האם בגיל זה הרכב החלב משתנה עם גדילת התינוק וניתן לתת לו את אותה הכמות של חלב שאוב, אך כמות הקלוריות שבו תהיה גדולה יותר עם ההתקדמות בגיל התינוק?

2. אני שואבת בכל 5-6 שעות (לא מצליחה לעמוד ביותר שאיבות, כי החלב יוצא ממעט פתחים ולוקח לי הרבה זמן לשאוב, מה שגורם לכאב), וכאשר שמה לב שכמות החלב מסתיימת אני מסובבת מעט את ה"חצוצרות" של המשאבות, והסחיטה הזאת של הפטמות בזמן השאיבה גורמת לחלב נוסף לצאת במשך כמה דקות.
זה קשה ואף לא נעים לשאוב חלב כאשר הפטמות מסובבות.האם זה אומר שהמשאבה הספציפית שאני משתמשת בה לא טובה אם היא לא סוחטת את כל החלב שיש בשד, ללא התערבות מצדי?

3. האם פעולת השאיבה גורמת להשתנות תמידית של הפטמה?

שאיבות

שלום לך
חלב אם מתעכל מהר יותר מאשר תמ"ל ולמרות זאת לא צריך להגדיל את כמותו ,פשוט לאחר חלב אם הארוחה הבאה היא לרב לאחר 2-3 שעות ,מה שלא אופייני לתמ"ל.
כן,חלב אם משנה את הרכבו לאורך ההנקה וכמות החלב הניתנת במשך החודשים הראשונים לא כל כך משתנה ,ולמרות זאת יש להיות קשוב לתינוקת שלך ,כיוון שלפעמים היא יכולה לרצות קצת יותר
הפיטמה שלך לא אמורה להיות מסובבת בזמן השאיבות
כמעט 70% מהחלב יוצא בזמן ההנקה ופחות בזמן השאיבה אז אם רוצה את יכולה לאחר השאיבה לנסות לשאוב ידנית את השד
לפני ההנקה מסג' וקומפרסים חמים יגבירו את כמות החלב
ככל שתיאבי יותר פעמים ביום כך יהיה יותר חלב ,מספיק 10 דקות מכל צד ולא יותר מחצי שעה כל השאיבה
לקטינה היא משאבה טובה,כדאי לשאוב דו צדדי ,להגיע למקסימום ווקום אך שלא יכאב בכלל
הפעמון שנימצא על השד לא אמור להתחכך עם הפיטמה ןאם כן יש לקנות פעמוןו גדול יותר

בהצלחה

למעלה