משאבת מים

s i g a l d

New member
משאבת מים

יש לי משאבת מים פיצפונת שהפעילה מפל מים קטן וחמוד ( ממש מיניאטורי)שאליה גם מחוברת נורה קטנה שנכנסת גם כן לתוך המים. המשאבה הזו היא 12v ו-50hz אני מחברת אותה לחשמל עם טרנספורמטור-הנורה נדלקת אבל המשאבה לא- אבל כשאני מפרקת אותה ומסובבת את הרוטור- אז היא מתחילה לפעול- אבל הבעיה הגדולה מתחילה כאשר אני מכניסה אותה למים- ברגע שהיא נוגעת במים- היא פשוט נעצרת ואין לי מושג למה- אין לי דרך לקנות משאבה קטנה כזו- היא פשוט חלק מקומפלקס של קיר מפל עם אמבטיה קטנה. יש למישהו מושג מה עליי לעשות? תודה מראש

fireman

New member
ייתכן ואבנית\לכלוך מקשים על הרוטור

להסתובב.... נסי לשפוך מעט חומר להסרת אבנית לתוך אזור הרוטור ונסי לאחר מכן, זה קורה גם במשאבות גדולות יותר של צ'ילרים ומצננים גדולים כך שזה יכול לקרות גם במשאבה קטנה כזו.

s i g a l d

New member
שניה שניה

1. זה נשמע הגיוני- האם צריכה לשלוף רק את הרוטור החוצה ולנקות אותו ? או את כל המשאבה? 2. אבל למה היא נעצרת מיד כאשר היא נוגעת במים ?

fireman

New member
מאחר ואני לא מכיר את המשאבה

הספציפית ואני לא יודע כיצד היא בנויה אני לא יודע מה את צריכה לפרק ואיך אם יש לך אפשרות לפרק את הרוטור זה בסדר, תפרקי ותטבלי אותו בחומר מסיר אבנית ולא בחומר שמצריך הרתחה אלא חומר קר בלבד! אם זה רוטור מפלסטיק חימום עלול לעוות אותו. כמו כן צריך להעביר "טיפול" למכלול שבתוכו נמצא הרוטור ולכן צריך להכניס חומר מסיר אבנית מכיוון כניסת המים ולתת לו לצאת מהצד השני. עכשיו לסיבה שהיא נעצרת במגע עם המים... ייתכן מאוד וכמות האבנית היא מאוד קטנה שמהווה הפרעה מאוד קלה לתנועתו של הרוטור, והמנוע כנראה מצליח לסובב אותו כשהרוטור מסתובב "על ריק" כאשר מעורבים מים המנוע צריך להתאמץ יותר וסיבה הגיונית זה שהמאמץ שנדרש ממנו בכדי להתגבר על מכשול האבנית והמים הוא גדול מידי. ושוב אני אדגיש! חומר להסרת אבנית קר! לא חומר שמצריך הרתחה.

s i g a l d

New member
אז זהו ש...

לא האבנית זאת הבעיה

asher40

New member
ממהתרשמות שלי ,נראה לי ש...

...המשאבה שבקה חיים ורק מפרפרת כעת. אני בטוח שאפשר להשיג משאבות כאלה במקומות המתאימים כמו ,"אלקטרו סליל" ,אלקטרו מנוע" ,"פאול ברגידה" וכו'. צריך רק לחפש. אם לא תמצאי ,אפשר לחבר משאבה קטנה אחרת ותאורה במקביל. אשר.

s i g a l d

New member
איפה אפשר

לבדוק אם היא תקינה? אתה מכיר מקום באזור השפלה? ( רחובות ,אשדוד)

asher40

New member
הקשיבי....

אם יש צורך ב"פוש" קטן ע"מ להפעיל את המשאבה....אז כנראה אין לה את הכח המספיק.זה קורה גם בוונטות. אני בסוף השבוע נפגש עם איש הבריכות שעובד איתי בפרוייקט ,שבמקרה יש בו בריכה ושני מפלים...אשאל אותו לגבי שם של חברה שאפשר לפנות אליה ואודיע לך כאן. אשר.

s i g a l d

New member
אכן- אין לה מספיק כוח

חשבתי גם שיכול להיות שיש בעיה עם הטרנספורמטור- זה טרנספורמטור שניתן לכוון בו כמה v רוצים - יכול להיות שה-12v נהרסו?אין לי מושג- השאלה אם היא מתוכננת לעבוד ב-12v אם נניח בפחות מזה ע"י דחיפה של הרוטור היא תהיה מסוגלת לעבוד או לא? ואז לפי זה נוכל לאשר או לפסול את האפשרות הזו.

asher40

New member
יש נתונים על המשאבה...תבדקי מה רשום

...ואם המתח לא מתאים אז ,כפי שאמרת תכווני את המתח בהתאם.

s i g a l d

New member
ברור

שכיוונתי את הטרנספורמטור לפי הנתונים שרשומים על המשאבה- אבל עדיין יש בעיה- חוץ מזה- כמו שכתבתי כבר למעלה- המשאבה והטרמוסטט מתחממים בטירוף תוך כמה דקות. ממש מוזר-משהו כאן לא נורמלי- זה ברור

asher40

New member
יקירתי....קני חדש או המתיני עד ...

שאקבל פרטים ביום שישי.

s i g a l d

New member
אין לי בעיה

לקנות חדש- אבל כמו שציינתי- יש למשאבה מבנה מיוחד שמתאים למתקן שהיא נמצאת עליו ואיו=ן לי אפשרות להשיג אותה משאבה. מכל מקום - תודה לך- ואמתין לך עד יום שישי בתקווה שתעלה משהו בחכתך. תודה

למעלה