מה עניין שמיטה להר סיני?
יש משהו בתשובה שלך שאין טעם להתווכח עליו - אם אוריאלי איש נפלא. אני לא מכירה אותו אישית ולכן יתכן מאוד שהוא איש נחמד מאוד ואפילו מקסים, אם אתה אומר. אני (בניגוד לכל מיני רוצחי אופי למינהם שמסתובבים כאן בפורום) לא מוכנה לעשות רצח אופי לאדם שלא הכרתי אישית (לא, לפגוש אותו ברחוב או לשמוע אותו נואם פעם אחת לא נחשב הכרות!). עם זאת, אני חייבת לשאול - מה הקשר בין הטיעונים שלך לנחמדות של אוריאלי? מעולם לא פגשתי את הד"ר אריה חן. יתכן שהוא וטרינר נפלא. זה אומר שהוא נחמד? זה אומר שהוא מתאים להיות ראש עיר?? אתה מוזמן לטעון שהוא נחמד, אבל הדרכים שלך להוכיח טענה זו - פשוט לא רלוונטיות! ועכשיו לטענות: 1. פטריוט הרצלייני?? סליחה??? אתרע מזלי ונולדתי בבית חולים בעיר אחרת, ופתאום אני כבר לא מכירה את הרצליה ולא כשירה להיות הרצליינית אמיתית? למרות שגרתי בה מרבית חיי? להיפך! בניגוד ללבצור שעבר לעיר רק לצורך הבחירות ולא כי הוא ממש רוצה לגור בה, מרבית האנשים עוברים לעיר כלשהי כי הם רוצים לגור זה. עם הזמן הם מזהים נקודות בעייתיות בה, ואם הם בעלי אכפתיות ומודעות פוליטית - הם גם ינסו לשנות ולהשפיע. העובדה שההורים של אוריאלי בחרו ללדת אותו בעיר הזו אינה מעידה כהוא זה על כישורין לנהל אותה! שנית - צר לי לבשר לאוריאלי וגם ללבצור. הרצליה אינה במלחמה. אין לה אויב שהיא צריכה לנצח אותו ומונחים כמו פטריוטיות הם פשוט מוגזמים. אני הרצליינית גאה, ונהייתי גאה בהרצליה רק בשנים האחרונות. אבל לכנות את עצמי פטריוטית של *כל* עיר, זה קצת מגוחך. 2. מרכז ציוני עולמי??? סליחה?? נעלבתי, בשם ירושלים. מה הופך את הרצליה למרכז ציוני?? אני לא מעוניינת שהרצליה תהפוך להיות מרכז ציוני! אני אוהבת את הרצליה כמרכז תרבות, בילוי, אומנות ואיכות חיים. העובדה שנקראה ע"ש הרצל - זה מספיק על-מנת להצדיק את ההצעה המצחיקה הזו? האם תושבי הרצליה רוצים לבזבז כספי ציבור על הגחמה הפאטתית הזו שבמילא לא תצלח? אני לא. 3. להט בעיניים??? סליחה, אוריאלי יושב כבר חמש שנים באופוזיציה. שמעתי שבמועצת העיר האחרונה מישהו קרא לורדה מור בטעות ראש האופוזיציה. כולם צחקו אבל זה לא היה בכדי! ורדה מור היחידה באופוזיציה שפועלת. אוריאלי אמנם מתיימר להיות ראש האופוזיציה אבל המבט שיש לו בעיניים, לפחות בישיבות המועצה, אינו של להט אלא של שעמום! אחרי קדנציה כזו חסרת עשייה, היה ברור לי שאין סיכוי שיתמודד שוב, אבל לצערי כנראה שהוא סבור שמספיק שהיה לו תואר "ראש האופוזיציה" בכדי להצדיק התמודדות בפעם השנייה. דווקא לאוריאלי היתה ההזדמנות הכי טובה להוכיח עשייה, כחבר מועצת עיר. חבל שהוא לא השכיל לנצל את חמש השנים שהיו לו. 4. חוששת ממנו?? הטענה הזו כל-כך מוגכחת שאין לי מושג איך להשיב לה. אני מציעה למי שחושב כך לבקר בישיבת מועצת עיר כלשהי, לפני ורצוי אחרי הבחירות. עם זאת, אני חוזרת ואומרת שמכיוון שאני לא מכירה אותו באופן אישי, אין במה שכתבתי שום כוונה להעיד על אופיו של האדם עצמו, רק על כשירותו לנהל את העיר לאור התפקוד שלו בחמש השנים האחרונות.