משאל העם האמיתי?

yogniz

New member
משאל העם האמיתי?../images/Emo109.gif

ותסלחו לי שאני מחזיר את צומת הלב לנושא המדיני שנשכח בין כל ההתלהמות ה"חברתית" והכלכלית. חשבתי לעצמי.. מה הדבר המרכזי שעליו מעידים אחוזי התמיכה העצומים בשרון? כדי לענות על זה צריך לחשוב מה הדבר המרכזי ששרון עשה בקדנציה שלו...וזו כמובן ההתנתקות. אני חושב שניתן להסיק מכך שמתנגדי ההתנתקות שכך כך רצו משאל עם, יכולים עכשיו לראות בתמיכה הגבוהה בשרון כאישור מאוחר לביצוע ההתנתקות, אני מניח שמתנגדי ההתנתקות לא יתמכו בשרון...לכן תומכי שרון בעצם תמכו בהתנתקות, בנוסף- הליכוד בירידה חדה והעבודה גם בעליה קלה, ומצביעי העבודה ודאי שתמכו בהתנתקות. המסקנה המרכזית שעולה מכך- הרוב המוחץ של העם תמך בהתנתקות והרוב גם יתמוך בפינוי נוסף ע"פ מפת הדרכים, כי שרון הצהיר על כוונתו להמשיך במימוש מפת הדרכים.

Sir Terry Wogan

New member
ההתנתקות היא היסטוריה.

היא לא Issue במערכת הבחירות, גם לא בעקיפין. אין כאן הצבעה בדיעבד. אילו ההתנתקות הייתה עוד על סדר היום הציבורי שרון היה אמור לחטוף מימין ומשמאל על התעמולה הצינית של מנהלת סל"ע כי "לכל מפונה יש פיתרון", ההתנהלות הבהולה לפנות את היישובים מבלי שידוע מראש כי המפונים יועברו לפתרונות סבירים הכוללים דיור קבע (ולא מלונות ושיכוני קראוונים שנבנים תוך חודש), תעסוקה וחינוך ברמה נאותה וכמובן- הסיכון הבטחוני בסוגיית הגבול המצרי. לא רק שאלו סוגיות לא פתורות, הן בפירוש עומדות לשרון לרועץ- אבל 8,500 מתיישבי גוש קטיף כבר שייכים להיסטוריה, וכך גם כשלונות ההתנתקות. הסיבה המרכזית ששרון סוחף אליו (בסקרים, יש לזכור) קולות היא האשלייה כי שרון יצר בפרישה שלו מהליכוד אפשרות לשבירת המפה הפוליטית הנוכחית שייאשה כל כך את הציבור והביאה לחוסר אמון כ"כ גדול- הבעייה היא שממשית מפלגתו של שרון לא נבנתה סביב תפיסת עולם אלא סביב תכסיס פוליטי, ובפועל אין לה מה להציע לבוחר, שלמרבה הצער נוהר אחרי תדמית ריקנית ודמות כריזמטית וזונח את המהות.

יש משהו מאוד פואטי

בטענה שלעם יש זיכרון של זבוב מת (לעזאזל, ההתנתקות בוצעה לפני פחות משלושה חודשים!). מצד שני, זה פשוט לא נכון. ההצבעה בבחירות היא בפירוש הצבעה בדיעבד על ההתנתקות, נקודה. אבל, למה לעובדות לבלבל אותנו? העם התנגד להתנתקות, שרון דיקטטור והתמיכה בו מרקיעה שחקים אך ורק בזכות כמה תכסיסים פוליטיים, וכמובן, איך אפשר בלי, תמיכתה של התשקורת השמאלנית.

Sir Terry Wogan

New member
אני אודה לך אם לא תכניס מילים לפי

ואם תואיל להראות היכן טענתי שלעם יש זיכרון של זבוב מת או ש"התשקורת שמאלנית". אך זו טבעה של דמגוגיה... לא טענתי שהציבור לא זוכר או שהעם התנגד, זה לחלוטין לא קשור ולא רלוונטי. מה שכן טענתי שההתנתקות איננה עומדת על סדר היום הציבורי- וזוהי האמת. תקרא עיתון, תפתח רדיו, תעשה משאל אקראי ברחובות תל אביב. איפה ההתנתקות? אי שם בתחילת ספטמבר. אפילו שרון טוען שההתנתקות היא היסטוריה ושאינו מתכנן נסיגות חד-צדדיות נוספות (עמיתו ח"כ רמון תומך בהפך המוחלט תחת כל עץ רענן, אך משום מה הדיסוננס הזה נשכח) והוא מדבר בעמימות אופיינית על המשך תהליך "מפת הדרכים"- אם אין כוונה להמשיך במדיניות שיצרה את ההתנתקות, היכן ההצבעה בדיעבד? התמיכה בשרון מרקיעה שחקים בגלל דמותו הכריזמטית ובגלל שהוא יצר ציפייה למפה פוליטית חדשה ואמינה יותר. הכל שאלה של אמון בפוליטיקאים כשעיקר הזעם מתנקז, בצדק או שלא בצדק, לליכוד. שרון מרוויח מכך בגדול כי הוא יצא, כביכול, נגד הסדר הישן. הבעייה היא שהציפייה שהוא יצר ריקה מכל תוכן וסופה להתנפץ לכולנו בפנים, גם אם "קדימה" יזכו ב-120 מושבים. פשוט מאוד- מפלגתו נוצרה על בסיס חשבון פוליטי ולא על מצע רעיוני, וכבר ראינו כיצד מפלגות שראו עצמן כמייצגות ה"מרכז" בפוליטיקה הישראלית קמו ונפלו בגלל שלא הציעו לציבור שום השקפה ברורה מלבד דיבורים הקוסמים לציבור בנוגע ל"אחדות" ו"אחריות לאומית".

למרות שלא אצביע לשרון

אני אשמח לקבל עוד "כשלון התנתקות"(כדבריך) ביו"ש שרן מושחת, וציני, אבל חושב עכשיו בעיקר על ה LEGACY שישאיר, והוא כנראה באמת יכול ויחזיר את ירושלים המזרחית ורוב הגדה. עדין, עדיף להצביע לשמאל.

snea

New member
חכה עוד חודש חודשיים

כשלעם יוחדר מה באמת עשתה תוכנית ההתנתקות, העם ישתנה. אני מקווה מאוד שהמשפט של שלום חנוך, "הציבור מטומטם ולכן הציבור ישלם" - לא יתממש...

ואם אפשר,

לקבל תאריך שאחריו, אם לא יתברר "מה באמת ההתנתקות גרמה", תודה בטעותך? הגיע הזמן להפסיק להשתמש בנבואות של דברים שעדין לא יתרחשו וספק אם יתרחשו בעתיד כהנחות יסוד להווה.

למעלה