משאל - מה הכי חסר לך כחרדי בעל כורחו?

משאל - מה הכי חסר לך כחרדי בעל כורחו?

אני מעלה פה משאל שבעזרתו יוכלו לעזור אחד לשני להבין מה הכי חסר לו ולהשלים המידה וזה אפשרי. המשאל הוא גם לעצם השאלה ולא רק לעצם התשובה. מה הכי היה חסר לך כשהבנת שאתה חרדי בעל כרחו? א. השכלה מקצועית או שוות ערך? ב.חבר טוב שיעזור לך להתמודד? ג. בת זוג או חברה שתהיה איתך ביחד בהתמודדות הזאת? ד. כסף שתוכל לממן את עצמך ואת ילדיך במצב החדש? ה. חברים וחברות חדשים במקום המשפחה. ו. קהילה שתתמוך בך ותהיה לך לעזר. מה עוד חסר לשאלה ומה אתם חושבים על תשובה?

אשכול חשוב

אז ככה,ברור שהדבר המרכזי שחסר לאנשים כמונו זה החופש!ברור גם שהדבר השני המרכזי שחסר לנו זה החברה,רק שנקווה שלדבר הזה הפורום כאן יסייע מאוד. באופן אישי ברור שחברה בראש שלי שתהיה כבת זוג ושתהיה תחליף לחום והאהבה בראש שלנו זה דבר שמאוד חסר לי,בכל חברים וחברות שנמצאים במצב שלי זה דבר שחסר מאוד,ברור שגם כסף להשלמת לימודים זה דבר שחסר מאוד.

izak00

New member
כסף להשלמת לימודים?

יש היום בציבור החרדי שלוש אירגונים שמתחרים על הזכות לממן אותם את הלימודי השכלה + מילגות האירגונים הם "חלמיש" "קמח " "חרדים לעתידם" כך שאם אתה לא שייך למשפחה מאוד פנאטית יש לך אפילו יתרון מסוים על פני החילוני ובאפשרותך ללמוד לתואר תוך כדי קבלת מימון +מילגה למשל האירגון "חרדים לעתידם" נותן מימון לכל סוגי ההנדסה וגם למדעי המחשב ומשלמים כ 2000 ש"ח מילגה יש להם מילגות ל300 אנשים אבל אין אנשים שמוכנים לקבל זאת אירגון קמח נותן לכל סוגי התואר הראשון

אJוכי

New member
הכי חסרה חברה טובה..

הלבד מסוגל להרוג... המלחמה להשלים את פערי ההשכלה, לרגעים, קשה מנשוא. המלחמה על כל שקל נוסף, שיממן את אותה השלמת השכלה, קשה ביותר. חברים טובים יש לי, והם אכן עוגן הצלה מדהים, בסערה הזו. אני מאמין שתחושת החסר היא אינדיבידואלית לכל אחד ואחד. יהיה מעניין לראות מה כל אחד מרגיש

סוג ב

New member
ז. משפחה

שתבין אותך ותלך איתך באשר אתה. זה מה שהכי חשוב והכי חסר.

הכל חסר מאד

לגבי השכלה אין לי כח לחשב על זה ,נראה לי כבר מאוחר.מצאתי עבודה שלא מצריכה השכלה והעיקר להתפרנס .

ב. חברה טובה שתעזור להתמודד

אתמול ישבתי בבית קפה עם חברה טובה (שכמובן לא יודעת עלי כלום, רק שאני ממש מודרנית - כמוה). ריכלנו קצת על שאר החברים המשותפים, ואז היא סיפרה לי שמישהי מסויימת (שהיינו מאד מיודדות בעבר) 'מלכלכת עלי'. מה היא אומרת עלי, שאלתי, בידיעה שמעולם לא אמרתי להיא משפט שעשוי להכתים את החזות החרדית ללא רבב שלי. היא אמרה, כך חברתי, שאת מזכירה לה מאד את 'ההיא מהבלוג'. מי, שאלתי, שרה איינפלד? כן, ענתה חברתי. למה לא יכלתי להתוודות אז שאכן, דעותי ממש דומות לאלו של 'ההיא מהבלוג'? למה לא יכלתי פשוט לצחוק ולהגיד שזו קליעה בול? למה הייתי צריכה לשכנע אותה שזו לא אמת, שאיך בכלל עלה על דעתה דמיון כזה? בקיצור, הבו לי חברה טובה, מבינה ושומרת סוד, שאוכל לספר לה ה-כ-ל בלי להסתיר את זהותי האמיתית.

יש לי אח

שיצא בגלוי ,אז אני צריך לשמוע איך שמלכלכים עליו /מסבירים למה זה 'קרה ' לו / מאחלים לו רפואה שלמה .ועל כל זה להגיב כמו שמצפים ממני .

לחוד

New member
יש לך בעל

את יכולה להינחם בבעלך. לו הרי את יכולה לספר ולגלות.

כן זו הנחמה שלי

אבל הוא ביקש לבחור, אז בחרתי חברה טובה שאפשר לבטוח בה בסוד כזה. אני יודעת שזה מותרות בפורום כאן:(

סוג ב

New member
אין דבר כזה חברה שומרת סוד

הרי כל הנשים מרגישות חובה לספר כל דבר לבעל... זה כבר עוד אחד שיודע, אח"כ הוא מספר לחברותא וזה מספר לאשתו ואשתו לחברה שלה ומהר מאוד את בלי סוד....

rachel437

New member
הישועה יכולה לבוא מהפורום הזה

אני מכירה קבוצה של אנוסים הגרים בחו"ל שהכירו אחד את השני דרך פורום שהיו כותבים בו, הם עורכים מפגשים כל כמה שבועות, כל פעם בבית של מישהו אחר, יוצאים לחופשות, הצגות, מסעדות וסרטים. אולי אתם בארץ הקודש יכולים לעשות משהו דומה, כמובן יש לעשות זאת בצינעה ולא מעל גבי הפורום, מחשש למזיקים ועינא בישא.

התולעת 1

New member
שכחת רק לציין

שערכו סמינר לאותה הקבוצה,וחלק גדול מהם חזר לצור מחצבתם

izak00

New member
הכול מאוד חסר

והכי חשוב זה במקרה שלי זה כסף אבל כמובן שגם בת זוג וחברה מאוד מאוד חשובים

למעלה