משא ומתן על דירה לקנייה, איך להתנהל?

sharpcookie

New member
משא ומתן על דירה לקנייה, איך להתנהל?

ראיתם דירה למגורים שאהבתם, מתוחזקת ומשופצת בצורה יפה, אבל מתומחרת ב20% מעל דירות דומות שנמכרו לאחרונה באזור. בעל הדירה העלה את המודעה כבר לפני יותר משנה, ממשיך להתגורר בה וכנראה שאינו ממהר למכור אלא מחכה למישהו שיסתנוור מהשיפוץ וישלם הרבה מעל מחירי השוק.

מה עושים במקרה כזה? מאיזה מקום אפשר להתחיל להתמקח?

אמרו לי שלא כדאי להשוות לנכסים אחרים, כי זה יוצר אנטגוניזם אצל המוכר - הוא מן הסתם כבר יודע את ערך הדירות ברחוב שלו. בהנחה שהוא באמת רוצה בכלל למכור, מה כדאי להגיד ובאיזו גישה לנקוט כדי לשכנע אותו להתגמש?

Fitch

New member
מהתיאור הקצר - נראה שאין מוטיבציה גבוהה למכור

ועסקת מכירה היא עסקת שני צדדים - כאשר אחד רוצה לקנות והשני רוצה למכור. לנסות למכור שנה זה מראה על סבלנות ברזל וישיבה על העץ בציפיה ל"פראייר".
&nbsp
האם מעורב מתווך בעסקה?

sharpcookie

New member
לא מעורב מתווך

האדם חי בדירתו וכנראה שאכן אין מוטיבציה גבוהה למכור... מצד שני, יש "תזוזתיות", אני רואה את המודעה כבר זמן מה ושמה לב שמידי פעם המחיר מתעדכן טיפה, נוספת תמונה חדשה, וכיו"ב.

Nemesis001

New member
לדעתי, מול דייגים שמחפשים לדוג פראייר - אי אפשר להתנהל

עד שהוא לא באמת בשל למכור, ופשוט פרסם את המודעה כדי לחפש פראייר, בשום דרך לא תוכלי לקבל ממנו מחיר סביר או דומה למחירים של דירות דומות.

לדעתי זה בעיקר עניין של תזמון. אם תתפסי אותו כשהוא כבר התחיל להנעל על דירה חדשה שאליה הוא רוצה לשדרג, יש כבר על מה לדבר.

אישית, הייתי פונה אליו ואומר לו: התקציב שלי הוא X, ולפי זה חיפשתי דירות X חדרים באיזור. הדירה שלך מצאה חן בעיניי. אם תרצה למכור, דבר איתי.

sharpcookie

New member
זה מה שחשבתי, ומצד שני איני רוצה לפספס את הדירה

Fitch

New member
היא שנה בשוק! לפספס יהיה רק אם השוק יגיע אליו

ולא הוא יגיע לשוק.
&nbsp
כמו שנאמר, תחשבי על הצעת מחיר שבאמת היית מוכנה לשלם. תורידי 5% ואז תציעי. לאחר שיתבשל מעט, תעלי 3% ולבסוף ובאין ברירה תעלי 2% נוספים. אם הוא לא מסכים, גם ככה זה מעל התקציב שלך...
&nbsp
מוכנה לשלם =/= עסקאות דומות בעבר (הרי יש סיבה שאהבת את הדירה שלו יותר מהשאר).

Nemesis001

New member
את לא יכולה לפספס דירה שלא באמת למכירה

כמו שאני אקח את האוטו שלי ואפרסם אותו במחיר כפול מהמחירון (רכב סטנדרטי, לא משהו אקזוטי)
ברור שאני לא באמת רוצה למכור אותו.

כך גם הוא. יש פוטנציאל שבעתיד הוא יבשיל באמת למכירה, אז כדאי להשאר עם יד על הדופק. אבל במקומך לא הייתי מהמר שם על כל הקופה.

לדעתי, רוב העסקאות האלה נסגרות כאשר פתאום הוא רואה דירה שהוא רוצה ונכנס למשא ומתן. מי שיתקשר אליו עם הצעה רצינית באותה רגע יכול לסגור עסקה.

אבל נורא קשה לתזמן דבר כזה.

elvinnox

New member
נראה שהוא מחפש את הפראייר התורן

אין סיבה שזו תהיי את.
&nbsp
יש כאלה שחיים בסרט, אם הדירה שנה על המדף הוא כנראה לא מעוניין למכור אלא מעוניין למצוא פראייר.
&nbsp
עדיף לך למצוא דירה במחיר יותר זול ולהשקיע את שאר הכסף בשיפוץ על פי הטעם שלך.
בלי קשר, אין סיבה שתשלמי מחיר מופקע על קצת צבע וקירות גבס.
&nbsp
נראה שסתם את להוטה על הדירה בלי סיבה של ממש, תזכרי את הקונה ולך יש את אפשרות הבחירה. קחי פסק זמן עם החיפושים, תראי לאן השוק הולך, בכלל לאחרונה יש התמתנות במחירים ובחלק מהדירות אפילו ירידה קלה, חבל להפסיד כלכך הרבה כסף רק בגלל פזיזות.
&nbsp

sharpcookie

New member
האמת שבדיוק חזרתי מפסק הזמן...

כבר הייתי ממש מיואשת אז לקחתי הפסקה של חודש מהחיפושים ועכשיו עברתי לחפש באזור פחות טוב שאני רק מתחילה להכיר. אולי התלהבתי כי הדירה עצמה באמת נראתה מעולה לעומת כל החורבות שראיתי בסבב הקודם, ומצד שני, אי אפשר להתעלם מהשכונה בה היא ממוקמת...

יש איזשהן עדויות / כתבות שמעידות על התמתנות / ירידות קלות במחירים שכבר קרו?

גולשת100

New member
אם המחיר לא מתאים לך תמשיכי הלאה

ייתכן והוא מעוניין בתנאי שיקבל מחיר מסויים. ייתכן וקנה דירה שתימסר לו בעוד 3 שנים ולא לחוץ לו למכור עכשיו. במהלך חיפושיי אחר הדירה נתקלתי במוכרים לחוצים שכבר היו צריכים לסגור עיסקה ברמה של ימים ספורים ומוכירם שלא היו לחוצים. גם אלו שהיו לחוצים למכור לא ששו להוריד שקל והמשא ומתן היה יותר סביב זמני פינוי ותשלומים. אלה שלא היו לחוצים לא היה בכלל על מה לדבר איתם. אני כן מכירה זוג שהורידו מחיר משמעותית אחרי שנתיים וחצי שלא הצליחו למכור אך זה קרה אחרי הגירושין כשלכל אחד היה אינטרס לבנות את החיים שלו מחדש.

aeonf

New member
הוא לא מחפש למכור

הוא מחפש פרייר כמו רבים וטובים מהמפרסמים ביד-2.
אתה מבזבז את זמנך, אלא אם כן ברצונך להיות הפרייר הנ"ל.
&nbsp

למעלה