משבר אחרי לידה.

elazohabaloto

New member
משבר אחרי לידה.

אני מרגישה כבר הרבה זמן שהזוגיות זה לא מה שהיה ואני פחות עושה למענה , האמהות מאד ממלאת אותי ואני מסופקת. בעלי מוזנח לדבריו וגם אני מודה בזה אבל אין לי שליטה על זה . מה דעתך והאם זה משהו שאפשר לשנות אם הולכים לטיפול זוגי. תודה.

לידת ילד מביאה איתה רגשות עזים. באופן טבעי יש

התמסרות לילד והשקעה בטיפול בו שיכולה להיות על חשבון הזוגיות. אם את מודעת לכך אז תשתפי את בעלך ברגשות האילו שיבין את מקורן ולא יחשוב שזנחת אותו .האבהות מרגישה אחרת וגברים לוקח להם יותר זמן "להבין" את האחריות שלהם ולקחת חלק. תשתפי את בעלך בטיפול בילד וברגשות העזים שלך, תני לו מקום בטיפול, תציאי לו לטפל בו איתך ולא כמשימה. תזמיני אותו לרחוץ את הילד במשותף, לצאת לטיול בעגלה ועוד... מומלץ גם ללכת לטיפול כדי לדבר על הדברים ולהתקרב יותר.

ללא נושא

אם את מודעת לכך שאת מזניחה אותו, אז למה את לא עושה כלום בנידון? רוב הנשים מצליחות לשלב בין הדברים אז גם את תצליחי לעשות זאת. תזכרי שההשקעה בזוגיות מוסיפה גם לביטחון הילדים, וכך את עוזרת להם גם כשאת משקיעה טיפה בבעלך.

elazohabaloto

New member
תודה על התשובות.

אני מודעת לזה וגם הוא אומר לי שאני אחרת ופחות מתעניינת מבעבר אבל זה כאילו שאני לא יכולה לחזור אחורה למה שהיה קודם והילד הוא אהבת חיי . אני יודעת שזה בעיה ואני צריכה להשתדל להשקיע בזוגיות שלי. תודה לכם.

elazohabaloto

New member
ללב צהוב.

הבת שלי בת 7 וחצי חודשים. אני יודעת שהאהבות שונות אבל זה קורה ככה שאחד בא על חשבון השני והילדה כרגע במרכז. העניין הוא שהיא גם במרכז אצלו וקצת איבדנו את הזוגיות אבל אני מקווה שזה זמני . אתה בעצמך אבא? תודה שאתה מתייחס (ותודה גם לחגית ורד)

7 וחצי חודשים זה לונג טיים.

אנשים מסתדרים (ואני בינהם) טוב מאוד בזמן קצר בהרבה מזה. נכון, בהתחלה הצומי שהילד דורש והמצב הנפשי של האשה קצת מרחיק, וזה נורמלי, אבל אח``כ הכל חוזר לעצמו! מה, לא בא לך לחבק את בעלך בלילה פתאום? לא בא לו להגיד שהשניצל נורא טעים? למה זה בעצם משתנה? במה? אני מת על הילד שלי, אבל אישתי היא גם חלק מהאהבה וגם היא צריכה מיזה בדיוק כמו שאני צריך את זה גם. היחס ביניכם צריך וחייב לחזור לעצמו. תנסי טיפה לפתוח את האהבה וההערכה שלך לבעלך שנמצאת בסוגר בליבך וזה כבר יפרוץ מאליו.

דעתי האישית בלבד

נכון, יש הרבה שמסתדרים אבל יש כאלה שיותר קשה להם וצרי ך לתת לזה לגיטימציה. ההשוואה לאחרים לא תמיד עוזרת אלא רק מביאה לרגשי אשמה - למה אצל אחרים זה יותר קל ומסתדר זה לפחות מה שלי נראה

elazohabaloto

New member
בעניין רגשי האשם

את צודקת שכל מקרה הוא אישי וכך זה אצלי ואני מנסה לקבל את זה . אני מקווה שהרגשות ישתנו בהדרגה ואוכל להיות גם אמא וגם אשה טובה כי כיום אני מרגישה שבעלי מוזנח ולא הייתי רוצה שזה מה שיהיה. תודה על התגובות.

למעלה