משבר אשראי?

משקיע88

Well-known member
עד לפני כמה חודשים נוצר קונצנזוס בשווקים שלאחר כשנתיים של עליות ריבית ותשואות אג"ח צפויה מגמה הפוכה. הבנקים המרכזיים צפויים להוריד את הריבית ובמקביל לריסון האינפלציה גם תשואות האג"ח ירדו משמעותית. אבל לאחרונה תשואות האג"ח הממשלתיות האמריקאיות עלו משמעותית, ויש כבר הצופים להן 5% ומעלה בעוד מס' חודשים. מה קורה פה? לדעתי מתרבים הסימנים לכך שגדל הסיכון למשבר אשראי. חובות הממשלה בארה"ב נראים גדלים בצורה בלתי מרוסנת, ושותפות הסחר שלה עושות מאמצים להקטנת השקעותיהן באג"ח של ארה"ב. נראה לי שהסיכון למשבר בשוקי האג"ח המטבע והמניות גדל.

בורסה 2008

Well-known member
קשה לי לנבא משברי מאקרו בשוק ובטח ובטח לתזמן אותם, אבל השוק בארה"ב בהחלט מרגיש לי מאד לא נוח להשקעה. אני נזיל שם כמעט לגמרי וכבר מתחילת השנה אני מאד מוטה לישראל, הטייה שהלכה וגדלה במהלך השנה גם. אני ממשיך באותו כיוון כרגע גם לשנה הבאה.

משקיע88

Well-known member
אינני מתיימר לחזות התנהגות של שווקים. ציינתי רק פקטור בודד של תשואות אג"ח. לזה מצטרפים גם נושאים כמו תמחור עשיר מאוד של המניות בארה"ב, בעיקר בנאסד"ק וב S&P500. מדובר במכפיל שילר שמזכיר את שנת 1928 או קרוב יותר שנת 2000. זה גבוה מהממוצעים באיזה 40%. השוק יפעל כרצונו, אבל אזכיר שאזרחי המדינה משקיעים חלק ניכר מחסכונותיהם הפנסיוניים במדדי ארה"ב. כתוצאה מכך ירידה משמעותית שם תגרום מן הסתם גם לתופעות כמו פיחות השקל (לעומת תחזיות לייסוף) וגם לגלי ירידות במניות המקומיות. אכן, תמחור המניות בישראל סביר בהרבה מזה של ארה"ב אבל בשיטפון כולם נרטבים. תקופה ארובה מאוד של אופטימיות בשוק האמריקני לא צריכה להטעות את המשקיעים. ירידות יכולות להיות חדות ואכזריות. נכון, בטווח הארוך השווקים עולים וצפויים להמשיך לעלות, אך כדברי קיינס - בטווח הארוך נמות כולנו. אינני רוצה לתת ייעוץ השקעות, אבל אני הגדלתי את החלק בתיק שמושקע בסחורות כמו זהב וכסף, ואפילו ביטקויין רחמנא ליצלן. בחלק הסולידי אני משקיע במח"מ קצר מ6 חודשים. כזכור בשוק המקומי אני משקיע במניות ספציפיות ולא במדדים. פירטתי מעת לעת את המניות האלה.

למעלה